کد خبر: 648271
تاریخ انتشار :

علائم امیکرون در کودکان چیست؟

علائم امیکرون در کودکان چیست؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

 

طبق آمارهای بدست آمده میزان ابتلای کودکان به کرونا ویروس بسیار کمتر از افراد بزرگسال بوده است. اما سویه جدید امیکرون از زمان شیوع بسیاری از کودکان را درگیر کرده و راهی بیمارستان ها کرده است. یکی از دلایل این اتفاق تا حدی می تواند مربوط به این مسئله باشد که کودکان هنوز به طور گسترده واکسینه نشده اند. 

ویروس امیکرون در کشور های آفریقایی، اروپا به سرعت شیوع پیدا کرده و وارد ایران شد. افرادی که سه دوز واکسن تزریق کرده اند ایمنی خوبی نسبت به این ویروس پیدا می کنند. در این مقاله سعی میکنیم در مورد این ویروس در رابطه با کودکان، و نحوه برخورد با آن توضیح دهیم که هم مناسب خانواده ها می باشد و هم  پرستار کودک  و افرادی که در زمینه مراقبت از کودکان فعالیت دارند.

اطلاعات و آمار موجود نشان می دهد که امیکرون بعد از افراد بالای 60 سال بیشتر کودکان زیر پنج ساله را مبتلا می کند. در این مدت میزان پذیرش کودکان در بیمارستان ها به نحو چشمگیری ادامه پیدا کرده است.

ویروس کرونا امیکرون میزان سرایت پذیری بالاتری دارد ولی دیده شده که شدت علائم آن نسبت به سویه قبلی یعنی دلتا خفیف تر است.

به دلیل بروز آنفولانزا و کرونا همچنان موارد بستری وجود دارد.

علائم کرونا امیکرون در کودکان

  • آبریزش بینی
  • سرفه
  • تب و لرز
  • گلودرد
  • اسهال و استفراغ

مطالعات بر روی شدت بیماری امیکرون بر روی کودکان هنوز به نتیجه نرسیده است و هنوز باید کامل شود. برخی محققین به این نتیجه رسیده اند که علائم امیکرون در کودکان عمدتا عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مانند تب، آبریزش بینی، گلودرد، بدن درد و سرفه خشک است. و کمتر وارد ریه ها می شود. 

سیستم ایمنی بدن کودکان چه نقشی در شدت بیماری امیکرون دارد؟

دانشمندان ایرانی عنوان کرده اند که سویه امیکرون بسیار مسری است و کودکان همچنان در معرض خطر ابتلا به این بیماری عفونی هستند. افراد بسیاری هنوز واکسینه نشده اند و همین مسئله باعث شیوع گسترده تر این بیماری می شود. همچنین سرعت انتشار این بیماری در کودکان نیز بسیار بالاست. دولت در نظر دارد تا کودکان 5 تا 12 ساله را نیز واکسینه کند. 

علائم امیکرون در کودکان شبیه به بزرگسالان استو علائمی مانند سرفه، سرماخوردگی، بدن درد، گلودرد، آبریزش بینی و موارد دیگر است. سیستم ایمنی کودکان ضعیف تر است از این رو ممکن است شدت علائم بیشتر باشد. کودکان نظم رعایت درست پروتکل ها را ندارند و بیشتر در معرض سرایت امیکرون هستند از این رو خانواده ها باید با دیدن هر نوع علائم سرماخوردگی حتما برای انجام تست کرونا اقدام کنند. 

3

آیا در موارد ابتلا به امیکرون خود درمانی مناسب است؟

پزشکان معتقدند هر موردی مانند سرماخوردگی و علائم شبیه به آن باید مشکوک به ابتلا به امیکرون باشد. سعی کنید از خود درمانی بپرهیزید و سریعا برای انجام تست و مداوا به مراکز درمانی مراجعه کنید. 

سرفه های زیاد که در امیکرون دیده می شود ممکن است باعث برونشیت شود. کودکان به علت واکسینه نشدن بیشتر در معرض این بیماری هستند. خانواده ها موظفند موارد بهداشتی برای جلوگیری از ابتلای کودک به امیکرون مانند ماسک زدن و شستشوی دست ها و دادن راهنمایی های لازم برای جلوگیری از ابتلای به امیکرون از احتمال این ابلا بکاهند که باید مورد توجه پدر و مادر ها برای مراقبت از کودک در منزل باشد. 

رعایت موارد بهداشتی برای کودکان چه اهمیتی دارد؟

یکی از مشکلاتی که در زمینه امیکرون وجود دارد این است که تست تشخیص این سویه در کشور ما کم است و تمام موارد قابل تشخیص نیستند. کشورهایی که تست های تشخیصی بالایی دارند آمار ها را به نحو خوبی نشان می دهند. 

4

علائم امیکرون شبیه سرماخوردگی است از این رو بسیاری افراد و خانواده ها برای انجام تست اقدام نمی کنند. بسیاری از این افراد با اینکه مبتلا و ناقل امیکرون هستند هیچگاه در آمار ثبت نمی شوند از این رو آمارهای واقعی در مورد سویه امیکرون بسیار بالاتر از آمارهای اعلام شده است. رعایت موارد بهداشتی برای کودکان که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند باید حتما مورد توجه خانواده ها قرار بگیرد. 

عوارض امیکرون در کودکان چیست؟

علائم کرونا امیکرون در بین کودکان در فاز دوم شامل تب های بالا و طولانی مدت می شود. اسهال و استفراغ، همراه با ضایعات پوستی، قرمزی چشم ها و علائم عصبی به صورت خواب آلودگی، سردرد های شدید و سرگیجه، و ضعف و بی حالی از علائم دیگر است که در بین کودکان دیده می شود . والدینی که کودک آنها این علائم را دارید حتما باید به پزشک مراجعه کنند. 

از خطرات کرونا امیکرون برای کودکان می توان به پیشرفت این بیماری و ضایعاتی مانند کاهش فشار خون و درگیری ریوی به صورت تنگی نفس اشاره کرد. در صورت ادامه پیدا کردن بیماری ممکن است به کلیه ها و کبد کودک نیز اسیب هی جدی وارد شود. 

بروز این علائم در میان کودکان نادر است. اما در صورتی که این علائم در کودک دیده شد حتما باید به وجود امیکرون مشکوک شده و کودک را برای انجام تست و درمان به مراکز درمانی انتقال دهیم. این علائم در کودکان جدی است و ممکن است باعث ایجاد نارسایی های چند سیستمی در کودک شود. در این موقعیت حتما به پزشک مراجعه کنید. 

تاکید پزشکان بر این است که این حالت ها شایع نیست و در تعداد بسیار کمی از کودکان دیده می شود. راهکار اصلی این بیماری پیشگیری از ابتلاست. این نوع بیماری ممکن است کودک را به صورت خفیف درگیر کند. ممکن است تنها فاز اول بیماری باشد و به فاز دوم وارد شود. اگر بیماری وارد فاز دوم شده و علائم گفته شده در کودک به شدت دیده شوند باید حتما به پزشک معالج مراجعه شود.

نگهداری از کودکان مبتلا به کرونا

کرونا همچنان با سویه های جدید در میاد افراد می چرخد و بسیاری را درگیر می کند. در مورد کودکان و بزرگسالان و تقریبا همه افراد  نگهداری رسیدگی و مراقبت از این بیمار بسیار حیاتی است. در مورد کودکان نیز چنین است.

در صورتی که خانواده ها وقت کافی برای نگهداری از کودک مبتلا به امیکرون در منزل ندارند می توانند از راه های دیگری که برای این کار طراحی شده و خدمات آن در کشور وجود دارد استفاده کرد. 

برای نگهداری از کودکان مبتلا به امیکرون می توانید با مر کز سفیر آرامش ارائه خدمات پرستاری و پرستاری کودک تماس گرفته و در اسرع وقت پرستار مورد نظر خود را انتخاب کنید.

برگرفته از سایت سفیر آرامش:

https://safirearamesh.com/

مرکز پرستاری سفیر آرامش با هدف افزایش سطح سلامت و رفاه جامعه، خدمات خود را به صورت ۲۴ ساعته در تمامی روزهای سال در زمینه خدمات درمانی، مراقبتی برای سالمندان، کودکان و بیماران با عنوان پرستار کودک، پرستار سالمند و پرستار بیمار به خانواده‌های گرامی ارائه می‌دهد. برای تماس با مرکز سفیر آرامش می توانید از شماره تلفن‌های موجود در سایت استفاده کنید.

 

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها