ادامه بحران سیاسی در تل آویو/ بن بست دوباره ا کابینه ناپایدار!
معادلات داخلی در تل آویو کماکان تابعی از مولفه های بحرانی و بحرانساز می باشد! به عبارت بهتر، بن بست سیاسی و امنیتی موجود در سرزمینهای اشغالی قرار نیست با برگزاری انتخابات مجدد شکسته شود یا از بین برود. اگرچه پس از انحلال کنست، برخی سردمداران رژیم صهیونیستی معتقد بودند این بار خبری از بن بست سیاسی در تل آویو نخواهد بود اما نظرسنجی های کنونی نشان می دهد که این محاسبه کاملا اشتباه بوده است!
نتانیاهو، به مانند همیشه در یک سوی بحران قرار دارد و یائیر لاپید در نقطه قرینه و مقابل آن! براساس نظر سنجی انجام گرفته در سرزمین های اشغالی یک هفته مانده به برگزاری انتخابات پارلمانی رژیم اسرائیل، رقابت بین اردوگاه «بنیامین نتانیاهو» و اردوگاه «یائیر لاپید و بنی گانتس» پایاپای پیش می رود و کارشناسان معتقدند که با این وضعیت، بحران سیاسی این رژیم پس از انتخابات ادامه خواهد یافت. این نظرسنجی که توسط شبکه تلویوزیون "کان" رژیم صهیونیستی انجام شد، نشان می دهد که حزب لیکود به رهبری نتانیاهو ۳۱ کرسی را به دست خواهد آورد و همچنان بزرگترین حزب این رژیم است؛ در حالیکه حزب «یش عتید» به رهبری یائیر لاپید نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی ۲۴ کرسی را به دست می آورد.
مروری بر جزئیات این نظرسنجی، بن بست سیاسی در تل آویو را به خوبی به تصویرمی کشد براساس این نظر سنجی، ائتلاف حزب "صهیونیسم دینی" با حزب "قدرت یهود" که ریاست آن را "ایتمار بن غفیر" تندرو برعهده دارد، ۱۳ کرسی را به دست خواهد آورد و به این صورت، در جایگاه سوم قرار خواهد گرفت؛ هرچند نسبت به نظرسنجی قبلی یک کرسی را از دست داده است. اما حزب «اردوگاه عمومی» به رهبری «بنی گانتس» وزیر جنگ کنونی با کاهش کرسی های خود نسبت به نظرسنجی های قبلی، ۱۲ کرسی خود را از آن خود خواهد کرد.جنبش افراطی ارتدوکس «شاس» به رهبری «ارییه درعی» ۹ کرسی به دست خواهد آورد و در مقایسه حزب افراطی "یهودت هتواره" اشکنازی که ۷ کرسی به دست می آورد، از قدرت بیشتری برخوردار می شود.
در مجموع، این نظرسنجی نشان می دهد که اردوگاه نتانیاهو ۶۰ کرسی را کسب خواهد کرد و این درحالی است که حداقل به ۶۱ کرسی نیاز دارد تا بتواند کابینه ای شکننده تشکیل دهد. در مقابل، اردوگاه لاپید ۵۶ کرسی را کسب خواهد کرد. در حال حاضر چنانچه لیکود بر حسب ادعاهایش بتواند رای دهندگان سنتی را که در انتخابات گذشته شرکت نکردند، به شرکت در انتخابات ترغیب کند، اردوگاه نتانیاهو در آخرین هفته کارزار انتخاباتی این فرصت را خواهد داشت که یک رای مورد نیاز و نه بیشتر را به دست آورد. این درحالی است که جمعیت رای دهندگان در جامعه فلسطینی در داخل سرزمین های اشغالی برای جلوگیری از دستیابی لیکود به اکثریت ۶۱ کرسی تعیین کننده خواهند بود.اما سوال اصلی اینجاست که در صورت کسب 61 کرسی توسط احزاب راستگرا در تل آویو چه اتفاقی خواهد افتاد؟آیا شاهد تشکیل کابینه ای قدرتمند به رهبری نتانیاهو در اراضی اشغالی خواهیم بود؟! پاسخ این سوال قطعا منفی است.
در صورتی که کابینه رژیم صهیونیستی با ائتلاف همه احزاب راستگرا تشکیل شود، نتانیاهو ناچار است جهت حفظ این احزاب در ائتلاف مدنظر خود امتیازاتی به آنها دهد.در این صورت، برخی اعضای حزب لیکود که آماده کلید زدن پروژه حذف نتانیاهو از معادلات حزبی خود هستند، وی را متهم به عدم توجه به اصول این حزب خواهند کرد. فراتر از آن، برخی احزاب مانند صهیونیستهای مذهبی و شانس زمینه سرپیچی از دستورات نتانیاهو و خروج از کابینه را در آینده ای نزدیک خواهند داشت. در چنین شرایطی شاهد استقرار کابینه ای حداقلی و محکوم به سقوط دوباره در تل آویو خواهیم بود. در یک جمع بندی کلی می توان گفت که رژیم اشغالگر قدس در برابر دو سرنوشت احتمالی قرار گرفت:نخست ایجاد بن بست دوباره در تشکیل کابینه به دلیل عدم تونایی ائتلاف راستگرا در کسب 61 کرسی کنست و دیگری ، تشکیل کابینه ای حداقلی و ضعیف که فروپاشی آن در عرض چند ماه قطعی به نظرمی رسد. در چنین شرایطی استمرار بحرانهای داخلی و حتی منازعات خیابانی در داخل اراضی اشغالی کاملا قابل تصورو پیش بینی خواهد بود .در ضمن فراموش نکنیم که بازگشت احتمالی نتانیاهو به قدرت ، به صورت خودکار مولد اعتراضهایی خشونت آمیز در تل آویو و دیگر مناطق اراضی اشغالی می باشد.
دیدگاه تان را بنویسید