هر آنچه که باید درباره عفونت ایمپلنت دندان بدانید
ایمپلنت دندان عملکردی به مانند دندان معمولی داشته که در اثر عوامل مختلف، امکان بروز عفونت در آن وجود خواهد داشت. عفونت ایمپلنت نوعی بیماری لثه بوده که در صورت عدم رعایت بهداشت و دندان برای فرد ایجاد می شود. در صورت عدم توجه به این موضوع، امکان آسیب به بافت لثه و ایمپلنت وجود خواهد داشت. با مطالعه این مقاله می توانید در مورد علل، علائم عفونت ایمپلنت و روش های بالقوه جهت درمان زودهنگام آن اطلاعات جامعی کسب نمایید. پس با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
چه عواملی به عفونت ایمپلنت دندان منجر می شود
چه عواملی به عفونت ایمپلنت دندان منجر می شود؟
بعد از انجام ایمپلنت دندان نیاز است که توصیه های پزشک را جهت رعایت بهداشت دهان و دندان خود رعایت کنید. رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از کاشت ایمپلنت جهت پیشگیری از یکسری عوارض از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. با کشیدن نخ دندان و مسواک زدن روزانه دیگر نگران ابتلا به بیماری های لثه ای مرتبط با ایمپلنت دندان نخواهید بود. به طور کلی، عفونت ایمپلنت به دلایل مختلفی چون: بهداشت ضعیف دهان، سیگار کشیدن و بیماری پریودنتال قبلی رخ می دهد. آن دسته از افرادی که دخانیات مصرف می کنند به دلیل تولید آنزیمی به نام آرژیناز در آب دهان خود به عفونت بعد از کاشت ایمپلنت دچار می شوند. این امر به کاهش تولید اکسید نیتریک و اسیدی شدن بزاق دهان منجر خواهد شد. در نهایت، باکتری ها در این شرایط رشد کرده و سلامت دهان و دندان به خطر می افتد.
افرادی که به بیماری های پریودنتال مبتلا هستند هم بعد از کاشت ایمپلنت دندان با عفونت های دهانی مواجه خواهند شد. جالب است بدانید که بیماری های لثه در صورت بهبود، قابل بازگشت بوده و امکان نصب موفقیت آمیز ایمپلنت را تحت تاثیر قرار خواهند داد. در برخی مواقع، ممکن است که عفونت ناشی از کاشت ایمپلنت به دلیل موارد زیر اتفاق بیفتد که البته بسیار نادر هستند.
- حساسیت به جنس ایمپلنت
- دیابت
- استفاده از مقدار زیاد چسب به هنگام نصب روکش
نشانه های عفونت ایمپلنت دندان
نشانه های عفونت ایمپلنت دندان چیست؟
اگر با چنین نشانه هایی در مورد ایمپلنت دندان خود مواجه شوید حتما به دندانپزشک معالج خود جهت رفع مشکل مراجعه نمایید.
- تغییر شدید رنگ لثه
- ورم کردن بی مورد در اطراف ایمپلنت
- داشتن علائمی چون: تب، ضربان در گوش و...
- خونریزی و درد شدید
کاشت ایمپلنت فاقد هیچ گونه عوارض شدیدی بوده اما متاسفانه برخی علائم ناگوار در شرایط خاص برای فرد اتفاق می افتد. به عنوان مثال، عفونت می تواند به خاطر جراحی استخوان فک یا لیفت سینوس باشد. به همین خاطر اگر بعد از مدتی درد زیادی را در رابطه با دندان ایمپلنت شده خود حس کردید، مراجعه به دندانپزشک جهت رفع مشکل ضروری می باشد.
راهکارهای درمانی جهت رفع عفونت ایمپلنت دندان
عفونت ایمپلنت دندان در چند مرحله اتفاق می افتد؟
عفونت ایمپلنت دندان در چند مرحله رخ می دهد که در صورت عدم توجه به آن امکان بروز مشکلات حادتر در اطراف دندان ها وجود خواهد داشت. در برخی از موارد شاهد بروز این علائم بعد از گذشت چند سال از نصب ایمپلنت بوده ایم.
·Peri-implant mucositis
موکوزیت پری ایمپلنت منجر به التهاب بافتهای نرم اطراف دندان می شود. خوشبختانه، این عفونت به بافت استخوان لثه آسیب وارد نمی کند. در واقع، این مرحله را می توان اولین مرحله مقدماتی جهت عفونت دندان های ایمپلنت شده دانست. دندانپزشک می تواند از روش هایی به غیر از جراحی جهت درمان این عفونت استفاده کند.
·Peri-implantitis
دومین مرحله از عفونت در این رابطه، پری ایمپلنتیت نام دارد که با تاثیرگذاری روی بافت های نرم و سخت منجر به تحلیل تدریجی بافت استخوان خواهد شد. عفونت پری ایمپلنتیت قبل از نصب روکش اتفاق خواهد افتاد. در صورت بروز هرگونه علائم باید جهت درمان عفونت اقدام نمود.
راهکارهای درمانی جهت رفع عفونت ایمپلنت دندان
در صورت بروز عفونت ایمپلنت دندان در مراحل ابتدایی می توان با روش هایی به غیر از جراحی نظیر: استفاده از آنتی بیوتیک جهت درمان آن اقدام نمود. با این کار می توان از تحلیل هر چه بیشتر استخوان جلوگیری کرد. در برخی از شرایط امکان دارد که تحلیل استخوان به حدی پیشرفته باشد که باید هر چه سریعتر جهت جراحی بافت های نرم و آسیب دیده پری ایمپلنت اقدام نمود. در صورت بروز عفونت شدید، نیاز است که ایمپلنت به طور کامل برداشته و پس از تکمیل فرایند درمان جهت اجرای ایمپلنت جدید اقدام کرد. رعایت نکات بهداشتی بعد از نصب ایمپلنت از سوی فرد متقاضی بسیار اهمیت دارد. به همین خاطر توصیه می کنیم که در صورت بروز هرگونه علائم در رابطه با ایمپلنت های دندانی با پزشک معالج خود در ارتباط باشید.
دیدگاه تان را بنویسید