کد خبر: 752027
تاریخ انتشار :

واکنش تویتیر فارسی به شروع مذاکرات ایران و آمریکا

وزیر خارجه ایران و نماینده ویژه آمریکا امروز در عمان مذاکرات هسته‌ای را شروع خواهند کرد. فضای مجازی و مشخصا تویتیر فارسی به شدت تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته است.

واکنش تویتیر فارسی به شروع مذاکرات ایران و آمریکا
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

عباس عراقچی و همراهانش به عمان رسیدند و قرار است با نماینده ویژه ترامپ مذاکره کنند. توییتر فارسی به شدت تحت تاثیر این رویداد سیاسی است. در ادامه برخی از واکنش‌ها را مرور می‌کنیم:

علی‌اکبر صالحی، رئیس بنیاد ایران‌شناسی نوشت: «اگر آمریکا آغازگر جنگ با ایران باشد، نه تنها هدایت‌گر و پایان‌دهنده آن نخواهد بود، بلکه با پیامد‌های هولناک، تنش‌زا و بی‌ثبات‌کننده‌ای در منطقه و کل جهان رو‌به‌رو خواهد شد که شعاع آن تا اوکراین و تایوان نیز کشیده خواهد شد. آمریکا بداند همیشه مذاکره از جنگ بهتر است. علی‌الخصوص امروز!»

احمدی زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: «ویتکاف و فن مذاکره!

استیو ویتکاف نمایندهٔ ترامپ در خاورمیانه دیپلمات حرفه‌ای نیست. کار اصلی او بنگاه‌داری اقتصادی بوده است. از این رو به نظرم حوصلهٔ اتلاف وقت خود برای شنیدن حرف‌های کلی، دوپهلو، مبهم و غیرمستقیم را ندارد. مایل است یکراست سراغ اصل مطلب و جزئیات روشن و حساس آن برود.

دیپلمات‌های وزارت خارجهٔ جمهوری اسلامی هم که در کلی‌گویی و ابهام‌آفرینی استادند! حال اگر آنها بخواهند حرف‌های کلی‌شان را آن هم از طریق تشریفات مطول و غیرمستقیم به ویتکاف منتقل کنند، هیچ بعید نیست که او حوصله‌اش سر رود و میز مذاکره را ترک کند!

ترامپ و برخی اعضای تیمش با شترسواری دولا دولا میانه‌ای ندارند. خلاصه هیئت ایرانی مذاکرات را قربانی تشریفات زاید و بی‌اهمیت نکند!»

محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: «دست خدا و حمایت جمعیِ مردم ایران بدرقه راهتان.

لطفا اطلاع رسانی شفاف، پر حجم و سریع را خودتان به دست بگیرید. نگذارید افکار عمومی مردم ایران دچار جنگ‌های روانی این وآن شود.»

محمدحسین رنجبران، مشاور وزیر خارجه نوشت: «شنبه در مسقط چه مذاکرات شکست بخورد و چه ادامه یابد یا حتی به نتیجه برسد (که در این مقطع بعید است) پیروز آن مردم و نظام جمهوری اسلامی خواهد بود، چون با مذاکره غیر مستقیم هم عزت ملی را حفظ کرده و هم به دنیا حسن نیت خود را اعلام می‌کند حتی در زمانی که بسیاری از کشور‌ها هم نمی‌توانند با رئیس جمهور فعلی آمریکا ارتباط منطقی برقرار کنند»

علی قلهکی، فعال رسانه‌ای اصولگرا نوشت: «جدیدترین مختصات مذاکره‌ی غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان

تاریخ: بامدادِ شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴/ ساعت ۰۱:۱۵

_نامه ترامپ به ایران صرفا متمرکز در مسائل هسته‌ای بوده و همانطور که قبلا گفتم وارد مسائل موشکی و منطقه نشده است.

_پیشنهاد مذاکره غیرمستقیم اصرار ایران بود.

_آمریکا به دنبال برگزاری مذاکره در امارات بود ولی ایران مذاکره در عمان را مطرح و تثبیت کرد.

_پیشنهاد آمریکا مذاکره در روز‌های چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه بود که در نهایت ایران پیشنهاد روز شنبه را داد و آمریکایی‌ها قبول کردند.

_بنا به دلایل مختلف نباید نگاه صفر و صدی به روند و نتیجه مذاکره داشت و احتمال موفقیت آن بستگی به جدیتِ طرف آمریکایی دارد؛ احتمال شکست آن نیز کم نیست.

_مذاکره در یک محل؛ هم به صورت شفاهی و هم کتبی است.

_وضعیت ایران بنا به دلایل مختلف (اقتصادی و منطقه‌ای) در شرایط پایین‌تر از زمان مذاکرات برجام است!

_مهلتِ ترامپ در نامه به ایران، همان ۲ ماهی بود که در رسانه‌ها مطرح شد.

_آمادگی ۱۰۰٪ نیرو‌های مسلح _علی‌رغم اعتماد و پشتیبانی از تیم مذاکره کننده_ یعنی نگاه بدبینانه به طرف آمریکایی و مهیا بودن برای هر احتمالی.

_آمریکا دنبال توافقی بهتر از برجام بوده و کمتر از برجام را نمی‌خواهد؛ خروج ترامپ از برجام (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) نگاه او را در مذاکره مشخص می‌کند.

_مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم، در نتیجه تفاوتی نخواهد داشت.

_"حفظ غنی سازیِ صنعتی" و "مذاکره صرفا در حوزه هسته‌ای" (نه موشکی و منطقه‌ای) جزءِ خطوط قرمز ایران است.

_"ویتکاف" نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات، انعطاف بیشتری از وزیر خارجه آمریکا دارد.»

مینو خالقی، فعال سیاسی نوشت: «اللَّهُمَّ وفِقهم لِما تحب وتَرضى، واجعل النصر حلیفهم، واحفظهم بحفظک

در کنار مرد دیپلماسی بایستیم.

ایران سرزمین همه ماست و آینده ما به پیشرفت آن گره خورده؛ پس موفقیت و آرامش تیم مذاکره کننده را ازخداوند بخواهیم وبا بیان ناجوانمردانه مسیر گفت‌و‌گو را سخت نکنیم.»

جلیل محبی، روحانی نزدیک به قالیباف نوشت: «نه مذاکره ذوق دارد نه عدم مذاکره.

همه چیز در سیاست به منافع ملی، به زمان و مکان، به مذاکره کننده و مذاکره شونده و به داده و ستانده و احتمال نتایج مطلوب و مضر بازمی‌گردد.»

علی‌اصغر شفیعیان، فعال رسانه‌ای نزدیک به دولت، نوشت: «آنچه در مذاکره می‌گذرد، محصول عقلانیت حاکمیت است. باید این را تبدیل به روایت غالب کنیم:

مذاکره به موقع است

حاصل تدبیر نظام است

برای حفظ منافع ایران است»

منبع: رویداد 24

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما