رسول دانیال زاده نمین کیست ؟
نام رسول دانیال زاده نمین با صنعت فولاد عجین شده است؛ چرا که او کارآفرین برتر در صنعت فولاد کشور ، صنعتگر و بزرگترین تولیدکننده محصولات فولادی در بخش خصوصی در ایران است. وی مدیرعامل بزرگترین شرکت این گروه، یعنی مجتمع فولاد گیلان بوده و مالک چندین شرکت دیگر از بزرگترین گروه فولادی کشور در بخش خصوصی است.
اهمیت صنعت فولاد در جهان
از آن جا که فولاد فلزی است که در تمام صنایع مهم جهان مانند ساخت و ساز، امور زیر بنایی، ماشین سازی، قطعه سازی، خودرو سازی و حمل و نقل، لوازم خانگی، صنایع نظامی و اسلحه سازی، صنایع دریایی اعم از کشتی سازی و یا سازههای دریایی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد؛ اهمیت جایگاه و اقدامات رسول دانیال زاده در این صنعت مورد توجه قرار می گیرد.
او ایده ها و تفکرات درست و جالبی پیرامون صنعت فولاد دارد که در ادامه به بیان و بررسی اندیشه های اقتصادی او می پردازیم. اما در این میان، صنعت ساخت و ساز از این جهت حایز اهمیت است که در حدود پنجاه در صد از مصرف جهانی فولاد را به خود اختصاص داده است و سهم بزرگی در مصرف این ماده در دنیا دارد. در گزارشی اقتصادی و تحلیلی، پیش بینی شده است که تا سال 2050 مصرف فولاد در دنیا 1.5 برابر بیشتر از سطح فعلی خواهد شد.
یکی از اصلی ترین شاخص های توسعه یافتگی کشورها، سرانه تولید و مصرف فلزات است. طبق آماری که در حال حاضر وجود دارد، ارزش تولیدات صنایع معدنی ایران بالغ بر 22 میلیارد دلار برآورد شده است. بدون تردید این حجم بالای تولیدات صنایع معدنی و فلزی بویژه محصولات فولادی، علاوه بر اینکه به رفع نیازهای اساسی داخلی کمک می کند، میتواند در توسعه صادرات کشور و ارزآوری نقشی جدّی و موثر ایفا کند.
آغاز فعالیت های صنعتی رسول دانیال زاده
در سال 1382 مجتمع تولیدی ورق های فولاد، به همت رسول دانیال زاده، در زمینی به مساحت 60 هکتار در شهرک صنعتی رشت آغاز بکار کرد. در این مجتمع سه کارخانه وجود دارد:
- کارخانه تولید ورق گرم با ظرفیت سالانه 1میلیون و 200 هزار تن
- کارخانه تولید ورق سرد با ظرفیت سالانه 800 هزار تن
- کارخانه تولید ورق گالوانیزه با ظرفیت سالانه 200 هزار تن
که همگی آن ها در این مجتمع صنعتی مستقر شده اند و تا امروز درحال بهره برداری می باشند.
رسول دانیال زاده سمت مدیر عاملی این مجموعه ی عظیم را بر عهده دارد و همواره برای فتح قله ای رفیع تر آماده و توانمند ظاهر شده است.
جای خوشحالی و دلگرمی دارد که رسول دانیال زاده در شر کت های موفق و نام آشنایی سمت دارد. در ادامه به اختصار نام این شرکت را عنوان می کنیم ، حضور رسول دانیال زاده در:
- شرکت صنایع لوله گالوانیزه روی پوشان قزوین
- شرکت کارخانجات نورد و لوله سمنان
- شرکت گالوانیزه ماهان سمنان
- شرکت مجتمع فولاد گیلان
- شرکت طب و توسعه تپش
- شرکت توسعه طب قلب
هر کدام از این شرکت ها دارای ظرفیت ها و پتانسیل های وسیعی هستند که بسیاری از نیازهای داخلی را رفع می کنند. در ادامه به بررسی مختصری از ظرفیت های مجتمع تولیدی فولاد گیلان و شرکت کارخانجات نورد و لوله سمنان می پردازیم.
افزایش ظرفیت های مجتمع تولیدی فولاد گیلان با حضور اقای رسول دانیال زاده
مجتمع فولاد گیلان مواد اولیه بیش از 400 شرکت داخلی، در صنایع پایین دستی در کشور را تأمین می کند. هرچند وجود تحریم های شدید بین المللی در سالیان اخیر بر صنایع مختلف کشور اثر گذار بوده است؛ اما با این وجود مجتمع فولاد گیلان توانسته است تا علاوه بر تأمین نیازهای صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی، با شرکتهای بزرگ خارجی نیز رقابت داشته باشد.
تبیین استراتژی های مناسب جهت رفع نیازهای داخلی و رقابت با رقیبان خارجی در صنعت فولاد توسط رسول دانیال زاده
رسول دانیال زاده در راستای کمک به رفع نیازهای داخلی و ایجاد رقابت کیفی با محصولات خارجی، از چند سال پیش سرمایه گذاری مناسبی برای افزایش حجم تولیدات و بویژه ارتقاء کیفی آنها در قالب پروژه ریومپ کارخانه نورد گرم بعمل آورده است؛ با عنایت به الطاف الهی و تلاش کارکنان مجتمع فولاد گیلان این پروژه در سال جاری به بهره برداری میرسد. با اجرای این طرح توسعه، حجم تولیدات محصولات نورد گرم مجتمع فولاد گیلان به 2 میلیون تن در سال خواهد رسید. ضمن اینکه استاندارهای کیفی رعایت شده در تولید این محصولات، ظرفیت و پتانسیل بالایی برای رقابت در عرصه بینالمللی و صادراتی نیز خواهند داشت.
نظر اقای رسول دانیال زاده در خصوص صنعت فولاد چیست ؟
در ادامه به برخی از نظرات ایشان می پردازیم، تا با ایده ها و تفکرات ارزشمند او در این حوزه آشنا شویم. بی شک اجرای ایده هایی این چنین بر پیشرفت توان اقتصادی کشور و پیشبرد رو به جلو اهداف آن، اثر شایان توجه و ارزشمندی خواهد گذاشت. دیدگاه او در مورد ظرفیت فولاد کشور این گونه است؛
رسول دانیال زاده:« با توجه به قرار گرفتن ایران در جایگاه دهم جهانی در صنعت فولاد، نباید با کسب رضایت خود را از این جایگاه دست از تلاش برداریم ؛ زیرا در ایران با وجود چالشهایی که در این صنعت وجود دارد، پتانسیل ارتقای جایگاه جهانی را دارد. با مدیریت قوی و غلبه بر چالشهای فراوان، میتوان به جایگاه بالاتری در این صنعت دست یافت.
در سالهای گذشته، قطعی برق در فصل گرما و قطعی گاز در فصل سرما، یکی از مشکلاتی بوده که تولیدات صنایع فولادی را دچار افت کرده است. این اتفاق ناخوشایند میتواند ریتم و اهنگ تولید را دچار نوسان کند و در نتیجه، خسارات و زیانهای فراوانی برای کشور به دنبال داشته باشد. به عنوان مثال، به دلیل همین مشکلات، زیانی به مبلغ 700 میلیون دلار به صادرات این محصولات به کشور وارد شده است..»
افق دید رسول دانیال زاده در صنعت فولاد در اقتصاد جهان و ایران
رسول دانیال زاده: « اقتصاد جهانی، ابعاد و اجزا گوناگونی دارد. رشد روزافزون علم و تکنولوژیهای دانش محور، شکل کلی اقتصاد جهانی را دستخوش دگرگونی های جدی کرده است و صدالبته برخی از آنها در صحنه رقابت، پررنگ تر از قبل نقش آفرینی میکنند و حتی به ارکان اصلی این پیکره تنه میزنند.»
اولویت اصلی رسول دانیال زاده استفاده از دانش بومی و نیروی متخصص ایرانی
رسول دانیال زاده در مورد مجتمع فولاد گیلان که خودش مدیریت عاملی آن را برعهده دارد نیز صحبت هایی کرده است ، که در این جا به نقل قول حرفای او می پردازیم. وی در این باره میگوید: «همه اینها با تکیه بر دانش نیروهای حرفه ای داخلی و متخصصان و فارغ التحصیلان دانشگاههای برتر ایران و البته کارگران شریف مجموعه ممکن شده است. در این مجتمع صنعتی بیش از 2 هزار نفر به شکل مستقیم مشغول به کار بوده و اشتغال حدود 20 هزار نفر نیز به شکل غیرمستقیم به ادامه فعالیت این مجموعه وابسته است.»
او ادامه می دهد که: " فولاد یکی از شریانهای اصلی جریان اقتصاد جهان و کشورهاست که تاثیر غیر قابل انکاری در عوامل موثر در کلیت اقتصاد، از جمله رشد اقتصادی و حتی توسعه اقتصادی دارد. عوارض اتکا به سوختهای فسیلی و تخریبهای جدی ناشی از استفاده بیش از پیش اینگونه انرژیها بر محیط زیست، در کنار تجدید ناپذیری آنها، افق بهرمندی از این گونه انرژیها را به چالش کشیده و جایگزینی اینگونه منابع با انرژیهای پاک و تجدید پذیر را بعنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر مطرح کرده است.
پس میتوان نتیجه گرفت که جایگاه نفت بعنوان اولین صنعت در آینده متزلزل خواهد بود. اما بررسی در روند رشد صنعت فولاد و عواملی که در ادامه به آنها اشاره خواهم داشت، نشان از ماندگاری بیشتر صنعت فولاد دارد. بنابراین سرمایه گذاری و توسعه صنعت فولاد ضرورتی بدیهی بوده و چشم انداز روشن و قابل اعتمادتری در دراز مدت ترسیم میکند.»
دیدگاه تان را بنویسید