چیتچیان در نشست هماندیشی ملی موافقتنامه پاریس مطرح كرد
ایران تا سال ۲۰۳۰ مرجع انتشار ۱۳۵۰ میلیون تن گازهای گلخانهای ميشود
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامهنيوز، حمید چیتچیان، وزیر سابق نیرو در سومین نشست از هماندیشی ملی موافقتنامه پاریس که به بررسی برنامه مشارکت ملی ایران می پرداخت با طرح این سوال که آیا توسعه ایران و اجرای توافقنامه پاریس همسو هستند یا ناسازگار گفت: براساس مطالعه پژوهشگاه نیرو تنها بخش انرژی در ایران تا سال ۲۰۳۰ مرجع انتشار ۱۳۵۰ میلیون تن گازهای گلخانه ای خواهد بود.
وی ادامه داد: این رقم چهار درصد از کل انتشار گازهای گلخانهای را در برمیگیرد و انتشار در این بخش به حدود ۱۶۰۰ میلیون تن خواهد رسید.
وزیر سابق نیرو ادامه داد: پیش بینی می شود بر اساس روند موجود با کاهش غیر مشروط بتوانیم ۶۴ میلیون تن کاهش انتشار داشته باشیم و در صورت تأمین شروط مورد نظر ایران ۱۹۲ میلیون تن از انتشار نسبت به ۱۶۰۰ میلیون تن کاهش انتشار خواهیم داشت.
وی با طرح این سوال که آیا اجرای سند تعهدات ایران هزینههای هنگفتی برای کشور دارد و آیا کشور ما فاقد منابع مالی لازم برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای است، ادامه داد: اگر این برنامه معنای تعهد داشته باشد اگر بخواهیم آن را اجرا کنیم و یا مغایر اهداف توسعه کشور است و آیا منافع ما از ایجاد صنایع بزرگ و تامین شده و کشور دچار عقبماندگی خواهد شد؟
چیت چیان گفت: پژوهشگاه نیرو با انجام مطالعاتی در این زمینه راهکارهایی برای کاهش انتشار در دو بخش انرژی یعنی برق و آب پیشنهاد داده ۱۷۰ راهکار را در بر می گیرد.
وی ادامه داد: بر اساس پژوهش انجام شده هر کدام از این راهکارها به این سوال پاسخ میدهند که اگر این راهکار اجرا شود چه میزان انتشار کاهش خواهد یافت؟
وزیر سابق نیرو تصریح کرد: این راهکارها شرح می دهند که به ازای هر یک میلیون تن کاهش انتشار چقدر هزینه در کشور ایجاد می شود و اینکه هرکدام از راهکارها چه میزان سرمایه اولیه احتیاج دارند
چیتچیان گروه اول راهکارها را مربوط به اقداماتی عنوان کرد که نه تنها موجب افزایش هزینهها نمی شود که هزینههای ملی را هم کاهش می دهد، به اضافه اینکه هزینههای سرمایهگذاری هم کاهش خواهد یافت. مثل از بین بردن تلفات ۱۱ درصدی برق توزیعی کشور.
وی ادامه داد: گروه دوم این راهکارهای کاهش انتشار موجب افزایش درآمد و افزایش هزینههای سرمایه گذاری خواهد شد، مثل تبدیل نیروگاههای گازی به نیروگاه های سیکل ترکیبی اما گروه سوم را کاهش انتشار ها موجب افزایش هزینههای کشور خواهد شد مثل جذب و انبارش کربن نیروگاههای حرارتی.
چیت چیان اظهار داشت: در گروه اول و دوم کاملاً تعهدات ایران جواب داده می شود و بنده تنها کشور را متحمل هزینههای نمی کند که سود هم خواهد داشت.
وی در ادامه به ۱۱مورد از این راهکارها اشاره کرد و گفت: گرد آوری گازهای همراه برای تزریق در میادین نفت ۱۹۰دلار به ازای هر یک میلیون تن کاهش انتشار سود برای کشور به همراه دارد.
چیت چیان خاطر نشان کرد: بهره گیری از سیستم بازیافت گازهای فلر ۳۲ میلیون تا انتشار را تا سال ۲۰۳۰ کاهش می دهد که ۴ میلیارد دلار هزینه در بر دارد اما احداث ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی پیشرفته در شرایطی که ۴ درصد به مصرف برق اضافه می شود راندمان توسعه نیروگاههای کشور خواهد داد.
وی افزود: تبدیل ۱۸ هزار مگاوات نیروگاه گازی سیکل ترکیبی و باز طراحی نیروگاه های بخار و ارتقای ظرفیت ۶ هزار و ۸۰۰ مگابایتی فارغ از موافقتنامه پاریس جزو برنامههای اجرایی به ما بوده است.
وی توسعه مترو تهران، توسعه حمل و نقل ریلی، توسعه مترو هشت کلانشهر کشور و توسعه نیروگاه های خورشیدی که مجموع ۱۴۷ میلیون تن انتشار گازهای گلخانه ای با سال ۲۰۳۰ را کاهش میدهد از راهکاری هایی عنوان کرد که با سرمایهگذاری ۶۶ میلیارد دلاری حاصل می شود.
دیدگاه تان را بنویسید