کد خبر: 552283
تاریخ انتشار :

تهدید امنیت غذایی و خودکفایی گندم در سال جاری + جزئیات

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، علی خان‌محمدی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون، در ابتدای ماه جاری دولت باید قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را اعلام کند، اظهار کرد: وزارت جهادکشاورزی در پایان تیرماه قیمت پیشنهادی خود را به دولت ارائه داده است و این ماه دولت باید قیمت نهایی خرید تضمینی محصولات کشاورزی را به طور رسمی اعلام کند.

وی ادامه داد: پایان شهریور، زمان آغاز سال‌ زراعی جدید است و قانون بر دولت تکلیف کرده تا قبل از آغاز سال‌ زراعی قیمت‌ محصولاتی که شامل خرید تضمینی می‌شود را اعلام کند.

خان‌محمدی با اشاره به مشکلات جدید پیش آمده در حوزه گندم در سال‌ زراعی جاری، گفت: امسال با سال‌های گذشته متفاوت است و ۴ دلیل جدید و مهم وجود دارد که تمایل کشاورزان به کشت گندم را کاهش داده و تداوم خودکفایی این محصول را تهدید می‌کند.

وی اظهار کرد: اولین دلیل، افزایش آگاهی کشاورزان نسبت به شرایط موجود است،‌ کشاورزان مثل گذشته حاضر به خطر نیستند و باور‌های آن‌ها تغییر کرده است.

خان محمدی افزایش قیمت سبوس گندم نسبت به گندم را از دیگر دلایل کشاورزان برای خودداری از کشت این محصول استراتژیک دانست.

وی توضیح داد: امسال افزایش قیمت سبوس گندم صددرصد بوده است در حالی که قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان نسبت به هزینه تولید آن تناسب نداشت، این به معنای آن است که سود سایرین از دسترنج کشاورزان بیشتر از خود آن‌ها است و کشاورزان به این واقعیت واقف هستند.

خان محمدی قیمت بالای نهاده‌های دامی را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حال حاضر جو با قیمت 2 هزار و 200 تومان خریداری می‌شود به همین دلیل بسیاری از کشاورزان به فکر کشت جو به جای گندم افتاده‌اند که شاهد آن کاهش بذر جو در بازار است.

وی صرفه اقتصادی بالاتر سایر محصولات در مقایسه با گندم مانند کلزا، گوجه و سیب زمینی و... را دلیل دیگری برشمرد که امسال خودکفایی گندم را تهدید می‌کند.

عضو هیات مدیره مجمع ملی خبرگان کشاورزی یادآور شد: در مقطعی برخی از این محصولات قیمت نجومی پیدا کرده‌اند در حالی که قیمت خرید گندم از گندمکاران پاسخگوی هزینه‌های روزمره زندگی آن‌ها نیست.

خان‌محمدی تعیین قیمت مناسب برای خرید تضمینی گندم و اعلام سریع‌تر آن را تنها راهکاری دانست که می‌تواند به رغم تمام دلایل عنوان شده تضمین کننده بقای خودکفایی گندم باشد.

منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

Markets

دیگر رسانه ها