کد خبر: 558386
تاریخ انتشار :

«نامه نیوز» بررسی می‌کند:

چرا توسعه صنایع کوچک اهمیت دارد؟

چرا توسعه صنایع کوچک اهمیت دارد؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، جنگ اقتصادی تازه از راه نرسیده است. جنگ اقتصادی مدت‌هاست، بخش مولد اقتصاد را نشانه رفته است. حالا دیگر کمتر کسی واژه تحریم اقتصادی را برای توضیح وضعیت موجود مورد استفاده قرار می‌دهد. حالا جنگ اقتصادی است که برای تشریح آنچه بر ایران می‌گذرد مورد استفاد قرار می‌گیرد و در ادبیات دولتمردان ایرانی عباراتی چون تروریسم اقتصادی و... نیز خودنمایی می‌کند. قصه تحریم قصه دیروز و امروز نیست. اتفاقا مدت‌هاست که ایران از پس تحمل فشارهای سنگین، با جنگی تمام عیار در جبهه اقتصاد روبرو شده است. از این رو اهمیت سنگربندی متناسب با این جنگ بیش از پیش به چشم می‌خورد.

کم نیست شمار کارشناسانی که معتقدند در این کارزار توجه ویژه به صنایع کوچک و واحدهای تولیدی خرد می‌تواند میانبری برای عبور از وضعیت فعلی باشد. نگاهی به صنایع بزرگ بیندازید، صحت این مدعا اثبات خواهد شد.

بحران صنایع خودروسازی ایران از پس تنش ارزی و آغاز دور تازه تحریم‌ها در اردیبهشت ماه سال 1397، مهر تاییدی است بر این نکته!

سعید لیلاز کارشناس اقتصادی پیش‌تر تاکید کرده بود که ترامپ با تحریم صنعت خودروسازی ایران قصد داشت اتوبان‌های منتهی به تهران را با تنش‌های کارگری ببندد اما موفق به اجرای این هدف نشد.

صنعت خودروسازی را پیشانی صنعت در ایران می‌دانند.

در این میان آنچه اهمیت دارد این است که در دوره کنونی تکیه بر صنایع کوچک می‌تواند راه عبور از این مسیر پرپیچ و خم را هموار نماید.

ایران چه تعداد واحد صنعتی دارد؟

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از وجود ۴۳ هزار واحد صنعتی در کشور خبر می دهد و می‌گوید: از این تعداد ۹۳ درصد صنایع خرد، ۴ درصد متوسط و مابقی صنایع بزرگ هستند. آمار بالای واحدهای خرد و کوچک نشان می‌دهد توجه به ظرفیت‌های این بخش تا چه میزان می‌تواند موثر واقع شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد صنایع خرد و کوچک قابل تحریم نیستند و اتفاقا با برنامه‌ریزی ویژه و حل مشکلات این دسته از صنایع، نه تنها شرایط برای افزایش صادرات غیر نفتی هموار می‌شود بلکه در اثر ارتقای سطح تولید، خروج ارز از کشور برای واردات کالا نیز در سایه این اقدام محقق می‌شود.

ترکیه و کره جنوبی نیز دو اقتصاد نوظهوری هستند که از جاده توسعه صنایع کوچک با موفقیت عبور کرده‌اند.

نقطه بحرانی کجاست؟

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ايران می‌گوید: بر اساس پایش‌هایی که صورت گرفته است، مشکل ۸۵ درصد واحد‌های تولیدی در حوزه نقدینگی و توسعه بازار و بقیه مشکلات‌شان مربوط به مالیات، بیمه، اختلاف شرکاء و... بوده است. حالا قرار است 1400 واحد صنعتی در این حوزه به چرخه تولید بازگردند.

رضا رحمانی می‌گوید: "هر منطقه‌ای از کشور دارای ظرفیت و توانمندی‌هایی است که ثبت ملی شده‌اند و در جهان نیز این توانمندی و ظرفیت‌ها پذیرفته شده هستند. وی بر فرصت‌های اشتغال زایی در این حوزه تاکید دارد. به نظر می‌رسد حالا از پس تحریم‌های سخت، به نظر می‌رسد درها به روی صنایع کوچک در حال بازشدن است."

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

Markets

دیگر رسانه ها