کد خبر: 620274
تاریخ انتشار :

کاندیداها درباره بورس شعار ندهند!+جزئیات بیشتر کلیک کنید

یک کارشناس بورس اظهار کرد: برنامه هایی که کاندیدها برای بازار سهام ارائه می‌دهند صرفا شعاری است و تاکنون هیچگونه برنامه عملیاتی از کاندیدها شاهد نبودیم.

کاندیداها درباره بورس شعار ندهند!+جزئیات بیشتر کلیک کنید
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

بورس در سال جدید تغییرات گسترده‌ای را پشت سر خواهد گذاشت.وضعیت بورس پیرو مسائلی چون مذاکره بین ایران و آمریکا است.بورس از قیمت دلار و تجارت جهانی تاثیر مستقیم می گیرد.بورس در آخر در هفته رشد خوبی را طی کرد.آخرین خبرهای مرتبط با بورس را با ما بخوانید.

چندی پیش اساسنامه و امیدنامه «صندوق ­های سرمایه­‌گذاری اهرمی» به عنوان یکی دیگر از مصوبات اخیر هیأت مدیره سازمان بورس به تصویب رسید این این صندوق‌ها دارای واحدهای ممتاز و عادی هستندکه واحدهای عادی صندوق دارای کف و سقف بازدهی هستند. تامین حداقل بازدهی تعیین شده برای دارندگان واحدهای عادی در شرایطی که بازدهی صندوق کمتر از نرخ مذکور باشد، از محل واحدهای ممتاز انجام می‌شود و چنانچه بازدهی صندوق بیش از حداکثر نرخ بازدهی تعیین شده برای واحدهای عادی باشد، مازاد بازدهی واحدهای عادی نسبت به سقف تعیین شده به واحدهای ممتاز تعلق میگیرد. بازدهی مذکور به صورت روزانه مورد محاسبه قرار گرفته و اعلام شود.

در این صندوق‌ها برای ورود و خروج متقاضیان سرمایه‌گذاری در واحدهای عادی از سازوکار مبتنی بر صدور و ابطال استفاده می‌شود و ورود و خروج متقاضیان سرمایه‌گذاری در واحدهای ممتاز از طریق معاملات واحدهای ممتاز در بورس مربوطه انجام می‌شود در همین راستا ما در گسترش نیوز به سراغ فردین آقابزرگی کارشناس بورس رفتیم و نظر وی را دراین مورد پرسیدیم، برای خواندن این گزارش با ما همراه همراه باشید:

ابزاری برای جلوگیری از زیان در بورس

فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار گسترش نیوز درباره کاربرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری اهرمی در بازار سرمایه اظهار کرد: نکته ویژه‌ای که صندوق‌ها دارند این است که کف و سقف بازدهی دارد، اشخاصی که عادی یونیت‌های این سهم را می‌خرند یک حداقل و یک حداکثر سودی برای آنها تعیین می‌شود و اگر همچون صندوق‌های سهامی مشکلاتی برایشان پیش بیاید با بازدهی‌ای که دارد از محل واگذاری یونیت‌های ممتاز آن ضرر و زیان را جبران می‌کند به عبارتی این صندوق‌های داری تضمین جلوگیری از زیان هستند.

شاخص بورس دستکاری شده است؟

آقابزرگی در پایات درباره فرضیه دستکاری شدن شاخص بورس به علت انتخابات اظهار کرد: کمترین احتمال را می‌توان داد که شاخص دستکاری شده باشد ضمن اینکه دو روز قبل از تعطیلات نیز شاخص نزولی بود اما رشدی که در بورس هفته گذشته شاهد بودیم به علت اصلاح نرخ سهام‌های بنیادی و اثرگذار بر شاخص است که زیر ارزش ذاتی معامله می‌شود پس تلاقی صعود بورس با انتخابات ریاست جمهوری را می‌توان به عنوان یک تصادف و اتفاق تلقی کردالبته باید گفت برنامه هایی که کاندیدها برای بازار سهام ارائه می‌دهند صرفا شعاری است و تاکنون هیچگونه برنامه عملیاتی از کاندیدها شاهد نبودیم.

بورس در کانون انتخابات ۱۴۰۰

در شروع کارزار انتخاباتی ۱۴۰۰، وضعیت بورس مقوله انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری شده است و برخی نامزدها با استفاده از شعارهایی همچون بهبود اوضاع بورس، و بازگشت بورس به مدار صعود و حمایت از سهامداران بازار سهام درصدد کسب آرای انتخاباتی مردم هستند.

برخی نامزدها نیز برآنند تا با برجسته کردن مشکلات بورس آن را ابزاری برای کسب رای کنند. این روزها بازار سهام ایران حال خوشی ندارد و شاخص بورس اغلب روزها را را نزولی به پایان برده است و با توجه به سرمایه‌گذاری بسیاری از مردم در بورس، موضوعی اثرگذار به شمار می‌رود. تمامی نامزدها در سخنان خود به بورس اشاره کرده‌اند. مهرعلیزاده از بادکنک بورس می‌گوید که با یک سوزن ترکید زاکانی عملکرد همتی را در بورس به چالش می‌کشد و سایرین وعده جبران خسارت یا رشد شاخص.

ابراهیم رئیسی در نطق‌های انتخاباتی خود با انتقاد از رفتار دولت روحانی و بیان سخنانی که برخی سهامداران نیز به آن اعتقاد دارند مثل جبران کسری بودجه دولت از طریق این بازار می‌گوید: الان راه‌حل این است که صندوق جبران خسارت راه ‎اندازی کنیم تا به مردم اعتماد بدهد.به گفته او با صندوق بیمه یا صندوق جبران خسارت برای افرادی که سهامدار بورس هستند و حتی مبالغ اندک دارند دولت باید برای جبران خسارت مردم که به بورس امید بستند این موضوع را حل و جبران می‌کند.

 رئیسی درباره تامین منابع جبران خسارت برای سهامداران بورس نیز گفت: ما صندوق توسعه ملی و صندوق تثبیت داریم و در جلسه شورای‌عالی اقتصادی این بحث مطرح شد و مبالغی وجود دارد و جایی که پیشنهاد کردند که پیگیری شود و در واقع این مبلغ صندوق قابل تامین است به نحوی که دولت بتواند خسارت را جبران کند.

تردستی قاضی زاده برای بهبود بورس

بورس اما قاضی زاده هاشمی، کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ در نخستین نشست انتخاباتی خود با بیان اولویت‌های اقتصادی خود در دولت جدیدش، در حمایت از بورس سخن گفت و معضل بورس را قابل حل دانست و ابراز امیدواری کرد که در روزهای ابتدایی دولتش که آن را دولت سلام نامیده است مشکل بورس حل شود.

نکته‌ای عجیب که قاضی زاده در صحبت هایش صراحتا به آن اشاره کرد، حل سه روزه بحران بورس بود، چیزی که بیشتر به تردستی می‌ماند تا راهکاری عملیاتی و واقعی! او در ادامه اظهارکرد راهکار بهبود بورس یک دستور حکومتی از سوی رئیس‌جمهوری است؛ موضوعی که واکنش‌های بسیاری را در فضای مجازی به درپی داشت.

بسیاری از کاربران فضای مجازی در واکنش به اظهارات قاضی زاده نوشتند، اولا مشکل بورس ۳ روزه که هیچ ۳۰۰ روزه هم حل نمی‌شود، ثانیا دستور حکومتی را رهبر صادر می‌کند نه رئیس جمهور!

انگشت اتهام قاضی زاده به سمت همتی درباره بورس

قاضی زاده در نشست انتخاباتی خود در کنایه به کاندیداتوری عبدالناصر همتی در انتخابات گفت: کسانی که از مقصران اصلی ریزش بازار سرمایه هستند خودشان کاندید انتخابات شده‌اند، از این موضوع تعجب کردم. این افراد قطعا در مسیر انتخابات در پیشگاه مردم باید پاسخگوی عملکرد خود باشند. همتی به عنوان عضو شورای‌عالی بورس از مقصران اصلی ریزش بورس است.

 همتی اما در گفت‌وگوی ویژه خبری تلویزیون به طور مفصل درخصوص بازار سرمایه صحبت کرد. او با بیان اینکه بخش مهمی از مشکلات بورس به خاطر دخالت‌های غیرمنطقی است گفت: در بازار سرمایه ما کارهایی شد که نباید می‌شد. حمایت‌های بدون منطق برای رشد سریع شاخص مشکل‌ساز شد.

او تاکید کرد نباید در بورس دخالت شود؛ بازار سرمایه تجلی بخش حقیقی اقتصاد است و بازاری است که بخش خصوصی خرید و فروش می‌کند. می‌شود بورس را احیا کرد اما نه در دو یا سه روز.

 دولت من حتما بازار سرمایه را به طور جدی در دستور خواهد داشت. بورس باید شفاف شود. نمی‌گویم همیشه بورس بالا برود. مثل همین روندی که در روزهای اخیر دارد را باید پیش بگیرد. حمایت جدی از بازار سرمایه به عنوان رکن مهم تامین مالی تولید خواهم کرد.

هنر جلیلی برای بورس

سعید جلیلی اعتقاد دارد: در یکی دو سال گذشته سوء تدبیر جدی در بورس صورت گرفت و مردم به خوبی درک کردند بازار سرمایه باید محل جذب سرمایه باشد نه کوره‌ای برای سوزاندن سرمایه. دولت امکانات بسیار زیادی دارد که می‌تواند از آن در جهت ارتقا دولت و بهره‌مند شدن مردم استفاده کند. نباید کاری کرد که مردم در این بازار م یک‎شبه پولدار شده یا ضرر کنند. می‎توان از طریق بورس برای ساخت پتروپالایشگاه‌ها تامین مالی کرد و سود واقعی و تضمین‎شده به مردم رساند.جلیلی می‌گوید: بازار سرمایه، بازار پول و بیمه باید هماهنگ و هم افزا باشند و هنر رئیس‌جمهوری نیز این است.

محسن رضایی و شاخص ۱.۵ میلیونی بورس

محسن رضایی می‌گوید: دو برنامه برای احیای بازار بورس دارد که تشکیل صندوق جبران زیان‌های مالباختگان است که در این صندوق بخشی از زیان مالباختگان با استفاده از برخی منابع جبران خواهد شد. ضمن اینکه تشویق تولید و سرمایه‌گذاری و ارتباط آنها با واگن‌های سرمایه هم مهم است و اگر تولید را به بازار سرمایه متصل کنیم، در آن صورت بازار بورس ا حیا شده و ارزش سهام‌ها بالا خواهد رفت و به همین دلیل بسیار مهم است این که تولید به واگن متصل شود.

رضایی خود را استاد تمام اقتصاد دانشگاه تهران می‌داند و درباره احیای بورس اعتقاد دارد: شرکت‌های بزرگی که تجربه، قدرت تولید زیادی دارند، بایستی سهام قدیم خود را نگه داشته و سهام جدید بفروشند و وقتی پول جدیدی از این راه به‌دست آورند بایستی آن را به سمت سرمایه و تولید ببرند و این کار باعث می‌شود ارزش سهام بالا برود. بنا داریم تا شاخص سهام بازار بورس را به یک میلیون و ۵۰۰ هزار برسانیم و به مرور زمان افزایش پیدا خواهد کرد.

تداوم ریزش بورس

روز یکشنبه شاخص کل بیش از ۲۰ هزار واحد دیگر افت کرد و به کانال ۱۱۰۷ هزار واحدی رسید. ارزش معاملات خرد در این روز به تنها ۲۲۰۰ میلیارد تومان رسسید. نکته مهم بازار یکشنبه تداوم بازگشایی‌های بدون دامنه نوسان نمادها بود که باعث شد به علت ریزش سنگین برخی از نمادهای کوچک، شاخص هم‌وزن هم بیش از یک درصد افت داشته باشد.

بورس یک میلیونی شد

در روز میانی هفته شاخص کل ۱۲ هزار واحد دیگر افت کرد و به این ترتیب طی یک هفته رکورد ریزشی از خود برجای گذاشت. از دست دادن دو حمایت ۶ و ۲۸ ساله و در نهایت ترک گفتن کانال ۱۱۰۰ هزار واحدی. مهم‌ترین اتفاق این روز بازگشایی بدون دامنه وبملت و ریزش بیش از ۲۰ درصدی این نماد بود. این اتفاق باعث شد وبملت بیش از ۵ هزار واحد اثرگذاری منفی بر شاخص کل داشته باشد و عامل اصلی سقوط به کانال یک میلیونی باشد. اما نکته مهم بازار این روز متعادل و مثبت شدن برخی از نمادهای بزرگ از جمله پالایشی‌ها و شیمیایی‌ها بود.

روز سه‌شنبه اما بورس به مدار مثبت چرخید و شاخص کل با رشد ۱۰ هزار واحدی توانست کانال ۱۱۰۰ را دوباره به‌دست بیاورد. از نکات مهم معاملات روز سه‌شنبه بازگشایی بدون دامنه ۳ نماد بزرگ فولاد، خودرو و خساپا بود. این نمادها برخلاف وبملت بازگشایی‌های متعادلی داشتند و منجر به حذف یک فشار روانی مهم از بازار شدند. معاملات روز سه‌شنبه در شرایطی رقم خورد که دوشنبه شب شاهد انتشار لیست کاندیداهای نهایی انتخابات ۱۴۰۰ بودیم. کاندیداهایی که عموما دیدگاهی پوپولیستی و تورمی به اقتصاد دارند. در این روز پالایشی‌ها، فلزات و شیمیایی‌ها محرک‌های اصلی رشد بورس بودند.

چرخش نرم بورس به سوی سبزپوشی

هر چند در روز پایانی هفته رشد شاخص کل کمتر از ۴ هزار واحد بود و در نیمه دوم معاملات هم شاهد عقب‌نشینی نمادها از سقف روزانه خود بودیم، اما چند نشانه در بورس پدیدار شد که امید به آینده را پررنگ‌تر می‌کرد. در این روز که نمادهای بزرگ اغلب متعادل یا اندکی مثبت بودند، شاهد افزایش اقبال به نمادهای کوچک‌تر بودیم. این اتفاق باعث شد تا شاخص هم‌وزن که ده روز معاملاتی پیاپی منفی بود بالاخره سبزپوش شود.

منبع: گسترش نیوز 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

Markets

دیگر رسانه ها