روسیه: طرفها در وین برای تسریع دسترسی به پیش نویس توافق کردند
نماینده دائم روسیه در سازمانهای بین المللی در وین روز دوشنبه در حساب توییتری خود نوشت: در نشست کمیسیون مشترک برجام، طرفها موافقت کردند که روند تهیه پیش نویس برای دستیابی به توافق در اسرع وقت را تشدید کنند.
میخائیل اولیانوف در حساب توییتری خود در خصوص مذاکرات وین که امروز از سر گرفته شده است نوشت: در نشست کمیسیون مشترک برجام، امروز هشتمین دور مذاکرات وین آغاز شد. شرکت کنندگان بحثهای حرفهای و نتیجه محور داشتند. آنها به خصوص موافقت کردند که روند تهیه پیش نویس برای دستیابی به توافق در اسرع وقت را تشدید کنند.
بر پایه این گزارش، دور هشتم مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۴ از امروز دوشنبه ششم دی (۲۷ دسامبر) در وین اتریش از سر گرفته شده است.
یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده دیروز به ایرنا گفت: ایران متعهد به دستیابی به یک توافق خوب در کوتاهترین زمان ممکن است اما اسیر ضربالاجلهای ساختگی نخواهد شد و برای ما حالت اضطراری در مذاکرات وجود ندارد.
وی با بیان اینکه پیشرفت حاصل شده درباره متون مربوط به موضوعات هستهای در دور قبل حاکی از تعامل جدی ایران است افزود: الان نوبت طرفهای مقابل است تا حسن نیت خود را در رابطه با موضوعات تحریمی نشان دهند. این منبع آگاه خاطر نشان کرد که پیشرفت در این دور از مذاکرات، منوط به رویکرد طرف مقابل است.
در همین حال سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در جمع خبرنگاران گفت: امیدوارم این پنجره فرصت را طرف مقابل قدر بداند. ایران برجام را زنده نگهداشت و با وجود همه فشارهای آمریکا خارج نشد میتوان گفت به تنهایی این سند بینالمللی را زنده نگهداشته است ولی این روند بیش از این نمیتواند ادامه یابد. امیدوارم طرف مقابل قدر این فرصت را بداند و برای رفع موثر تحریمها به وین بیاید اگر این اتفاق بیفتد توافق در دسترس است.
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پس از ۱۳ سال مذاکرات بینالمللی فشرده، در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) منعقد شد. برجام یک هفته بعد با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید و به عنوان ضمیمه الف به قطعنامه مذکور پیوست شد.
اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
دیدگاه تان را بنویسید