شکاف در جامعه صهیونیستی به رسانهها هم رسید
درحالی که رژیم صهیونیستی طبق معمول سانسور نظامی شدیدی علیه رسانههای این رژیم در پوشش اخبار و تحلیلهای مربوط به درگیریهای اخیر غزه اعمال کرده اما عملکرد این رسانهها حاکی از وجود یک شکاف عمیق و عدم اتحاد میان آنها بود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، رسانههای رژیم صهیونیستی همواره یکی از بازوهای نظامی این رژیم محسوب میشوند؛ چرا که هیچ خبر و تصویری جز در چارچوب حمایت از ارتش اسرائیل منتشر نمیکنند.
درواقع رژیم جعلی صهیونیستی تنها نهادی است که ادعای دموکراتیک بودن کابینه خود را دارد، ولی در عرصه داخلی بر اساس قانون «نظارت یا سانسور نظامی» اخبار و محتوای رسانههای مطبوعاتی و دیداری خود را مورد سانسور و نظارت شدید قرار میدهد. مرکز «سانسور نظامی» یگان وابسته به سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی است که پیش از انتشار مطالب در رسانههای مختلف اسرائیلی در رابطه با امنیت این رژیم، آنها را مورد بررسی قرار میدهد.
این سانسور شامل محتوای منتشر شده در شبکههای تلویزیونی و رادیویی و روزنامهها و حتی کتاب ها میشود و قبل از منتشر شدن باید از سوی مرکز مربوطه مورد بررسی قرار گرفته و آنچه که از دید سانسور نظامی خطرناک است، از محتوای آنها حذف شود.
اما در طول جنگهای مختلف ارتش رژیم اشغالگر با مقاومت شاهد عملکرد متناقض رسانههای عبری بودیم. به ویژه تقابل مستمر با مقاومت فلسطین طی چند روز گذشته همه کارتهای این رسانهها را به هم ریخت و به نظر میرسد که میان آنها در زمینه موضعگیری درباره درگیری ارتش رژیم اشغالگر با غزه شکاف بزرگی وجود داشت.
همچنین در گزارشهای مکرر رسانههای صهیونیستی مشاهده کردیم که درباره کاهش و فرسایش بازدارندگی اسرئیل صحبت میکردند؟ اما علت این رفتارهای متناقض رسانههای مذکور چیست؟
رسانههای صهیونیستی در بدترین وضعیت هستند
«ناصراللحام» تحلیلگر شبکه المیادین در امور فلسطین و منطقه در این زمینه اعلام کرد، عملکرد رسانههای صهیونیستی در جریان درگیریهای اخیر، عملکردی فاشیستی، نژادپرستانه، کینهتوزانه و کاملا تحت سیطره سانسور نظامی این رژیم بود. مطبوعات عبری حتی جسارت سخن گفتن درباره این درگیریها را نداشتند و در روزهای اول در پوشش اخبار کشتار کودکان و زنان فلسطینی به گونهای رفتار میکردند که انگار حق این زنان و کودکان مرگ بوده است.
وی افزود، میتوان گفت که رسانههای نژادپرست رژیم صهیونیستی در بدترین وضعیت قرار دارند.
بیشتر بخوانید
رسانه عبری: اسرائیل باید با واژهای به نام «بازدارندگی» خداحافظی کند
رسانه عبری: اسرائیل از ناتوانی در پایان دادن به جنگ عصبانی است
اعتراف رسانه صهیونیست: نتانیاهو شخصا با قتل عام زنان و کودکان موافقت کرد
«نزار عبود» دیگر تحلیلگر مسائل منطقه در این زمینه اعلام کرد، رژیم صهیونیستی اکنون در برابر فلسطینیانی قرار دارد که مصمم به آزادسازی سرزمین خود هستند و یک اراده ملی فلسطینی برای مقاومت و پیروزی وجود دارد که ذلت و تسلیم در برابر اشغالگران را نمیپذیرد. آنچه که در جریان عملیات «انتقام آزادگان» (درگیریهای اخیر میان رژیم اشغالگر و مقاومت در غزه) رخ داد، بازنمایی شجاعت بینظیر فلسطینیان است که میتواند رژیم اشغالگر و همه حامیان آن را به چاش بکشد.
وی درباره عمق معضلی که صهیونیستها در نتیجه فرسایش بازدارندگی این رژیم گرفتار آن شدهاند گفت، همانطور که آمریکاییها اعتراف کردهاند اسرائیل اکنون با یک دوراهی بزرگ مواجه است و اگر نتواند به برتری نظامی و راهبردی در منطقه برسد مجبور به عقبنشینی خواهد شد و این یعنی آغاز مهاجرت اسرائیلیها از فلسطین اشغالی.
این تحلیلگر امور منطقه در ادامه تاکید کرد، صهیونیستها درگیر یک شکاف داخلی عمیق هستند و هیچگونه انسجام ایدئولوژیکی واقعی وجود ندارد که اقشار مختلف جامعه صهیونیستی از جمله سکولارها و مذهبیها و یهودیان شرقی و غربی را در این جامعه با هم متحد کند.
شکاف در جامعه صهیونیستی به رسانهها هم رسید
«قاسم عزالدین» تحلیلگر امور سیاسی و بینالملل نیز به نوبه خود اظهار داشت، باید میان آن دسته از رسانههای اسرائیلی که مستقیما وابسته به سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی و نهادهای حکومتی رژیم صهیونیستی هستند، با رسانههایی که تخصص آنها انتقاد و افشای اعترافات صهیونیستهاست تفاوت قائل شد. در جریان درگیریهای اخیر در غزه دیدیم که حتی رسانههای عبری نتوانستند یک موضع واحد در برابر این حوادث اتخاذ کنند.
وی تصریح کرد، اکنون رسانههای عبری به دو دسته تقسیم شدهاند که بخشی از آنها نگران باتلاقی هستند که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اشغالگر برای اسرائیلیها به وجود آورده و میترسند او نتواند هیچ راهی برای خروج از این بنبست پیدا کند. این رسانهها صراحتا انتقاد خود را از کابینه این رژیم و شخص نتانیاهو ابراز میکنند. اما دسته بعدی همچنان تحت سانسور نظامی بوده و جرات انتقاد ندارند.
ناصر اللحام در این زمینه اظهار داشت، رسانههای عبری اتحاد ندارند و بر همین اساس نمیتوانند آنگونه که مقامات رژیم اشغالگر انتظار دارند، رسانههای غربی و بینالمللی را تحت تاثیر قرار دهند. در موضعگیری رسانههای صهیونیستی دیدیم حتی رسانههایی که از ارتش حمایت میکنند، منتقد کابینه سیاسی این رژیم به ریاست نتانیاهو هستند. از طرف دیگر پنهانکاری رسانههای اسرائیلی درباره جنایات این رژیم علیه فلسطینیان، رسانههای مذکور را در سطح منطقهای و جهانی رسوا و دروغ بودن ماهیت عملکردشان را افشا کرد.
دیدگاه تان را بنویسید