هشدار حزب صدر اعظم آلمان درباره خطرات هوش مصنوعی
رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان ضمن هشدار درباره خطرات توسعه هوش مصنوعی از ایجاد یک مرجع نظارتی برای استفاده از آن در کشورش حمایت کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، "ساسکیا اسکن"، رهبر حزب سوسیال دموکرت آلمان از ایجاد یک مرجع نظارتی برای استفاده از هوش مصنوعی (KI) در آلمان حمایت کرد. این مقام آلمانی در گفتگویی با خبرگزاری آلمان گفت: از آنجایی که مدیریت داده ها نقش مهمی در نظارت دارد، افسر حفاظت از داده ها و آزادی اطلاعات می تواند انتخاب خوبی باشد. وی تاکید کرد: در هر صورت، ما به مرجعی نیاز داریم که ارزیابی کند آیا استفاده از هوش مصنوعی از قانون پیروی می کند یا خیر.
اسکن در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که هوش مصنوعی پتانسیل بالایی دارد، به عنوان مثال برای آموزش عادلانه تر، مراقبت های پزشکی بهتر و مدیریت کارآمدتر. اما مطمئناً خطراتی نیز مانند همه فناوری ها وجود دارد. خوب است که آلمان و اروپا نه تنها از نظر فناوری در خط مقدم باشند، بلکه در مورد نحوه تنظیم استفاده از هوش مصنوعی نیز پیشرو باشند.
به گفته وی اتحادیه اروپا در راه توسعه مقرراتی برای تنظیم این قوانین است. اسکن گفت: در بالاترین حالت خطر، استفاده از مدلهای هوش مصنوعی میتواند ممنوع شود. در حوزههای کمتر، اما همچنان پرخطر، میتوان تصمیم نهایی انسانی را صادر کرد . البته امکان تجدید نظر در صورت شکایت وجود دارد.
از دیدگاه اسکن، باید مراقب بود که هوش مصنوعی تبعیض را از موقعیت داده یاد نگیرد. او توضیح داد: برای مثال، اگر یک هوش مصنوعی مسیرهای شغلی روزنامهنگاران را در شرکتهای رسانهای تجزیه و تحلیل کند، ممکن است تنها به فکر استخدام مردان باشد زیرا موفقترین مشاغل تاکنون توسط مردان ساخته شدهاند. ما باید اطمینان حاصل کنیم که داده های آموزشی از چنین تبعیضی رها شده است یا مطمئن شویم که جنسیت در انتخاب نقشی ندارد.
وزاری کار و کشور آلمان هم اخیرا نسبت به تبعیض و کنترل غیرقانونی کارمندان توسط هوش مصنوعی در شرکتها هشدار دادند.
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در آینده قوانین بسیار سخت گیرانهتری در آلمان برای نظارت، کنترل یا انتخاب کارمندان با استفاده از هوش مصنوعی وجود خواهد داشت. روزنامه "زوددویچه سایتونگ" در گزارشی نوشت، "نانسی فایزر"، وزیر کشور فدرال آلمان و هوبرتوس هیل، وزیر کار فدرال هر دو میخواهند در یک قانون جدید حفاظت از دادههای کارکنان از نظارت کامل بر کارمندان جلوگیری کنند.
به گفته نانسی فایزر، وزیر کشور فدرال آلمان هوش مصنوعی نقش مهمی را ایفا خواهد کرد و این فرصتهای بسیار زیادی را در بر دارد، اما همچنین این خطر را دارد که فرآیندها دیگر شفاف نباشند، انسانها مورد تبعیض قرار گیرند یا حقوق شخصی از طریق نظارت نادرست نقض شود.
دولت همچنین میخواهد استفاده از هوش مصنوعی را در فرآیندهای استخدام در شرکتها محدود کند. بر این اساس برنامههای مربوطه باید با استانداردهای علمی مطابقت داشته باشند و فقط میتوانند ویژگیهایی را بررسی کنند که برای یک موقعیت مهم هستند.
وزیر دیجیتال آلمان نیز اخیرا خواستار مقررات سریع اتحادیه اروپا برای کاربردهای هوش مصنوعی شده است. وی در این باره گفت: هوش مصنوعی وارد زندگی روزمره شده است و زندگی ما را به طور اساسی تغییر خواهد داد. اتحادیه اروپا باید به سرعت به این موضوع واکنش نشان دهد. همچنین وزارت کشور فدرال آلمان خواهان یک چارچوب قانونی شفاف در این راستا است.
وزیر دیجیتال آلمان گفت: ما باید اکنون عاقلانه واکنش نشان دهیم و هوش مصنوعی را به طور معقولی تنظیم کنیم، قبل از اینکه برای این کار خیلی دیر شود. این کار نباید دوباره سالها طول بکشد. باید اطمینان حاصل شود که این فناوری جدید تنها در صورتی قابل استفاده است که به ارزشهای اروپایی مانند دموکراسی، شفافیت و بی طرفی پایبند باشد.
برنامههای مبتنی بر هوش مصنوعی مانند ChatGPT با کمک هوش مصنوعی محتوا تولید میکنند. کاربران میتوانند دستورات یا جملاتی را مشخص کنند که سیستمهای مربوطه بهطور مستقل آنها را با کمک حجم وسیعی از دادههای اینترنت تکمیل میکنند.
نتایج نظر سنجیها هم نشان نشان میدهد که اکثر شهروندان آلمانی از قوانین سختگیرانهتر برای توسعه هوش مصنوعی حمایت میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید