گفتوگوی محمد بن سلمان و اردوغان در زمینه تقویت روابط اقتصادی
ولیعهد سعودی و رئیس جمهور ترکیه در جده با یکدیگر دیدار و در خصوص روابط دوجانبه بین دو کشور و تحولات منطقهای گفتوگو کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم،«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در جریان سفر رئیس جمهور ترکیه به عربستان در شهر بندری جده با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
محمد بن سلمان روز دوشنبه در مراسمی رسمی از اردوغان استقبال کرد.
دو طرف در یک نشست رسمی روابط دو جانبه بین دو کشور، چشمانداز همکاریهای مشترک و فرصت توسعه آن در زمینههای مختلف را مورد بررسی قرار دادند.
محمد بن سلمان و رجب طیب اردوغان همچنین درباره تحولات منطقهای و بینالمللی و تلاشهای صورت گرفته در این زمینه گفتوگو کردند.
دو طرف طرح اجرایی همکاری در زمینههای توانمندسازی، صنایع دفاعی، تحقیق و توسعه، سرمایهگذاری مستقیم و رسانهها امضا کردند.
این دیدار منجر به اعلام 9 یادداشت تفاهم (MOU) شد که بخشهای انرژی، املاک، ساخت و ساز، آموزش، فناوری دیجیتال و بهداشت را در بر میگیرد.
وزارت دفاع عربستان سعودی نیز از امضای قراردادهایی با شرکت ترکیهای «بایکار» سازنده هواپیماهای بدون سرنشین خبر داد.
در بخشی از سفر اردوغان به جده، مجمع تجاری عربستان و ترکیه با حضور «خالد الفالح» وزیر سرمایه گذاری عربستان سعودی و «عمر بولات» وزیر بازرگانی ترکیه برگزار شد.
نمایندگانی از شرکتهای سعودی و ترکی و بخش خصوصی در این نشست حضور داشتند.
خالد الفالح تاکید کرد که شراکت اقتصادی عربستان و ترکیه دارای پتانسیل بالایی است و مشارکت بخش خصوصی و روابط تجاری بین ترکیه و عربستان سعودی عوامل اصلی برای تقویت روابط اقتصادی دوجانبه به شمار میرود.
ولیعهد سعودی پس از خروج رئیس جمهور ترکیه از کاخ السلام در جده، وی را تا محل اقامتش همراهی کرد.
رسانههای عربی روز گذشته خبر دادند که اردوغان در این سفر که با هدف توسعه سرمایه گذاری کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس در اقتصاد ترکیه انجام میگیرد، علاوه بر عربستان به امارات متحده عربی و قطر نیز خواهد رفت.
رئیس جمهور ترکیه پیش از سفر به مبادلات تجاری با کشورهای شورای همکاری اشاره و اعلام کرد: سطح آن طی 20 سال گذشته از 1.6 به 22 میلیارد دلار رسیده است.
اردوغان در شرایطی به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی سفر می کند که بحران اقتصادی، ترکیه را درنوردیده و قیمت هر 1 دلار آمریکا به 27 لیره نزدیک شده است. این در حالی است که قبل از انتخابات، دولت توانسته بود دلار را در مرز 20 لیره نگه دارد.
تیم اردوغان امیدوار است که با جذب سرمایه کشورهای خارجی، راهی برای خروج از بحران مالی و جبران کمبود منابع ارزی پیدا کند. اما تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که توقعات مالی اردوغان از کشورهای عربی، تاکنون برآورده نشده و هیچگاه در سطح مطلوب نبوده است.
اردوغان در مورد سفر به عربستان گفته است: ما به دعوت خادم الحرمین الشریفین به عربستان سعودی سفر کردیم و به عنوان دو کشور برادر و دارای روابط تاریخی، فرهنگی و انسانی، تلاش می کنیم تا روابط سیاسی و نظامی را توسعه دهیم.
خالد بن عبدالعزیز الفالح نیز گفته است: ترکیه و عربستان سعودی دو اقتصاد بزرگ منطقه هستند و فعالیت ترکیه در حوزه کار و تولید، برای ما الهام بخش است. نزدیکی جغرافیایی ترکیه به بازارهای کلیدی در اروپا و موقعیت آن به عنوان یک مرکز تولید و تجارت پیشرفته در مسیرهای بازرگانی و ترانزیت کالا مهم است. عربستان سعودی نیز با سرمایه گذاری زیرساختی در تلاش است تا از زنجیره های انرژی جهانی در تقاطع 3 قاره بهره مند شود. با بهرهگیری از این نقاط قوت، میتوانیم با همکاری در زمینههای انرژی، فناوری و سرمایه، تابآوری اقتصادی خود را تقویت کنیم و در عین حال با مشارکتهای مهم ترکیه با شرکای بینالمللی خود، این امر را تقویت کنیم.
عربستان سعودی که 90 درصد درآمد دولتی خود را از نفت تامین می کند، فرآورده های نفتی و شیمیایی به ترکیه صادر می کند و در عین حال محصولات مختلفی از جمله فرآورده های نفتی فرآوری شده، تابلوهای برق، میلگرد و مبلمان را از ترکیه وارد می کند.
دیدگاه تان را بنویسید