آلمان قوانین ضد جاسوسی را تشدید میکند
دفتر صدر اعظم آلمان به منظور جلوگیری از افشای اطلاعات محرمانه، با اصلاحاتی قوانین ضد جاسوسی و کنترلها به منظور حفاظت بیشتر از سرویس اطلاعات فدرال آلمان را تشدید میکند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت"، دفتر صدراعظم آلمان می خواهد از سرویس اطلاعات فدرال BND در برابر جاسوسی ها بهتر محافظت کند. بر این اساس به منظور جلوگیری از افشای اطلاعات محرمانه، کارکنان باید با دقت بیشتری نظارت شوند. این خبر را شبکه تحریریه آلمان (RND) و هفته نامه اشپیگل گزارش کردند. بر اساس یک پیش نویس قانون، هنگام ورود و خروج از این نهاد و دفاتر آن افراد باید موردچک شخصی، کیف و خودرو قرار گیرند.
بر این اساس در صورت وجود مورد مشکوک، دستگاه های خصوصی مانند گوشی های هوشمند نیز قابل بررسی هستند. در پیش نویس این طرح دفتر صدراعظم آمده است: "فعالیت های احتمالی جاسوسی توسط سایر سرویس های اطلاعاتی باید به این ترتیب زودتر توسط این کنترل ها کشف شود. اشپیگل گزارش داد که تحت شرایط خاصی می توان کارمندان سرویس های اطلاعاتی خارجی را نیز جستجو کرد.
اشپیگل با استناد به پیشنویس این طرح گزارش داد که هدف حمایت قویتر در برابر خطرات شخص ثالث و جلوگیری از درز اطلاعات از سرویس اطلاعات فدرال آلمان است. بر اساس این اطلاعات، در آینده از اسکنرهایی برای شناسایی تلفن همراه، کاوشگر یا فلزیاب نیز استفاده خواهد شد. هزینه های خرید این سیستم ها باید 10 میلیون یورو باشد. اقدامات جدید همچنین سالانه 3.9 میلیون یورو برای دولت آلمان هزینه خواهد داشت.
علاوه بر این، اصلاح قانون BND برای اجرای الزامات دادگاه قانون اساسی فدرال در نظر گرفته شده است. بر این اساس سرویسهای اطلاعاتی دیگر نباید بتوانند مانند گذشته دادههای شخصی را به پلیس و دفاتر دادستانی عمومی منتقل کنند. کانون همه مقررات انتقال در قانون BND باید از قانون فدرال حفاظت از قانون اساسی جدا شده و مقررات جداگانه ای تدوین شود. به گزارش اشپیگل، صدراعظم فهرستی از جرایم جنایی را فهرست کرده است که BND ممکن است در آن پلیس و دادستان عمومی را درگیر کند؛ از جمله تحریک جنایت تجاوز، تشکیل سازمان های تروریستی و خرابکاری رایانهای.
پیشنویس این لایحه، که در اختیار خبرگزاری آلمان نیز قرار دارد، به ماجرای جاسوسی روسیه در سال گذشته نیز میپردازد. بر این اساس به منظور ایمن سازی بهتر BND در برابر جاسوسی در آینده، باید امکان بررسی افراد، کیف ها و وسایل نقلیه بدون هیچ گونه سوء ظنی وجود داشته باشد. دستگاه های خصوصی مانند تلفن های هوشمند نیز باید در صورت وجود مورد مشکوک قابل بررسی باشند.
نانسی فایر، وزیر کشور فدرال آلمان اخیرا با اشاره به بازداشت یک عضو ارتش آلمان به اتهام جاسوسی برای روسیه در سخنانی اعتراف کرد که کشورش از آغاز جنگ اوکراین در معرض تهدیدهای بیشتری قرار گرفته و وضعیت امنیتی حادتر شده است.
در دسامبر سال گذشته هم یک مورد مشکوک به جاسوسی در سرویس اطلاعاتی فدرال (BND) سر و صدای بین المللی زیادی به پا کرد . در آن زمان هم یک کارمند این نهاد امنیتی به ظن خیانت دستگیر شده بود. او متهم به انتقال اطلاعات محرمانه به سرویس اطلاعاتی روسیه بود.
مقامات امنیتی آلمان اخیراً تلاش های خود را برای مقابله با جاسوسی توسط سرویس های روسیه تشدید کردهاند. در واکنش به آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، کشورهای اروپایی نیز عوامل روسیه را اخراج کرده بودند.
برلین هم در اواسط آوریل، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با فعالیتهای جاسوسی، شماری از دیپلماتهای روسیه را اخراج کرد. مسکو نیز در اقدامی تلافیجویانه 20 دیپلمات آلمانی را اخراج و یک ماه بعد، تعداد پرسنل آلمانی فعال در دفاتر دیپلماتیک مسکو را تا 350 نفر محدود کرد.
سازمان امنیت داخلی آلمان چندی پیش با اشاره به تشدید فعالیت جاسوسی روسیه، اعلام کرد که حمایتهای غرب از اوکراین، مسکو را به این سمت سوق داده است.
دیدگاه تان را بنویسید