کد خبر: 686777
تاریخ انتشار :

تحولات اوکراین| آیا روابط روسیه و ترکیه به خاطر کی‌یف سرد شده است؟

سرنگونی چند پهپاد اوکراینی در آسمان روسیه، اعتراف دفتر زلنسکی به هماهنگی حملات به کریمه با غرب، پیشروی ارتش روسیه در منطقه خار کوف، انتقال ۳ میلیون اسلحه از آمریکا به کی‌یف و بدهی ۱۳۲ میلیارد دلاری اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

تحولات اوکراین| آیا روابط روسیه و ترکیه  به خاطر کی‌یف سرد شده است؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "عاکف چاغاتای قلیچ"، مشاور ارشد رئیس جمهوری ترکیه، اتهامات مربوط به سرد شدن روابط بین مسکو و آنکار پس از سفر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به این کشور را رد کرد. 

قلیچ در گفتگویی تلویزیونی با ابراز مخالفت با ادعای سردی روابط با روسیه پس از سفر زلنسکی به استانبول، تاکید کرد که ترکیه از همان ابتدای درگیری نظامی در اوکراین توانسته اعتماد هر طرف این مناقشه را جلب کرده و برای کمک به حل و فصل آن با آنها در تماس دائمی باشد.

زلنسکی به دعوت اردوغان در تاریخ 7 جولای به استانبول سفر  کرده بود. بعد از آن، در 25 آگوست، مشخص شد که زلنسکی در کی‌یف، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه جدید ترکیه را پذیرفته است. 

مشخص شده که سفر فیدان به کی‌یف بخشی از کار بزرگ دیپلماتیک آنکارا برای دستیابی به توافقات جدید در خصوص از سر گیری صادرات غلات است. موضوع اصلی مذاکرات وی با زلنسکی، کریدور دریای سیاه و دورنمای از سرگیری توافق غلات بود. اوکراین به شدت علاقه مند به از سرگیری توافق غلات است، زیرا با توقف آن متحمل ضررهای قابل توجهی شده و قادر به صادرات غلات در همان حجم نیست. 

پیش از سفر به اوکراین، هاکان فیدان با آلکسی یرخوف، سفیر روسیه در ترکیه نیز ملاقات کرده بود. سپس سفارت روسیه در آنکارا گزارش داد که «طرفین درباره موضوعات مهم در دستور کار دوجانبه و منطقه‌ای گفت‌وگو کردند» البته جزئیات مذاکرات دو طرف فاش نشده است.

چند روز قبل رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه از سفر آتی وزیر خارجه خود به مسکو خبر داد. به گفته وی، این دیدار در راستای آماده سازی مذاکرات بین رهبران دو کشور خواهد بود. رهبر ترکیه ابراز امیدواری کرد که میانجیگری ترکیه در حل مناقشه اوکراین به نتیجه رسیده و مذاکرات صلح از سر گرفته شود.

وزارت خارجه روسیه نیز سفر فیدان را تایید کرده است. بر اساس آخرین اطلاعات، دیدار ولادیمیر پوتین و اردوغان نیز ممکن است در اوایل ماه سپتامبر در سوچی برگزار شود.

در این رابطه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین تایید کرد که رئیس جمهوری روسیه به زودی با همتای ترکیه‌ای خود دیدار خواهد کرد، اما تاریخ دقیقی را برای مذاکرات آنها اعلام نکرد.

البته این سئوال همچنان باقی است که آیا آنکارا موفق خواهد شد مسکو را متقاعد کند که به این توافقنامه بازگردد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به پانصد و پنجاه و دومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

وزارت دفاع از سرنگونی پهپادهای اوکراینی بر فراز منطقه تولسکی و بلگوراد

وزارت دفاع روسیه صبح امروز، سه‌شنبه، گزارش داد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور دو پهپاد مهاجم اوکراینی را بر فراز منطقه تولسکی سرنگون کردند. در کانال تلگرامی این وزارتخانه آمده است: «صبح امروز، تلاش طرف اوکراینی برای انجام یک حمله تروریستی دیگر توسط دو پهپاد از نوع هواپیما به تاسیساتی در خاک فدراسیون روسیه خنثی شد».

وزارت دفاع روسیه بامداد امروز نیز از سرکوب تلاش برای حمله مجدد طرف اوکراینی با کمک یک هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) در منطقه بلگوراد خبر داد. طبق این اطلاعات، «در تاریخ 28 اوت، حدود ساعت 23:00 به وقت مسکو، تلاش دیگری از سوی مقامات کی‌یف برای انجام یک حمله تروریستی توسط یک پهپاد از نوع هواپیما به تاسیساتی در خاک روسیه خنثی شد. پهپاد مهاجم توسط نیروهای پدافند هوایی وظیفه منهدم شد.

پیش از این شب گذشته نیز وزارت دفاع روسیه گزارش داده بود که نیروهای اوکراینی در حوالی ساعت 21:00 به وقت مسکو با استفاده از یک پهپاد از نوع هواپیما اقدام به حمله تروریستی کردند که پهپاد مهاجم بر فراز منطقه بلگوراد منهدم شد.

همچنین روز گذشته، دوشنبه، دو فروند هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی با کمک سامانه‌های پدافند هوایی در آسمان دریای سیاه و در نزدیکی جمهوری کریمه منهدم شدند.

روسیه یک سیستم FPV برای رهگیری و انهدام پهپادهای اوکراینی ایجاد کرده است

دیمیتری کوزیاکین، مدیر کل مرکز راه حل‌های یکپارچه سیستم‌های بدون سرنشین در مصاحبه با خبرگزاری تاس که صبح امروز منتشر شده، از ایجاد یک سامانه FPV برای رهگیری و انهدام نواع وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین ارتش اوکراین خبر داد.

طبق توضیحات وی، برد این سامانه 7 کیلومتر و ارتفاع آن تا 2 کیلومتر است و می تواند اهدافی را که تقریباً نزدیک به زمین پرواز می‌کنند، نابود کند. این مجموعه قبلاً یک سری آزمایشات  مربوط به شلیک مستقیم به اهداف را در منطقه مسکو پشت سر گذاشته است.

کوزیاکین افزود، این سامانه دارای شعاع انهدام محدودی است و آسیبی به روی زمین وارد نخواهد کرد. در نبرد هوایی نیز بسیار مؤثر است و به شما امکان می دهد نه تنها وسایل پهپادهای دشمن، بلکه وسایل نقلیه سرنشین دار در ارتفاع پایین را نیز نابود کنید که دامنه وظایف استفاده از این سیستم را گسترش می دهد.

وی یادآور شد که این سامانه جایگزین هیچ یک از ابزارهای سیستم پدافند هوایی موجود نیست. به گفته وی، در آینده این سامانه خودکار خواهد شد، ولی حالت دستی آن نیز باقی خواهد ماند.

مشاور زلنسکی: شرکای غربی به اوکراین اجازه حمله به کریمه را دادند

میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهوری اوکراین، شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی، اعتراف کرد که کشورهای شریک از کی‌یف در خصوص حملات به تاسیسات روسی در شبه جزیره کریمه حمایت می‌کنند.

وی گفت: «در حال حاضر یک اجماع مطلق وجود دارد که ما می‌توانیم همه تاسیساتی متعلق به روسها را نابود کنیم، مثلاً در کریمه. بگذارید یادآوری کنم که یک سال پیش، حتی زمانی که حملاتی به کریمه انجام شد، همه گفتند: "نه، نه، بیایید این کار را نکنیم". ولی امروز، اجماع مطلق با همه کشورهایی که از ما حمایت می‌کنند، یکسان است که ما می‌توانیم همه چیز متعلق به روسیه را نابود کنیم.»

پودولیاک همچنین یادآور شد که تعداد پهپادهایی که در آینده به خاک روسیه حمله می‌کنند افزایش خواهد یافت.

پیش از این، کیریل بودانوف، رئیس بخش اصلی اطلاعات وزارت دفاع اوکراین نیز تهدید کرد که حملات جدیدی به منطقه کریمه انجام خواهد شد. وی تاکید کرد که کی‌یف می خواهد هر آنچه را که در شبه جزیره به روسیه تعلق دارد را نابود کند.

در اواخر ماه جولای ، نیکولای پاتروشیف، دبیر شورای امنیت روسیه، یادآور شد که حملات به کریمه تأیید می‌کند که ایالات متحده و متحدانش، به کی‌یف در این رابطه کمک می‌کنند و با این اقدام در واقع حامی تروریسم هستند.

وزیر دفاع اوکراین ادعای استعفای احتمالی خود را رد کرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، موضوع استعفای آلکسی رزنیکوف، سرپرست فعلی وزارت دفاع این کشور را مطرح نکرده است. خود وزیر این موضوع را شب گذشته، دوشنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد. رزنیکوف گفت: "95 درصد ارتباط من با زلنسکی به مسئله تامین نیروهای امنیتی و دفاعی مربوط می‌شود."

وزیر دفاع اوکراین همچنین تاکید کرد که او "مقام خود را نخواسته" و آماده است هر زمان که رئیس جمهور تشخیص دهد که این امر ضروری است، مسئولیت خود را تغییر دهد.

پیش از این نیز در اواسط آگوست، وزیر دفاع اوکراین به آمادگی خود برای استعفا از سمت وزارت دفاع اشاره کرده بود. پیش از آن، در اوایل ماه آگوست، مشخص شد که رئیس جمهوری اوکراین دوباره در حال بررسی امکان برکناری رزنیکوف است.

وزیر دفاع اوکراین: طرح تکمیل بسیج در این کشور هنوز  اجرا نشده است

آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین در این کنفرانس مطبوعاتی  همچنین اعلام کرد که طرح تکمیل بسیج عمومی در این کشور هنوز اجرایی نشده است. وی گفت: «می توانم بگویم که طرح تکمیل بسیج که مطابق با ارائه شده توسط پارلمان اعلا تصویب شده، هنوز اجرا نشده است.»

رزنیکوف همچنین به تلفات سنگین نیروهای مسلح اوکراین اذعان کرد، اما از ارائه آمار دقیق خودداری کرد. وی در عین حال معتقد است که طی چند ماه آینده بحثی از افزایش سطح بسیج عمومی وجود نخواهد داشت.

حکومت نظامی در اوکراین از فوریه سال 2022 به اجرا گذاشته شده و از همان زمان قانون بسیج عمومی در این کشور اجرا می شود. بر اساس این دستور، مردان بین 18 تا 60 سال نمی توانند از کشور خارج شوند و در صورت نیاز باید به ارتش بپیوندند.

رزنیکوف: ارتش روسیه در جهت گیری کوپیانسک در حال پیشروی است

آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین شب گذشته دوشنبه، اعلام کرد که نیروهای مسلح روسی در حال پیشروی در جهت گیری کوپیانسک در منطقه خارکوف هستند. 

 رزنیکوف گفت: "این یک حرکت منطقی برای منحرف کردن توجه ما با حمله به آنجا است تا مجبور شویم واحدهای خود را از جنوب و شرق به منطقه منتقل کنیم."

وزیر دفاع افزود که وضعیت در این منطقه دشوار، اما "کنترل شده" است: ژنرال الکساندر سیرسکی مسئولیت اقدامات دفاعی را بر عهده دارد و همزمان در منطقه آرتموفسک (باخموت) عملیات ضد حمله را رهبری می‌کند.

پنتاگون از انتقال 3 میلیون اسلحه به کی‌یف ظرف یک سال و نیم گذشته خبر داد

کاتلین هیکس، معاون رئیس پنتاگون شب گذشته دوشنبه، اعلام کرد که ایالات متحده ظرف یک سال و نیم گذشته بیش از 3 میلیون سلاح در رده های مختلف برای نیروهای مسلح اوکراین ارسال کرده است.

وی گفت: طی 18 ماه گذشته، ما بیش از 3.1 میلیون موشک، مهمات موشکی، خمپاره و توپخانه به اوکراین فرستاده‌ایم - و اینها فقط چهار دسته مهمات هستند. ما بسیار بیشتر - بیش از 43 میلیون دلار کمک نظامی به آنها کرده‌ایم.

هیکس یادآور شد که دولت ایالات متحده همچنین به اوکراین کمک کرد تا به قابلیت‌های فناوری تجاری دسترسی پیدا کند که بر میدان جنگ تأثیر داشت. او به اینترنت ماهواره ای استارلینک Starlink به عنوان نمونه اشاره کرد.

معاون رئیس پنتاگون همچنین یادآور شد که کاخ سفید 21 میلیارد دلار اضافی از کنگره برای کمک به اوکراین درخواست کرده که 13 میلیارد دلار آن برای تامین تسلیحات و مهمات هزینه خواهد شد.

پیش از این، در اول آگوست، مشخص شد که پنتاگون تقریباً 10 میلیارد دلار برای سفارشات جدید برای پیمانکاران دفاعی ایالات متحده به منظور جایگزینی تسلیحات و تجهیزات ارسال شده به عنوان کمک به اوکراین اختصاص داده است. کنگره همچنین 18.6 میلیارد دلار برای تامین نیازهای دفاعی بلندمدت اوکراین اختصاص داده است.

بدهی دولتی اوکراین از 132 میلیارد دلار گذشت

گزارش منتشره در اوکراین نشان می‌دهد که بدهی دولتی این کشور بالغ بر 132.92 میلیارد دلار بود که در ماه جولای 4 میلیارد دلار افزایش یافت. تا تاریخ  31 جولای سال 2023، بدهی دولتی و بدهی تضمین شده دولتی اوکراین بالغ بر 4860.59 میلیارد گریونا (واحد پول اوکراین) یا معادل 132.92 میلیارد دلار بود.

این گزارش می‌افزاید از جمله بدهی خارجی  و بدهی تضمین شده دولتی اوکراین - 3319.19 میلیارد دلار یا 90.77 میلیارد دلار و بدهی داخلی و تضمین شده دولتی - 1541.41 میلیارد گریونا یا 42.15 میلیارد دلار است. یادآوری شده که کل بدهی عمومی اوکراین در نیمه اول سال 2023 بالغ بر 15.6 درصد افزایش یافته است.

پیش از این، در اواسط ماه آگوست وزارت دارایی اوکراین گزارش داد که هزینه مربوط به حقوق پرسنل نظامی حدود یک سوم از کل هزینه های بودجه در این کشور برای هفت ماه نخست سال 2023 را تشکیل می دهد. 

پیش از آن، در اواخر جولای، گزارش شده بود که، بر اساس گزارش کمیته مالی پارلمان اعلای اوکراین، بودجه سال 2023 افزایش سقف بدهی عمومی را به 172.7 میلیارد دلار، یعنی 102.3 درصد از سطح  پیش بینی شده تولید ناخالص داخلی (GDP) برای سال آینده در نظر گرفته است.  بودجه دولتی اوکراین برای سال جاری نیز کسری 38 میلیارد دلاری را در نظر گرفته است.

اتحادیه اروپا به خط مشی دستورکار کاملاً اوکراینی شده خود ادامه می‌دهد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، شب گذشته، دوشنبه اعلام کرد که پذیرش بیانیه آتن توسط تعدادی از کشورهای اروپایی بار دیگر به وضوح نشان داد که رهبری فعلی اتحادیه اروپا خط مشی اوکراینی کردن کامل دستور کار خود را ادامه می‌دهد. 

این دیپلمات گفت: «یک انتخاب کاملاً انتخابی از شرکت کنندگان برای هر رویدادی انجام می شود، که یک بار دیگر نشان دهنده استاندارد دوگانه در دستور کار اتحادیه اروپا است و آنها همه چیز را از زاویه بحران اوکراین می بینند.»

زاخارووا تاکید کرد که نمایندگان اتحادیه اروپا در تلاش هستند تا کشورهای منطقه بالکان غربی را مجبور به پیوستن به خط مشی تهاجمی خود علیه روسیه کنند. در عین حال به مشکلات واقعی در این کشورها توجهی نمی شود.

بیانیه آتن در تاریخ 21 آگوست در پایتخت یونان و پس از نشست رهبران بلغارستان، بوسنی و هرزگوین، یونان، مقدونیه، مولداوی، رومانی، صربستان، اوکراین، کرواسی، مونته نگرو و همچنین نخست وزیر کوزوو به تصویب رسید.

هشدار گروسی درباره در خطر بودن نیروگاه اتمی زاپروژیا به دلیل ضد حمله اوکراین 

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراینی در حال تشدید حملات خود به منطقه زاپروژیا هستند که خطر آسیب رسیدن به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیه واقع در آنجا را افزایش داده است. 

وی در مراسمی در موسسه روابط بین الملل سوئد گفت: همانطور که می دانید، یک ضد حمله در حال انجام است که در روزهای اخیر در منطقه زاپروژیا متمرکز شده است. من در مورد منطقه صحبت می‌کنم، نه خود نیروگاه. البته این وضعیت  احتمال حمله به این تاسیسات یا آسیب رساندن به آن را افزایش می دهد.

گروسی اظهارات قبلی خود در مورد غیرقابل قبول بودن حملات از سوی یا به سمت نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا  را یاد آور شد و  در عین حال اذعان کرد که خطر حملات همیشه وجود دارد و به نظر می رسد که اکنون بیشتر شده است. 

لازم به یادآوری است که طرف اوکراینی به طور مرتب محوطه این نیروگاه را بمباران می کند و روسیه بیش از یک بار نسبت به این اقدام هشدار داده است.

خودکشی یک سرهنگ ارتش اوکراین در کی‌یف

رسانه‌های گروهی اوکراینی به نقل از منابع خبری در سازمان‌های مجری قانون روز دوشنبه گزارش دادند که در کی‌یف، یک سرهنگ سرویس امنیتی اوکراین در دفتر خود خودکشی کرد. 

مشخص شده که صحبت بر سر دیمیتری باکایف، معاون بخش ارتباطات ویژه سرویس امنیتی اوکراین است. یک یادداشت خودکشی نیز در دفتر مجاور او پیدا شد که در آن باکایف مقامات بلندپایه سرویس امنیتی را مسئول مرگ خود دانسته است. در این گزارش آمده است که در این رابطه چندین کارمند سرویس امنیتی مورد بازجویی قرار گرفتند.

تاکید رئیس جمهور مجارستان بر عدم وجود راه حل نظامی برای درگیری اوکراین

کاتالین نواک، رئیس جمهوری مجارستان در مصاحبه با نشریه آنلاین ایندکس که روز دوشنبه منتشر شد، بیان کرد که بوداپست طرفدار یک راه حل دیپلماتیک برای درگیری در اوکراین است، زیرا هیچ راه حل نظامی که منجر به صلح پایدار و درازمدت شود، وجود ندارد. 

نواک گفت: این [مناقشه] اکنون 1.5 سال است که ادامه دارد و من هیچ راه حل نظامی نمی بینم که در دراز مدت به صلح پایدار منجر شود. به همین دلیل است که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین باید پشت میز مذاکره بنشینید.» 

به گفته وی، او در دیدار خود با زلنسکی در کی‌یف که در 23 آگوست انجام شد، این مسئله را خطاب به وی نیز گوشزد کرده است.

علاوه بر این، نواک تاکید کرد که مجارستان به "فرمول صلح" پیشنهادی زلنسکی پیوسته، زیرا بوداپست مشارکت در هر فرآیندی را که ممکن است به راه حل دیپلماتیک مناقشه کمک کند، مهم می داند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در رابطه با اظهارات و درخواست نواک از زلنسکی برای نشستن بر سر میز مذاکره، یادآور شد که مقامات کی‌یف در سطح قانونگذاری، خود را از شرکت در هر نوع مذاکره با مسکو منع کرده‌اند.

زلنسکی انتظار دارد تضمین‌های امنیتی به شکل مدل اسرائیلی دریافت کند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، از ایالات متحده خواسته است تا بر اساس مدل همکاری با اسرائیل، تضمین های امنیتی به کی‌یف داده شود. وی روز گذشته، دوشنبه، خود این موضوع را در یک مصاحبه تلویزیونی فاش کرد.

 زلنسکی گفت: «با ایالات متحده احتمالاً چنین مدلی خواهیم داشت، یک مدل اسرائیلی که در آن سلاح، فناوری، و آموزش، و امور مالی و غیره وجود خواهد داشت.» 

به عقیده او، این مدل نشان می دهد که ایالات متحده به اوکراین کمک خواهد کرد، اما مشارکت این کشور در خصومت ها را تضمین نمی کند. زلنسکی افزود:  حتی اگر رئیس جمهور ایالات متحده تغییر کند، این مدل ادامه خواهد داشت، زیرا اینها مواردی هستند که کنگره به آنها رأی می دهد. بر این اساس، در کشورهای اروپایی نیز آنها توسط پارلمان کشورها حمایت می شوند.

بیشتر بخوانید

تحولات اوکراین| زلنسکی: در مرگ پریگوژین دخالتی نداشتیم/ کاخ سفید: دارایی‌های روسیه مسدود خواهد شد

تحولات اوکراین| اعتراف زلنسکی به اشتباهاتش/ شکایت از کمبود جدی سلاح و مهمات

تحولات اوکراین| قصد بایدن برای سوق دادن کی‌یف به طرف مذاکرات صلح

لاوروف نماینده روسیه در اجلاس سران گروه 20 در هند خواهد بود

دفتر نارندرا مودی، نخست وزیر هند پس از گفتگوی روز دوشنبه وی با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه اعلام کرد که ریاست هیئت نمایندگی روسیه در اجلاس سران گروه 20 در دهلی نو ممکن است برعهده سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه باشد.

دفتر مودی گفت: «رئیس‌جمهور پوتین عدم امکان حضور در اجلاس سران گروه 20 در دهلی نو در تاریخ 9 تا 10 سپتامبر را اعلام کرده و به احتمال زیاد روسیه توسط سرگئی لاوروف، وزیر خارجه نمایندگی خواهد شد.»

همانطور که در این پیام اشاره شد، نخست وزیر هند در پاسخ یادآور شده که این تصمیم مسکو را درک کرده و از پوتین به خاطر حمایت مداوم روسیه از همه ابتکارات تحت ریاست گروه 20 هند تشکر کرد. در این گفت وگوی تلفنی، رهبران دو کشور همچنین در مورد همکاری های دوجانبه و نتایج اجلاس سران بریکس که در آفریقای جنوبی برگزار شد، گفتگو کردند.

چند روز قبل دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه به خبرنگاران اعلام کرد که ولادیمیر پوتین شخصاً در نشست گروه 20 که در تاریخ 9 تا 10 سپتامبر در دهلی نو برگزار می شود، شرکت نخواهد کرد. 

سخنگوی کرملین در پاسخ به این سئوال که آیا پوتین از طریق ویدئو کنفرانس در اجلاس شرکت خواهد کرد یا خیر، افزود که شکل مشارکت رئیس جمهور متعاقباً مشخص خواهد شد. وی یادآور شد: "علت این تصمیم گیری آن است که  در شرایط فعلی  برنامه کاری ولادیمیر پوتین واقعاً شلوغ است. و مسلماً تمرکز اصلی وی همچنان روی عملیات نظامی ویژه است. بنابراین، چنین سفری در حال حاضر در دستور کار نیست."

پیش از این، در اواسط ماه آگوست نیز مشخص شد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به اجلاس G20 دعوت نشده است. به گفته سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، این نشست برای رسیدگی به مسائل اقتصادی است، نه مسائل امنیتی جهانی که شورای امنیت سازمان ملل درگیر آن است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها