کد خبر: 687591
تاریخ انتشار :

هشدار مسئول ارشد صهیونیست درباره ارائه امتیازات امنیتی به عربستان در ازای عادی‌سازی

یک مسئول ارشد امنیتی رژیم صهیونیستی قریب‌الوقوع بودن عادی‌سازی بین این رژیم با عربستان را رد کرده و به نتانیاهو درباره دادن امتیازات امنیتی به ریاض در ازای قرارداد سازش و کسب یک دستاورد سیاسی برای خود، هشدار داد.

هشدار مسئول ارشد صهیونیست درباره ارائه امتیازات امنیتی به عربستان در  ازای عادی‌سازی
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، درحالی که تلاش‌های آمریکا برای کشاندن عربستان سعودی به روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم امید زیادی به سازش با ریاض بسته است، «ایال هولتا» رئیس پیشین هیئت امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و کارشناس ارشد موسسه «FDD» در واشنگتن در مقاله‌ای برای روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت نوشت، عادی سازی با عربستان از نظر اسرائیل راهی برای تثبیت موقعیت آن در منطقه و بازشدن افق‌های سیاسی بی‌سابقه با دیگر کشورهای اسلامی است. همین انگیزه بزرگ اسرائیل موجب طولانی شدن مذاکرات درباره سازش با عربستان در کانال‌های محرمانه مختلف شده است.

این مسئول امنیتی صهیونیست افزود، در طولانی مدت دلیل اصلی تاخیر در پیشرفت روند عادی‌سازی تل‌آویو با ریاض، عدم پیشرفت اسرائیل در روند سیاسی با فلسطینی‌ها بود. عربستان در سال 2002 ابتکار «صلح عربی» را به عنوان شرط عادی‌سازی با اسرائیل قرار داده بود. بنیامین نتانیاهو عادی‌سازی با عربستان را به عنوان یکی از اهداف اصلی کابینه خود در نظر گرفته؛ با تکیه بر این دیدگاه که منافع مشترکی میان عربستان و اسرائیل و آمریکا وجود دارد.

وی تصریح کرد، اما نکته اصلی اینجاست که اساسا سعودی‌ها چه می‌خواهند؟ اول از همه و قبل از هر چیزی آنها می‌خواهند که موقعیت و جایگاه خود را در ایالات متحده بهبود ببخشند؛ به ویژه اینکه روابط ریاض و واشنگتن بعد از اختلاف نظر آنها بر سر سیاست‌های نفتی و همکاری عربستان با چین و نیز پرونده قتل «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار معارض سعودی، کمرنگ شده است. از طرف دیگر عربستان به دنبال دستیابی به تسلیحات پیشرفته و ائتلاف دفاعی با آمریکاست.

بیشتر بخوانید

بایدن هیئت جدیدی را برای پیشبرد سازش به ریاض گسیل می‌دارد

قول تشکیلات خودگردان به آمریکا درباره روند سازش عربستان-اسرائیل

 

نیاز نتانیاهو به یک دستاورد سیاسی نباید به ضرر منافع امنیتی اسرائیل تمام شود

در ادامه این مقاله آمده است، عربستان همچنین چشم‌اندازی برای توسعه یک برنامه هسته‌ای دارد که شامل اکتشاف، تبدیل و غنی‌سازی اورانیوم و نهایتا فعال‌سازی رآکتورهای هسته‌ای می‌شود. ریاض به واشنگتن هشدار داده که اگر این امکانات را در اختیار عربستان قرار ندهد، سعودی‌ها با چین در این زمینه همکاری خواهند کرد. اگر عربستان به چرخه کامل سوخت دست یابد، این بدان معناست که این کشور قادر خواهد بود بر اساس فناوری به دست آمده یک برنامه مخفی طراحی کند و سلاح هسته‌ای بسازد. این امر بسیاری از دیگر کشورهای منطقه را به سمت یک مسابقه تسلیحات هسته‌ای خواهد کشاند.

مسئول مذکور صهیونیست نسبت به سردرگم شدن مقامات تل‌آویو در اولویت‌های خود هشدار داده و تاکید کرد که در این صورت عادی‌سازی با عربستان نمی‌تواند منجر به جلوگیری از هسته‌ای شدن دیگر کشورهای منطقه شود؛ به این معنا که دیگر اسرائیل تنها قدرت هسته‌ای منطقه نخواهد بود. بنابراین نیاز نتانیاهو به یک دستاورد سیاسی و آرزوی او برای دعوت به واشنگتن نباید به ضرر منافع امنیتی بلندمدت اسرائیل تمام شود. اکثر اعضای کنگره آمریکا از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به هیچ وجه عادی سازی با عربستان سعودی را امری فوری نمی‌دانند، زیرا ریاض شایسته داشتن سلاح های پیشرفته و فناوری‌های هسته‌ای نیست.

وی افزود، دشمنی آمریکا با چین و خشم واشنگتن از عربستان که سعی دارد در زمین همه قدرت‌های بزرگ جهان بازی کند، به مرور زمان حمایت کنگره از دادن امتیازات امنیتی به عربستان در ازای عادی‌سازی این کشور با اسرائیل را دشوار خواهد کرد. از طرف دیگر حزب دموکرات آمریکا هیچ نقطه عطفی را در روند سازش ریاض و تل‌آویو بدون رسیدگی به پرونده فلسطین نمی‌بیند. این درحالی است که کابینه فعلی اسرائیل هیچ تمایلی به رسیدگی به موضوع فلسطین ندارد و بنابراین دشوار است که بتوانیم حدس بزنیم آیا آمریکا موفق خواهد شد تا انتخابات اکتبر 2024 همه عناصر لازم جهت انعقاد قرار داد عادی سازی بین عربستان و اسرائیل را کنار هم بچیند یا نه.

این مسئول امنیتی صهیونیست در پایان تاکید کرد، از نظر من شانس رسیدن به توافق با عربستان بسیار کم است. علاوه بر آن من نگران این هستم که ما نه تنها یک فرصت تاریخی برای گسترش پروژه عادی‌سازی را از دست بدهیم، بلکه در همین چارچوب منافع امنیتی حیاتی اسرائیل را هم به خطر بیندازیم.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها