بایدن: سفر آسیایی من ارتباطی با مهار چین ندارد
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اظهار کرد که سفر آسیایی او ارتباط زیادی با مهار چین ندارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در یک کنفرانس خبری در ویتنام اظهار کرد که سفر آسیایی او ارتباط زیادی با مهار چین ندارد.
وی افزود: او در این سفر به دنبال مهار اقتصاد چین نیست اما از پکن می خواهد تا با دنبال کردن قوانین بینالمللی موفق شود و اطمینان حاصل کند که دو کشور روابط سطح بالایی دارند.
بایدن تصریح کرد حقیقتا این سفر برای مهار چین صورت نگرفته و ارتباطی با این موضوع ندارد. من نمی خواهم چین را مهار کنم. من فقط می خواهم مطمئن شوم که همه کارهای لازم برای حفظ ارتباط با چین انجام شده است.
رئیس جمهور آمریکا خاطرنشان کرد چین با چالش های اقتصادی بزرگی روبروست و این به دلیل فقدان رشد بین المللی و سیاست های داخلی است. بایدن پیشتر اقتصاد چین را مانند تیک تاک یک بمب ساعتی معرفی کرده بود.
بایدن خاطرنشان کرد اقتصاد آمریکا قوی ترین اقتصاد جهان است و رشد اقتصادی چین به دلیل سیاست های این کشور و اقتصاد ضعیف جهانی، آهسته شده است.
وی تاکید کرد ما به دنبال آسیب رساندن به چین نیستیم. اگر شرایط چین با استفاده از قوانین بینالمللی بهتر شود، شرایط همه ما خوب می شود.
بایدن همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طی چند ماه اخیر گفتگوهایی را در سطح عالی با مقامات چین داشته و بعید به نظر می رسد که بحران اقتصادی چین باعث تهاجم این کشور به تایوان شود.
وی در حالی این اظهارات را بیان کرد که براساس تازه ترین نظرسنجی های انجام شده، شرایط پیچیده اقتصادی و تورم از اصلی ترین عوامل نگرانی رای دهندگان آمریکایی در انتخابات 2024 است.
بایدن روز گذشته و پس از پایان اجلاس سران گروه 20 در دهلی نو، این کشور را به مقصد ویتنام ترک کرد.
وی در این کشور توافقی در زمینه نیمههادیها و مواد معدنی با ویتنام منعقد کرد و این در شرایطی است که ایالات متحده راهبردی جنوب شرقی آسیا خود را با هدف تقابل با چین و روسیه به بالاترین سطح دیپلماتیک خود رسانده است.
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد که آمریکا و ویتنام برای کمک به گسترش ظرفیت در بین شرکای قابل اعتماد، یک توافق در زمینه زنجیرههای تامین نیمههادی امضا کردند.
به عنوان یک کشور کلیدی در راهبرد واشنگتن برای تقابل با چین در زمینههای زنجیرههای تامین، آمریکا ماهها به دنبال بالا بردن سطح روابط خود با ویتنام بود.
در حال حاضر یکی از بزرگترین چالش های چین با آمریکا در دریای چین جنوبی بر سر موضوع استقلال تایوان است. پکن همواره از تمامی کشورها می خواهد تا به اصل چین واحد احترام گذاشته و از ایجاد تنش در این منطقه خودداری کنند.
اجلاس دو روزه سران گروه 20 روزهای شنبه و یک شنبه (9 و 10 سپتامبر) در شهر دهلی نو پایتخت هند برگزار شد. در این نشست شی جین پینگ رئیس جمهور چین و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه حضور نداشتند. به جای سران این کشورها به ترتیب لی چیانگ نخست وزیر چین و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست امسال گروه 20 شرکت کردند.
براساس این گزارش، نخست وزیر لی و رئیس جمهور بایدن در نشست سران گروه 20 در دهلی نو با یکدیگر دیدار رسمی نداشتند اما گفتگوها و رو در رویی های برنامه ریزی نشده در حاشیه این نشست ها امری عادی است.
رئیس جمهور آمریکا در جمع خبرنگاران در ویتنام تصریح کرد تیم و کارکنان من هنوز با افراد و کابینه رئیس جمهور شی دیدار میکنند و من نیز با نخست وزیر و مرد شماره 2 این کشور در هند گفتگویی داشتم.
وی خاطرنشان کرد ما درباره صلح و ثبات در نیمکره جنوبی صحبت کردیم و اینکه این محلی مناقشه برانگیز نیست.
دیدگاه تان را بنویسید