کره شمالی: ایجاد اختلال در فعالیتهای ماهوارهای به معنای اعلام جنگ است
کره شمالی هر گونه ایجاد اختلال در فعالیتهای ماهوارهای این کشور را به معنای اعلام جنگ خواند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، کره شمالی هر گونه ایجاد اختلال در فعالیت های ماهواره ای این کشور را به معنای اعلام جنگ خواند و گفت: در صورت هر گونه حمله به تاسیسات استراتژیک خود، استفاده از قدرت بازدارندگی جنگی کشور، حتمی خواهد بود.
خبرگزاری رسمی کره شمالی با انتشار بیانیه ای از سوی سخنگوی وزارت دفاع این کشور اعلام کرد پیونگ یانگ به هر گونه ایجاد اختلال در فضا از طریق از بین بردن قدرت دید ماهواره جاسوسی کشورش که به تازگی به مدار زمین فرستاده شده، پاسخ خواهد داد.
در این بیانیه آمده است به طور خاص آمریکا تلاش می کند تا حاکمیت قانونی کشور با اقتدار کره شمالی را با مسلح کردن غیرقانونی و غیرمنصفانه آخرین تکنولوژی ها نقض کند. جمهوری دموکراتیک خلق کره اقدامات پاسخ دهنده را برای دفاع از خود در صورت از بین بردن یا تحت تاثیر قرار دادن قدرت دید ماهواره جاسوسی خود، اتخاذ خواهد کرد.
سخنگوی فرماندهی فضایی آمریکا در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا واشنگتن توانایی ایجاد اختلال در عملیات های ماهواره ای کره شمالی را دارد، اظهار کرد ایالات متحده منکر توانایی فضایی هر دشمن را با استفاده از ابزار مختلف نادیده گرفته و نپذیرد.
این در حالی است که یک تحلیل گر روابط بینالملل کره شمالی در اظهارنظری بیان کرد اگر فرستادن ماهواره به فضا جرم و تخلف تلقی می شود، آمریکا به عنوان بزرگترین پردازنده ماهواره در جهان، باید پاسخگوی شورای امنیت سازمان ملل باشد.
پیونگ یانگ سه شنبه گذشته 21 نوامبر نخستین ماهواره جاسوسی و شناسایی خود را از پایگاه فضایی «سوهایی» با موفقیت به مدار زمین پرتاب کرد. کره شمالی این ماهواره جاسوسی را نشاندهنده «عصر جدیدی از قدرت فضایی» این کشور توصیف کرده بود.
پاتریک رایدر سخنگوی پنتاگون در یک کنفرانس خبری اظهار کرد واشنگتن معتقد است ماهواره جاسوسی کره شمالی به نزدیک مدار زمین رسیده است.
رایدر تصریح کرد که هیچ اطلاعاتی درباره اینکه آیا این ماهواره تصاویری از کاخ سفید یا پنتاگون را ثبت کرده باشد، در اختیار ندارد.
کره شمالی ادعا کرد با استفاده از ماهواره جاسوسی جدید خود توانسته به تصاویری از کاخ سفید و برخی از سایتهای نظامی حساس آمریکا دست پیدا کند.
خبرگزاری رسمی کره شمالی همچنین گزارش داد تصاویر چهار ناو هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا و یک ناو هواپیمابر انگلیس در تصاویری که از بالای ویرجینیا گرفته شده ثبت شده است.
چند روز پیش نیز کیم جونگ اون رئیس کره شمالی از نخستین تصاویر ثبت شده از «مناطق هدف اصلی»، که توسط ماهواره جاسوسی جدید این کشور گرفته شده است، بازدید کرد.
براساس این گزارش، در تصاویر ثبت شده، تصاویری از شهر سئول پایتخت کره جنوبی و شهرهای دیگر این کشور که پایگاه های نظامی آمریکا در آنجا مستقر است، دیده می شود.
براساس این گزارش، دو روز پیش ایالات متحده در پی پرتاب ماهواره از سوی کره شمالی، تحریم های تازه ای را بر این کشور وضع کرد. واشنگتن همچنین عوامل خارجی مستقر در این کشور را به تسهیل در روند دور زدن تحریم ها به منظور جمع آوری اطلاعات و تکنولوژی برای پیونگ یانگ و نیز به نمایش گذاشتن ناوهای هواپیمابر با قابلیت حمل سلاح هسته ای، متهم کرد.
علاوه بر این، کره جنوبی، 11 فرد و نهاد مرتبط با پرتاب این ماهواره و توسعه موشک های بالستیک این کشور را در لیست سیاه قرار و آنها را از انجام هرگونه معامله و داد و ستد مالی ممنوع کرد.
کره شمالی پیشتر دو تلاش ناموفق برای پرتاب نخستین ماهواره شناسایی خود در ماه های مه و اوت سال جاری داشته است. عملیات پرتاب قبلی این ماهواره شناسایی به مدار زمین در 31 ماه مه سال جاری به علت بروز اختلال در شروع کار موتور سکوی دوم با شکست مواجه شد و بقایای آن به دریا ریخت.
کره شمالی از سال 2006 تاکنون، به دلیل برنامه اتمی و موشک های بالستیک خود، تحت تحریمهای متعدد سازمان ملل قرار دارد. این تحریمها شامل ممنوعیت توسعه و گسترش موشکهای بالستیک است. این تکنولوژی هفته گذشته برای پرتاب نخستین ماهواره جاسوسی پیونگ یانگ به مدار زمین بکار گرفته شد و برای آزمایش دهها موشک بالستیک طی 20 ماه گذشته استفاده شده است. آمریکا بارها هشدار داده که پیونگ یانگ آماده انجام هفتمین آزمایش اتمی خود است.
کره شمالی بارها تلاش کرده تا ماهواره های دیدبانی زمین را به فضا پرتاب کند، که به نظر می رسد دو فروند از این ماهواره ها با موفقیت در مدار قرار گرفته و آخرین مورد آن در سال 2016 بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید