مذاکرات نمایندگان بلندپایه اروپا و چین در پکن برای حل مناقشات تجاری
رئیس شورای اتحادیه اروپا و رئیس کمیسیون اروپایی به همراه سایر نمایندگان از بروکسل برای انجام مذاکراتی به منظور حل مناقشات تجاری با چین به پکن سفر کردهاند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، نشریه "دی سایت" در گزارشی نوشت: نمایندگان بلند پایه اتحادیه اروپا و چین مذاکراتی را در مورد روابط تجاری متقابل و وضعیت ژئوپلیتیک در پکن آغاز کردهاند.
به گزارش تلویزیون دولتی چین، "شی جین پینگ" رئیس جمهور چین در مهمانسرای دولتی در پکن گفت که گفتوگوهای قبلی درباره تجارت و محیط زیست در سال جاری به نتایج غنی دست یافته است. با توجه به وضعیت سیاسی جهانی، او از یک "تغییر غیرمنتظره" صحبت کرد.او گفت که چین و اتحادیه اروپا باید برای ثبات و توسعه جهانی با یکدیگر همکاری کنند.
"چارلز میشل"، رئیس شورای اتحادیه اروپا و "اورسولا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی به همراه سایر نمایندگان از بروکسل به این اجلاس سفر کردند. "فون در لاین" پیش از این نشست گفت: چین و اتحادیه اروپا "روابط اقتصادی و ژئوپلیتیکی مهم اما پیچیده ای دارند. نتایج این مذاکرات بر رفاه و امنیت مردم تأثیر خواهد گذاشت.
در پکن، اتحادیه اروپا در درجه اول میخواهد به تراز تجاری نامتعادل با دومین اقتصاد بزرگ جهان و نقش چین در جنگ روسیه علیه اوکراین رسیدگی کند. پکن هم احتمالاً می خواهد در درجه اول درباره تحقیقات اتحادیه اروپا در مورد یارانه خودروهای الکتریکی چین صحبت کند.
جدیدترین موضوع بحث برانگیز این بود که خودروهای چینی باید مشمول عوارض ویژه شوند. چین اتحادیه اروپا را به حمایت گرایی متهم کرده بود.
مایکل لینک، سیاستمدار خارجی و معاون فراکسیون حزب لیبرال دموکرات در پارلمان اروپا از رهبران اتحادیه اروپا خواست موضع روشنی اتخاذ کنند. وی گفت: به عنوان اتحادیه اروپا، ما باید به تقاضای شرایط رقابتی برابر ادامه دهیم و از کاهش وابستگی های بحرانی ابایی نداشته باشیم.
وی افزود: علاوه بر این، ما باید به طور مستمر از بنیاد دموکراتیک ارزشهای خود که در تضاد با درک چین از دموکراسی، آزادی و حقوق بشر است دفاع کنیم.
وی افزود: چین به دلیل کرسی دائمی خود در شورای امنیت سازمان ملل و نفوذ زیادش بر مسئولیت ویژه ای در قبال نظم بینالمللی مبتنی بر قواعد دارد اهمیت دارد.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی در آستانه سفر به پکن ضمن هشدار به کشور چین درباره روابط تجاری ناعادلانه گفت: اتحادیه اروپا در دراز مدت عدم تعادل در این مناسبات را تحمل نخواهد کرد.
به منظور کاهش خطرات ناشی از قدرت روزافزون چین اتحادیه اروپا اخیرا چندین ابزار حفاظتی جدید را توسعه داده است. این همچنین شامل اقداماتی برای کاهش قابل توجه وابستگی اقتصاد اروپا به مواد خام از چین است. علاوه بر این، تحقیقات قانون رقابت در مورد یارانه های دولتی برای خودروهای برقی چینی در حال انجام است که می تواند منجر به تعرفه های تنبیهی شود.
رئیس کمیسیون اروپایی همچنین از دسترسی محدود به بازار برای شرکت های اروپایی در چین انتقاد کرد.
این اولین دیدار رو در رو با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین و لی کیانگ، نخست وزیر چین از سال 2019، پس از یک نشست ویدیویی در سال گذشته است.
اتحادیه اروپا شرکت های چینی را متهم می کند که محصولات و فناوری های جنگی را به روسیه عرضه می کنند و در نتیجه به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه کمک می کنند تا تحریم های اروپا را دور بزند.
در سراسر اتحادیه اروپا، چین اخیراً بزرگترین شریک در واردات کالا و سومین شریک بزرگ در صادرات کالا بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید