کد خبر: 697400
تاریخ انتشار :

بندر چابهار مسیری مطمئن برای کاهش وابستگی ترانزیتی افغانستان به پاکستان

درحالی که چالش‌های افغانستان و پاکستان همواره ادامه دارد، به نظر بسیاری از مقامات و کارشناسان افغان، بندر چابهار مسیر مطمئنی است که وابستگی ترانزیتی کابل به اسلام‌آباد را کاهش می‌دهد.

بندر چابهار مسیری مطمئن برای کاهش وابستگی ترانزیتی افغانستان به پاکستان
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، درحالی که چالش‌های افغانستان و پاکستان همواره ادامه دارد، به نظر بسیاری از مقامات و کارشناسان افغان، بندر چابهار  مسیر مطمئنی است که وابستگی ترانزیتی کابل به اسلام‌آباد را کاهش می‌دهد.

بخشی از کالاهای صادرات کشورهای آسیای مرکزی هم از مسیر افغانستان به آسیای جنوبی صادر می‌شود و افزایش ظرفیت بندر چابهار باعث خواهد شد کالاهای این کشورها نیز سریع‌تر و با چالش‌ها ترانزیتی کمتر نسبت به پاکستان به هند منتقل شود.

افغانستان برای صادرات کالا به هند از طریق پاکستان، محدویت‌های زیادی دارد زیرا اسلام‌آباد و دهلی‌نو با یکدیگر رقابتی دیرینه دارند.

در آگوست 2023، یک دستگاه خودروی باربری حامل کالاهای صادراتی افغانستان که قرار بود از طریق پاکستان به هند صادر شود، به شکل مرموزی آتش زده شد. پاکستان همچنین محموله‌های میوه‌ تازه افغانستان را که بیشتر به هند صادر می‌شوند، به بهانه‌های مختلف متوقف می‌کند که باعث می‌شود برخی مواقع این محصولات قبل از رسیدن به هند فاسد شود.

حکومت پیشین افغانستان به ریاست «اشرف غنی» نیز تلاش کرد میزان وابستگی به پاکستان در بخش ترانزیت را با استفاده از مسیرهای ارتباطی کشورهای آسیای مرکزی و ایران کاهش دهد، اما موفق نشد.

بندر چابهار پس از بندر کراچی پاکستان، نزدیک‌ترین راه دسترسی افغانستان به آب‌های آزاد است و با افزایش ظرفیت این بندر، حجم صادرات و واردات میان افغانستان و هند افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید

رسانه افغانستانی: بندر چابهار، افغانستان را به مسیر ترانزیتی آسیای مرکزی تبدیل می‌کند

نخستین محموله محصولات کشاورزی از بندر چابهار عازم هندوستان شد

بندر چابهار بهترین و کم هزینه‌ترین مسیر ترانزیت به افغانستان است

از سوی دیگر، بازرگان افغانستان نیز می‌گویند که محدویت‌ها و چالش‌ها برای استفاده از بندرهای ایران در مقایسه با پاکستان کمتر است و به همین دلیل به استفاده از ظرفیت‌های ایران برای صادرات تمایل دارند.

با این حال برخی بازرگان افغان انتقاداتی نیز دارند مبنی بر این که در بندر چابهار، بیشتر کشتی‌های ترانزیتی بزرگ لنگر می‌اندازند و به همین دلیل، بازرگان خرد و متوسط نمی‌توانند از امکانات این کشتی‌ها استفاده کنند و باید زمینه رفت‌و‌آمد کشتی‌های کوچک به چابهار هم فراهم شود.

افغانستان کشوری محصور به خشکی است، افزایش مسیرهای ترانزیتی در سطح منطقه باعث می‌شود وابستگی این کشور به پاکستان کاهش یابد.

با این حال، قاسم عسکری‌نسب، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از بارگیری محموله‌های ترانزیتی افغانستان به هند از طریق بندر چابهار خبر داده است.

وی گفته است به‌ دنبال بازدید مقام‌های طالبان از ظرفیت بندر چابهار و فعال شدن خط مستقیم این بندر به هند، زمینه برای حمل‌ونقل کالاهای ترانزیتی مهیا شده است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها