چرا بل ین کن به خاورمیانه سفر کرده است؟
وزیر خارجه آمریکا بعد از یونان، ترکیه و اردن قصد دارد به چند کشور عربی و در نهایت فلسطین اشغالی با هدف جلوگیری از تنش و سرایت آن به جبهههای دیگر سفر کند.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا عصر پنجشنبه هفته گذشته برای چندمین بار از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در ۱۵ مهر، سفر دورهای خود به منطقه غرب آسیا را آغاز کرد و طی آن، دیروز شنبه وارد ترکیه شد و امروز یکشنبه نیز به اردن رفت.
بلینکن قبل از عزیمت به غرب آسیا در جزیره کرت یونان، با نخست وزیر این کشور دیدار کرد و گفت که هدفش از این سفر جلوگیری از تشدید تنشها در منطقه است. بنا به گفته وزیر خارجه آمریکا احتمال تشدید جنگ در شمال فلسطین اشغالی با حزب الله یکی از نگرانیهای بالقوه مقامات کشور است که به دلیل حمایت از رژیم تلآویو در جنگ ۹۳ روزه علیه غزه تحت فشار داخلی و خارجی قرار گرفته است.
وزیر خارجه آمریکا در ترکیه با همتای خود «هاکان فیدان» و «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدارها، علاوه بر موضوع جنگ علیه غزه و تلاشها برای جلوگیری از گسترش دامنه درگیریها و سرایت آن به منطقه، درباره موافقت نهایی ترکیه با پیوستن سوئد به ناتو و فروش جنگندههای آمریکایی اف ۱۶ به ترکیه رایزنی شد.
بلینکن در سفر امروز خود به اردن که از بامداد شروع شد، با عبدالله دوم، پادشاه اردن و حسین بن عبدالله، ولیعهد این کشور دیدار و گفتوگو داشته است. او در جریان سفر خود به اردن از مرکز آژانس بینالمللی امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا» در امان بازدید و نحوه ارسال کمکهای بشردوستانهای به نوار غزه را بررسی کرد.
چرا بلینکن به خاورمیانه سفر کرده است؟
یک گزارش خبری میگوید که ایالات متحده به اسرائیل گوشزد کرده است که اگر در کنار حمله به غزه، وارد جنگ با حزبالله لبنان هم بشود، نیروهایش با فشار بیش از اندازهای روبهرو شده و احتمالاً پیروز نخواهند شد.
بنا به اعلام دیوان پادشاهی اردن، عبدالله دوم در این دیدار به بلینکن بر نقش آمریکا برای اعمال فشار به سمت توقف فوری جنگ در غزه و حمایت از غیرنظامیان و همچنین تضمین ارسال کمکهای انسانی و پزشکی به صورت مستمر و کافی به نوار تأکید کرده است.
بنا به این گزارش، پادشاه اردن همچنین بار دیگر بر مخالفت کشورش با هرگونه کوچاندن اهالی غزه تأکید کرده و مخالفت خود با جدا کردن مسئله کرانه باختری و غزه مخالفت نموده است.
قرار است وزیر خارجه آمریکا بعد از این سه کشور، راهی عربستان سعودی، امارات، مصر، قطر و در نهایت سرزمینهای اشغالی فلسطین سفر کند.
همزمان با آغاز سفر بلینکن به منطقه، شبکه آمریکایی سیانان مدعی شد که آمریکا به دنبال تماس غیرمستقیم با تهران است. این شبکه به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا مدعی شد، برقراری تماس غیرمستقیم با ایران برای جلوگیری از درگیری گستردهتر در خاورمیانه، محور اصلی سفر آنتونی بلینکن، به منطقه در چند روز آینده خواهد بود.
بنا به این ادعا، مقامات آمریکایی مدعی هستند از طریق کانالهای غیرمستقیم به ایران گفتهاند که حملات گروههای مورد حمایتش علیه مواضع آمریکا در منطقه باید متوقف شود و ایالات متحده در صورت لزوم از خود دفاع خواهد کرد!
از سوی دیگر، یکی از روزنامههای آمریکا در گزارشی نوشت که این کشور به رژیم اسرائیل گوشزد کرده است که اگر در کنار جنگ علیه غزه، وارد جنگ با حزبالله لبنان نیز شود، ارتش متجاوز این رژیم با فشار بیش از اندازهای روبهرو شده و احتمالاً پیروز نخواهند شد.
واشنگتن پست با استناد به ارزیابی سازمان اطلاعات دفاعی آمریکا، دیایآی، گزارش داده بود که مقامات دولت بایدن به طور «خصوصی» این دیدگاه خود را به مقامات رژیم ابلاغ کردهاند.
بعد از ترور شهید صالح العاروری، نائب رئیس دفتر سیاسی حماس در لبنان، حزب الله از زبان سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله اعلام کرد که در واکنش به زیر پاگذاشتن این خط قرمز، به این ترور پاسخ خواهد داد که اولین پاسخ آن، شلیک ۶۲ راکت و موشک به سمت یک پایگاه نظامی هوایی مهم صهیونیستها در شمال فلسطین اشغالی بود که از زمان درگیریها بین حزب الله و رژیم تلاویو این عملیات بیسابقه بود.
آمریکا نگران است که با تشدید تنش و گسترش جنگ در فلسطین اشغالی و سرایت آن به کشورهای اطراف، بازیگران جدیدی را وارد درگیری های اخیر کند که در این صورت، کار برای آمریکا به عنوان حامی تلآویو سخت خواهد بود و این مسئله با توجه به ذهنیت منفی افکار عمومی آمریکا و جهان نسبت به این حمایت و نیز جنایت صهیونیستها میتواند به ضرر دولت بایدن ختم شود که خود را برای انتخابات ریاست جمهوری آماده میکند.
دیدگاه تان را بنویسید