درخواست بل ین کن از مصر برای فشار به حماس و آزادی ۶ اسیر آمریکایی
منابع مصری میگویند که وزیر خارجه آمریکا از مسئولان این کشور خواسته است تا به جنبش حماس فشار وارد کنند تا با پذیرش طرح آتشبس، بتواند شش اسیر آمریکایی را آزاد کند.
به گزارش مشرق، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا سفر خود به خاورمیانه را آغاز کرد و هدف وی از این سفر، دستیابی به توافقی برای آتشبس در غزه و البته آزادی اسرای اسرائیلی و آمریکایی است. این برای پنجمین بار است که از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی، بلینکن به منطقه سفر کرده است.
روزنامه العربی الجدید (چاپ لندن) به نقل از منابع دیپلماتیک مصر گزارش داد، سفر بلینکن به منطقه، برای فراهم کردن شرایط مرحله پس از توقف جنگ در غزه است.
این منابع میگویند که وزیر خارجه آمریکا از مسئولان مصر خواسته است به جنبش حماس فشار بیشتری وارد کنند تا طرح پیشنهادی روی میز را بپذیرد و بر اساس آن، اسرای اسرائیلی و شش اسیر آمریکایی نیز آزاد شوند.
بر اساس طرحی که ماه گذشته مسئولان آمریکایی، اسرائیلی، مصری و قطری در پاریس برای آتشبس در غزه مطرح کردند، قرار شده است ابتدا، جنگ به مدت شش هفته متوقف شود و در ازای آن، بخشی از اسرای فلسطینی و اسرائیلی به صورت متقابل آزاد شوند.
به گفته منابع مصری، هنگامی که بلینکن به مصر سفر کند، مسئولان قاهره جزئیات دیدگاه خود را نسبت به وضعیت نوار غزه و پایان بخشید به جنگ آن اعلام خواهند کرد. کما اینکه، قرار است دیدگاه مصر درباره عملیات نظامی ارتش اسرائیل در محور «فیلادلفیا» واقع در مناطق مرزی فلسطین اشغالی با سیناء مصر، بررسی شود.
مذاکرهکنندگان اسرائیلی، آمریکایی، مصر و قطر اخیرا در پاریس بر سر چارچوبی برای توقف جنگ و آزادی سایر اسرای اسرائیلی نزد به توافق رسیدند. طرحی که وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با همتای قطری خود در واشنگتن آن را «قوی و قانع کننده» توصیف کرده است.
«محمد بن عبدالرحمن بن جاسم» وزیر خارجه قطر نیز با اشاره به اینکه مذاکرات درباره اسرای فلسطینی و اسرائیلی، نسبت به هفتههای گذشته، بهتر شده است، گفت: «مرحله کنونی مذاکرات میتواند به آتشبس دائمی در آینده منجر شود».
تلویزیون اسرائیل نیز گزارش داد که نشست پاریس به پایان رسیده و «در مذاکرات، پیشرفت حاصل شده است. در این دیدار، طرح آزادی اسرا در چند مرحله بررسی شد». دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هم، مذاکرات را «سازنده» خواند، ولی در عین حال گفت که هنوز «شکافهای بزرگی» وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید