تلاشهای میانجیگرانه برای آتش بس در غزه به کجا رسید؟
تلاشها برای آتش بس در غزه در میان کارشکنیهای رژیم صهیونیستی و فرار به جلوی بنیامین نتانیاهو ادامه دارد.
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، رسانههای عبری زبان خبر دادند مذاکرات در قاهره همچنان ادامه دارد، به نوشته این رسانهها اسرائیل حاضر به آتش بس 42 روزه شد اما عقب نشینی و پایان جنگ را نپذیرفته است.
در حالی که روزنامه معاریو از تلاش میانجیها برای نزدیک کردن نظرات دو طرف خبر داد، یدیعوت آحرانوت اعلام کرد، نتانیاهو نامهای را از طریق دیوید بارنیاع رئیس موساد به دست عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر رسانده است.
معاریو در گزارش خود خبر داد: مذاکرات برای بررسی خواسته حماس در رابطه آتش کامل و مطلق و عقب نشینی اسرائیل از نوار غزه و بعد از آن پرداختن به مسئله مبادله اسرا و معادله آزادی آنها در مقابل اسرای فلسطینی ادامه دارد.
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم به نقل از منابع خود اعلام کرد، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر (رژیم صهیونیستی) به هیئت مذاکره کننده اسرائیلی اجازه سفر برای حضور در مذاکرات قاهره را نداد.
منابع نزدیک به نتانیاهو به این رسانه عبری زبان خبر دادند، نتانیاهو به دنبال آن است تا مشخص کند حماس تا چه حد میتواند از خود نرمش نشان بدهد و بعد از آن به دنبال پیشبرد مذاکرات برآید.
این منابع همچنین تاکید کردند، این تصمیم گیری از سوی شخص نتانیاهو صورت گرفته و به دیگر اعضای کابینه جنگ به ویزه بنی گانتز و گادی ایزنکوت اطلاع داده نشده است، (امری که بیانگر اوج گرفتن اختلافات بین نتانیاهو و گانتز است).
معاریو در گزارش خود به نقل از منابعی در حماس ادعا کرد، اسرائیل اعلام کرده است که با یک آتش بس 42 روزه موافق است تا در خلال آن اسرا آزاد شوند اما هرگز خود را متعهد به اعلام پایان جنگ نمیکند.
تلآویو در پاسخ خود همچنین اعلام کرده است، آمادگی دارد تا در گام اول 3000 اسیر فلسطینی را آزاد و از مناطق پرجمعیت هم خارج شود، همچنین اجازه ورود روزانه 500 کامیون کمک را به داخل نوار غزه و خارج کردن مجروحین از این منطقه را بدهد.
در این بین روزنامه یدیعوت آحارانوت هم در گزارشی فاش کرد، با وجود قطعی روابط بین نتانیاهو و السیسی، پیامی از سوی نخست وزیر اسرائیل از طریق رئیس موساد به دست رئیس جمهور مصر رسیده است.
به نوشته این رسانه صهیونیستی، این نامه در حالی به دست سیسی میرسد که پیش از این اعلام شده بود، جنگ در غزه روابط بین دو نفر را متشنج کرده و السیسی به تماس تلفنی نتانیاهو پاسخ نداده است.
هاارتص هم در گزارشی با اشاره به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان، پیش بینی کرد اسرائیل تا پیش از ماه رمضان این توافق را با حماس به امضا برساند.
یک منبع آگاه به این رسانه گفت: از دیدگاه اسرائیل بهترین زمان برای اجرایی کردن این توافق روزهای ماه مبارک رمضان است (تا مانع از گسترش درگیری و انتفاضه شود).
این منبع تاکید کرد، پیشنهاد اسرائیل یک آتش بس 6 هفتهای (42 روزه) است، اما تلآویو در حال حاضر عجلهای برای امضای آن ندارد تا بتواند حداکثر زمان ممکن را برای ادامه عملیات خود در خانیونس و حتی گسترش آن تا رفح داشته باشد و بعد از آن به با آتش بس طولانی مدت موافقت کند.
هاارتص در عین حال اعتراف کرد که در حال حاضر مواضع دو طرف به شدت از یکدیگر فاصله دارند و این اختلاف به شکل ویژهای در مورد مدت زمان آتش بس قابل ملاحظه است.
منابع آگاه به این رسانه خبر دادند، اسرائیل همچنین به دنبال فشار بر حماس برای کاهش شمار اسرای فلسطینی است که باید در این توافق آزاد شوند، است.
یک منبع دیگر هم با اشاره تلویحی به دروغ گویی منابع اسرائیلی در مورد مواضع تلآویو در این توافق به هاارتص گفت: نباید هر چیزی را که در مورد گفتگوهای انجام گرفته پشت درهای بسته اعلام میشود، باور کنید، برخی از اظهار نظرها و مواضع اعلام شده میتواند طی چند هفته کوتاه آینده کاملا دگرگون شوند، آنچه که امروز به عنوان مواضع میشنوید بیشتر برای آماده سازی افکار عمومی و صحنه سیاسی داخلی در رابطه با رخدادهای پیش رو است.
دیدگاه تان را بنویسید