پاشی نیان بر تعهد ارمنستان به روابط خوب و عمیق با ایران تاکید کرد
نخست وزیر ارمنستان با تاکید بر اینکه کشورش با جمهوری اسلامی ایران روابط بسیار عمیقی دارد، گفت که ایروان کماکان به این روابط متعهد خواهد بود.
به گزارش مشرق، نیکول پاشینیان در مونیخ و جمع نمایندگان ارامنه مقیم آلمان با بیان اینکه "اما این (روابط) نیز یکی از مواردی است که همه چیز آن شفاف نیست"، معتقد است: روابط خوب ما با ایران در برخی (کشورها) باعث تنش می شود و در همین حال روابط خوب ما با سایر کشورها باعث ایجاد تنش در ایران می شود.
وی افزود: هدف سیاست خارجی ما حفاظت از استقلال، تمامیت ارضی و حق حاکمیت (ارمنستان) بوده و این محور تمام روابط خارجی ما است.
پاشینیان دیروز (۲۹ بهمن) گفت که وی در روابط با شرکای غربی و اتحادیه اروپا، نه فقط به مادیات بلکه به ارزش ها نیز اهمیت می دهد. به گفته وی، دموکراسی دلیل اصلی توسعه روابط ایروان و بروکسل است.
نخست وزیر ارمنستان بار دیگر صلح بانان روس را متهم کرد که به وظایفشان عمل نکرده و در جریان جنگ سال ۲۰۲۰ از ارامنه قره باغ محافظت نکردند.
وی گفت: ماده ۹ بیانیه سه جانبه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ شامل چیزی در مورد (عبور) کریدور از خاک ارمنستان نیست و محال است که بتوان چنین چیزی را (در آن بیانیه) یافت.
پاشینیان ادامه داد: دیگر مفاد این بیانیه را جمهوری آذربایجان و روسیه پاره کرده و به دور انداخته اند. ارجاع به ماده ۹ دیگر موضوعیتی ندارد چرا که هر دو کشور روسیه و جمهوری آذربایجان تعهدات خود در دیگر مفاد بیانیه را کاملاً نقض کرده و امروز دیگر ارمنی ای در ناگورنو - قره باغ باقی نمانده است.
خبرگزاری تاس نیز پیشتر به نقل از وی نوشته بود که ارمنستان در مورد مسئله اوکراین، با روسیه متحد نبوده و بیانیه آلماتی را در مورد مرزها به رسمیت می شناسد.
پاشینیان گفت که بیانیه آلماتی در مورد مرزها و تمامیت ارضی جمهوری های جدا شده از شوروی سابق را به رسمیت می شناسد و این امر در مورد اوکراین هم صدق می کند.
وی خاطرنشان کرد: من مدت هاست که می گویم در مورد مسئله اوکراین، متحد روسیه نیستیم. این موضع صادقانه ما است.
نخست وزیر ارمنستان سپس افزود: دردناک است که ما نمی توانیم تاثیری بر اوضاع داشته باشیم. مردم اوکراین دوست ما هستند.
بیانیه آلماتی که در سال ۱۹۹۱منعقد شد، به امضای روسیه و اوکراین هم رسیده و دو کشور مرزهای یکدیگر را به رسمیت شناخته اند.
پاشینیان در پایان اضافه کرد: بیانیه آلماتی همه چیز را در بر می گیرد و اگر آن را زیرپا بگذاریم همه چیز ممکن است خراب شود.
دیدگاه تان را بنویسید