کد خبر: 705581
تاریخ انتشار :

پنتاگون: چین در فناوری های پر سو نیک از آمریکا و روسیه پیشی گرفته است

یک تحلیلگر ارشد پنتاگون اذعان کرد چین در توسعه، آزمایش و استفاده از موشک‌های های پر سو نیک از آمریکا و روسیه پیشی گرفته است.

پنتاگون: چین در فناوری های پر سو نیک از آمریکا و روسیه پیشی گرفته است
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جفری مک کورمیک تحلیلگر ارشد اطلاعاتی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، اظهار کرد دولت چین در توسعه، آزمایش و استفاده از موشک های هایپرسونیک عملکرد بهتری نسبت به روسیه داشته و این در حالی است که واشنگتن به دنبال این تسلیحات جدید است که سرعت آن پنج برابر سرعت نور است.

به گزارش بلومبرگ، وی که تحلیلگر ارشد اطلاعاتی مرکز اطلاعات هوا و فضای ملی است، خطاب به کمیته خدمات نیروهای مسلح کنگره افزود: زرادخانه هایپرسونیک پیشرفته جهان از تلاش های 20 ساله پکن برای پیشبرد حیرت انگیز توسعه فناوری‌ها و ظرفیت‌های هسته‌ای و متعارف از طریق سرمایه گذاری های زیاد و متمرکز، توسعه، آزمایش و به کارگیری آنها ناشی شده است.

این تحلیلگر تاکید کرد روسیه از این تسلیحات در اوکراین استفاده کرده اما در سرمایه گذاری نهایی و سیستم های حمایتی از چین عقب مانده است.  

به رغم این تلاش ها، آمریکا همچنان تنها یک سلاح مافوق صوت را وارد صحنه کرده است. ارتش و نیروی هوایی به دنبال دست یابی به آنها در سال 2022 و 2023 بودند. هر دو نهاد با مشکلات و سختی های آزمایش این تسلیحات مواجه شدند که منجر به تغییر سیاست های نیروی هوایی برای استفاده از تسلیحات دیگر شد و ارتش نیز طرح آزمایشی خود را برای سال مالی 2025 تنظیم و تقویت کرد و برنامه‌های میدانی خود را به لحاظ مقیاسی کاهش داد.

جیمز وبر، مدیر ارشد ارتش برای بخش هایپرسونیک در این باره گفت: پنتاگون، از سال 2018، بیش از 12 میلیارد دلار را برای توسعه سیستم‌های تسلیحاتی هایپرسونیک سرمایه گذاری کرده تا ظرفیت های متفاوتی را بر روی خشکی، دریا و هوا فراهم کند.  

تلاش ها و سرمایه گذاری های چین در زمینه تکنولوژی هایپرسونیک در حالی است که همسایه این کشور یعنی کره شمالی اوایل سال جاری میلادی نخستین موشک هایپرسونیک خود با سوخت جامد و برد متوسط را با موفقیت آزمایش کرد.

بر این اساس، هدف از این پرتاب، آزمایش اطمینان پذیری موتورهای سوخت جامد، چند مرحله‌ای با رانش بالا و نیز آزمایش کلاهک کنترلی قابل رزمایش هایپرسونیک با برد متوسط است.

موشک‌های هایپرسونیک معمولا حامل کلاهکی هستند که سرعت آن بیش از 5 برابر سرعت صوت است یعنی حدود 6 هزار و 200 کیلومتر سرعت دارد و معمولا در ارتفاع پایین پرتاب می شود.

پرتاب این موشک، در بحبوحه افزایش چشمگیر تنش ها بین دو کره و در پی مجموعه پرتاب های موشکی بالستیک قاره پیما از سوی پیونگ یانگ و پرتاب نخستین ماهواره جاسوسی این کشور به مدار زمین و نیز تعمیق روابط بین پیونگ یانگ و مسکو که باعث نگرانی واشنگتن و متحدانش شده، صورت گرفت.

کره شمالی از سال 2006 تاکنون، به‌دلیل برنامه اتمی و موشک‌های بالستیک خود، تحت تحریم‌های متعدد سازمان ملل قرار دارد، این تحریم‌ها شامل ممنوعیت توسعه و گسترش موشک‌های بالستیک است. این تکنولوژی برای پرتاب نخستین ماهواره جاسوسی پیونگ‌یانگ به مدار زمین به‌کار گرفته شد و برای آزمایش ده‌ها موشک بالستیک طی 20 ماه گذشته استفاده شده است. آمریکا بارها هشدار داده است که پیونگ‌یانگ آماده انجام هفتمین آزمایش اتمی خود است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها