کد خبر: 706673
تاریخ انتشار :

جنگ جدید یا پذیرش شکست؛ نگاهی به خروج صهیونیست ها از غزه

اقدام رژیم صهیونیستی در خارج کردن نیروهایش از نوار غزه، از دو حالت خارج نیست: یا صهیونیست ها در حال تدارک برای یک اقدام نظامی جدید هستند، یا آنکه خود را برای پذیرفتن شکست در نوار غزه آماده می کنند.

جنگ جدید یا پذیرش شکست؛ نگاهی به خروج صهیونیست ها از غزه
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه، 19 فروردین 1403 اعلام کرد تمامی نیروهای ارتش، به جز یک تیپ- که مأموریتش جلوگیری از انتقال جمعیت از جنوب به شمال نوار غزه است- جنوب نوار غزه را ترک کرده اند. خبرگزاری رویترز این خبر را بدون ارائه هرگونه توضیحات بیشتری از سوی سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نقل کرده است.

رژیم صهیونیستی در زمانی اقدام به خارج کردن نیروی زمینی خود از جنوب نوار غزه کرده است که در شرایط ویژه ای قرار دارد و پس از ناکامی در آزادی اسرای صهیونیست دربند مقاومت در غزه از یکسو و ادامه حضور رزمندگان مقاومت فلسطین در این منطقه از سوی دیگر، همگان را نسبت به شکست مفتضحانه رژیم صهیونیستی از اهداف از پیش تعیین شده این نبرد مطلع می سازد.

وضعیت ویژه رژیم صهیونیستی در آغاز هفتمین ماه جنگ

رژیم صهیونیستی در حال حاضر با چهار بحران جدی روبرو است که هر یک از آنها، این رژیم را در تنگنا قرار می دهد.

از یکسو، رژیم صهیونیستی پس از هدف قرار دادن ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، در انتظار پاسخ ایران است و همین انتظار آنها را در وضعیت آماده باش قرار داده است.

از سوی دیگر درگیری های این رژیم با حزب الله در شمال فلسطین اشغالی، تشدید شده است و مقامات رژیم صهیونیستی طی ماه های اخیر از درگیری حتمی با حزب الله خبر داده اند.

در وجه سوم، رژیم صهیونیستی از سوی بخشی از صهیونیست های ساکن فلسطین اشغالی- که با خانواده اسیران این رژیم ابراز همدردی و همراهی می کنند- تحت فشار اعتراضات خیابانی قرار گرفته که هر روز شدیدتر می شوند.

و در وجه آخر، از زمانی که صهیونیست ها اعلام کرده اند برای حمله زمینی به منطقه رفح آماده می شوند، با دولت آمریکا اختلاف جدی پیدا کرده اند و همین اختلاف موجب شده، از سوی دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا نیز تحت فشار قرار بگیرند.

دلایل احتمالی خروج نیروهای زمینی از نوار غزه

با توجه به چهار بحران فوق، به نظر می رسد خروج نیروهای ارتش از نوار غزه محل سؤال است و اینکه چرا در این شرایط رژیم صهیونیستی اقدام به خروج بخش اعظم نیروهای خود از نوار غزه می کند؟ سوال کلیدی این است که رژیم صهیونیستی که تا پیش از این  از آمادگی خود برای یورش به رفح خبر داده بود و ماه رمضان نیز به روزهای انتهای خود نزدیک می شود، چرا به ناگهان تصمیم به عقب نشینی از غزه گرفته است؟

آمادگی برای مقابله با ضربه جمهوری اسلامی 

حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، عبور از خط قرمزی بود که خود صهیونیست ها بهتر از هر کسی می دانند بدون پاسخ نخواهد ماند. در حقیقت این قطعیت در پاسخ جمهوری اسلامی ایران، موجب شده رژیم صهیونیستی از یک هفته قبل تا کنون در آماده باش کامل باشد. این آماده باش فقط شامل نیروهای نظامی و امنیتی نیست و نیروهای امدادی و سازمان های کمک رسان را نیز در بر می گیرد. رژیم صهیونیستی می داند جمهوری اسلامی همواره صبورانه اقدامات خود را طراحی و اجرا می کند و همین صبر تاکتیکی، موجب فرسایش نیروها و فشار افکار عمومی می شود.

فلذا به نظر می رسد یکی از دلایل احتمالی خروج نیروهای زمینی ارتش رژیم صهیونیستی آن است که این نیروها را برای ضربه جمهوری اسلامی آماده می کنند و تلاش دارند از همین حالا غافلگیر نشوند .

 حمله به جنوب لبنان 

حزب الله لبنان از دومین روز جنگ در 8 اکتبر 2023، وارد نبرد با رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی شده، و یک سوم توان ارتش رژیم صهیونیستی را در آنجا درگیر کرده است. ورود حزب الله به جنگ با یک شیب ملایم صعودی همراه بوده. مقاومت اسلامی لبنان به مرور بر فشار حملات خود افزوده است، به گونه ای که در حال حاضر بیش از 80% شهرک های شمال فلسطین اشغالی خالی از سکنه هستند. در یک نظرسنجی اخیر، 81% ساکنان شهرک های شمالی اعلام کرده اند تا زمانی که حزب الله به بالای رود لیتانی نقل مکان نکند حاضر به بازگشت به شهرک های شمال نیستند.

لذا رژیم صهیونیستی با وضعیت بغرنجی در شمال روبرو است که عملاً هزینه های سنگینی را بر این رژیم وارد می کند. مقامات نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی طی دو ماه گذشته، همواره از درگیری قطعی با حزب الله در شمال خبر داده اند و اعلام کرده اند پس از غزه نوبت درگیری در شمال است. از همین رو می توان یکی گفت خروج نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی از غزه می تواند مقدمه ای برای کلید خوردن  سناریوی حمله به لبنان باشد.

 آمادگی برای حمله به رفح 

مقامات رژیم صهیونیستی همواره به رسانه های صهیونیستی و غربی اعلام کرده اند که حمله به رفح یک ضرورت است و انجام نشدن این حمله، جنگ شش ماه گذشته در غزه را بدون دستاورد خواهد گذاشت. این مسئله برای مقامات رژیم صهیونیستی آنقدر جدی بوده که آنها هزینه اختلاف نظر و درگیر شدن با آمریکا را نیز پذیرفته اند و با وجود اعلام رسمی مقامات آمریکایی اظهار داشته اند که اگر ایالات متحده در حمله به رفح با آنها همراهی نکند، بدون حمایت آمریکا دست به این اقدام خواهند زد. در نتیجه، یکی از گزینه های محتمل آن است که صهیونیست ها در این مقطع، با هدف تجمیع نیروها و تجهیز آنها، نیروهای ارتش خود از غزه را فرا خوانده باشند تا برای حمله زمینی به رفح آماده شوند. به ویژه که ماه مبارک رمضان نیز در حال اتمام است و آنها تا حدی از نگرانی های گذشته شان در خصوص تهییج عواطف و احساسات جوامع اسلامی و عربی خلاص می شوند.

  کاستن از فشارهای بین المللی  

رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی و کشتاری که در نوار غزه مرتکب شد، به شدت تحت فشارهای بین المللی و منطقه ای قرار گرفته است. در مقطع کنونی بحران اعتراضات داخلی، فشار دولت آمریکا برای جلوگیری از حمله به رفح، فشار روانی ناشی از پاسخ جمهوری اسلامی ایران، بحران در حال افزایش ناشی از اقدامات انصارالله در دریای سرخ و فشاری که در پی حملات این رژیم به نهادهای کمک رسان بین المللی به این رژیم وارد می شود، صهیونیست ها را در تنگنایی وخیم تر از هر زمان دیگری قرار داده است. لذا هر آن امکان آن وجود دارد که این رژیم با یکی از این بحران ها در ورطه نابودی و سقوط قرار گیرد.

یکی از گزینه های محتمل آن است که رژیم صهیونیستی برای کاهش این فشارها، دست به اقدامی مقطعی و تاکتیکی زده باشد و با خارج کردن نیروهای خود از نوار غزه، تلاش کند بخشی از این فشارها را بکاهد.

فرایند پیش روی مبادله اسرا 

در حال حاضر هیئتی از سوی جنبش حماس به رهبری «خلیل الحیه»، در قاهره حضور دارد تا در خصوص مبادله اسرا، مذاکراتی غیر مستقیم را با میانجیگری مصر و قطر با صهیونیست ها انجام دهد. رسانه های رژیم صهیونیستی نیز از آمادگی تیم مذاکراتی رژیم صهیونیستی برای سفر به قاهره سخن می گویند. یکی از گزینه های احتمالی این است که رژیم صهیونیستی در چارچوب طرح مبادله اسرا، بخشی از نیروهای خود را از غزه خارج کرده باشد.

 فریب مقاومت برای ترور رهبران مقاومت 

یکی از گزینه های احتمالی این است که رژیم صهیونیستی که تا کنون نتوانسته به اهداف خود- یعنی آزادی اسیران و از بین بردن حماس با ترور رهبرانش- برسد با خارج کردن نیروهای خود از نوار غزه، گروه های مقاومت را فریب دهد تا آنها با خروج از مخفیگاه های خود و حضور میدانی بیشتر نشانه های برای رسیدن صهیونیست ها به اهداف شان در اختیار دستگاه های امنیتی رژیم صهیونیستی بدهند. به ویژه که طی روزهای گذشته، گشت زنی های پهپادهای رژیم صهیونیستی افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید

اعلام خروج نیروهای زمینی ارتش اسرائیل از خان‌یونس

در کنار تمام گزینه های احتمالی فوق ممکن است رژیم صهیونیستی چند گزینه را در کنار هم طراحی کرده باشد و برای اجرای چند گزینه، نیروهای خود را خارج کرده باشد. اینکه همراه با فریب مقاومت در نوار غزه، دست به عملیات علیه حزب الله بزند و در عین حال افکار عمومی جهان را نیز برای کاستن فشارهای بین المللی فریب دهد.

به طور خلاصه می توان گفت اقدام رژیم صهیونیستی در خارج کردن نیروهایش از نوار غزه، از دو حالت خارج نیست: یا صهیونیست ها در حال تدارک برای یک اقدام نظامی جدید هستند، یا آنکه خود را برای پذیرفتن شکست در نوار غزه و حرکت به سمت پایان دادن به بحران با اتکا به راهکارهای غیرنظامی آماده می کنند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها