کد خبر: 709487
تاریخ انتشار :

تشدید اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه در دانشگاه‌های آلمان

رسانه‌ها از بالا گرفتن اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل و جنگ غزه در دانشگاه‌های آلمان و هم نوا شدن بسیاری اساتید دانشگاه‌ها با معترضان و هم زمان سرکوب اعتراضات توسط نیروهای پلیس خبر می‌دهند.

تشدید اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه در دانشگاه‌های آلمان
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌ها از بالا گرفتن اعتراضات علیه جنگ غزه در دانشگاه های آلمان خبر می دهند.

روزنامه "دی ولت" در گزارشی در این باره نوشت: اعتراض فعالان حامی فلسطین در حال گسترش به دانشگاه های آلمان است. در برمن، گروه کوچکی اردویی را در محوطه دانشگاه برپا کرده اند. در این شرایط دانشگاه لایپزیگ خواستار غرامت از تظاهرکنندگانی شده است که به زعم مقامات این دانشگاه مرتکب جرائم جنایی شده اند.

پس از تخلیه این اردوگاه اعتراضی توسط گروه های حامی فلسطین در دانشگاه لایپزیک، پلیس بیش از 30 پرونده جنایی را علیه معترضان آغاز کرد. اداره پلیس لایپزیک روز چهارشنبه اعلام کرد که تحقیقات از جمله به ظن تجاوز و نقض مشکوک قانون تجمع انجام شده است.

بعدازظهر سه شنبه بزرگترین سالن سخنرانی دانشگاه لایپزیگ و حیاط پردیس مرکز شهر توسط گروه های طرفدار فلسطین اشغال شد. فعالان که اکثر آنها نقاب‌پوش بودند، اعلام کردند که می‌خواهند برای فلسطین در محوطه دانشگاه بجنگند، درهای سالن سخنرانی را از داخل سد کردند و با تحصن‌ها، دسترسی از بیرون را مسدود کردند. به گفته مقامات دانشگاه، معترضان در حیاط پردیس نیز چادر برپا کردند.

فعالان حامی فلسطین همچنین کمپ اعتراضی را در ساختمانی در دانشگاه برمن برپا کرده‌اند. سخنگوی پلیس روز چهارشنبه گفت که حدود 25 تا 30 نفر برای یک تجمع اعلام نشده دور هم جمع شدند.

سخنگوی دانشگاه هامبورگ روز چهارشنبه گفت، کارمندان موظفند فوراً آگهی‌ها یا اقدامات غیرمجاز را گزارش داده و حذف کنند. دانشگاه در برابر این امر اقدام قاطعانه ای انجام می دهد و همچنین به طور فعال آگاهی را نسبت به موضوع یهودی ستیزی، مثلاً از طریق رویدادها، افزایش می دهد.

در همین حال در مجاورت این دانشگاه فعالان با شعار «دست‌ها از رفح رها کن»، تظاهراتی را برپا کردند. سخنگوی پلیس روز چهارشنبه گفت که تا 150 نفر در این رویداد ثبت شده شرکت کردند.

در این میان کارمندان چندین دانشگاه از تظاهرات حامی فلسطین در دانشگاه آزاد برلین حمایت کردند. آنها در نامه ای سرگشاده نسبت به "خشونت پلیس" هشدار دادند.

"بتینا استارک واتزینگر"، وزیر آموزش فدرال آلمان ، به نامه حمایتی حدود 100 استاد در دانشگاه های برلین از تظاهرکنندگان طرفدار فلسطین، با وحشت واکنش نشان داد. وی تاکید کرد که این اظهارات اساتید دانشگاه های برلین تکان دهنده است. این مقام حزب لیبرال دموکرات به نشریه «بیلد» گفت: به جای موضع گیری روشن علیه نفرت از اسرائیل و یهودیان، اشغالگران دانشگاه قربانی تلقی می شوند و خشونت کم اهمیت جلوه می کند.

روز سه شنبه هم حدود 150 فعال در دانشگاه آزاد برلین تلاش کردند تا یک حیاط را اشغال کنند و چادر برپا کنند. دانشگاه به سرعت با پلیس تماس گرفت و منطقه را پاکسازی کرد. 79 نفر از جمله 49 زن و 30 مرد به طور موقت دستگیر شدند.

حدود 100 مدرس از چندین دانشگاه برلین در بیانیه‌ای از اساتید نوشتند: صرف نظر از اینکه با خواسته‌های معترضان موافق هستیم، در کنار دانشجویان خود ایستاده‌ایم و از حق آنها برای اعتراض مسالمت‌آمیز نیز دفاع می‌کنیم که این شامل تصرف اماکن دانشگاه است.

در ادامه این نامه آمده است: ما از مدیریت دانشگاه برلین می‌خواهیم که از عملیات پلیس علیه دانشجویان خود و تعقیب کیفری بیشتر خودداری کند.

این نامه که در رسانه ها منتشر شده است حاوی اسامی اساتیدی است که در دانشگاه آزاد، دانشگاه هومبولت و سایر دانشگاه ها تدریس می کنند. اساتید متعددی نیز در میان آنها حضور دارند. نویسندگان می نویسند که "فوریت نگرانی های معترضان" همچنین باید "برای کسانی قابل درک باشد که همگی با خواسته های خاص مشترک نیستند یا شکل اقدام انتخابی را مناسب نمی دانند."

این نامه آمده است: این وظیفه مدیریت دانشگاه است که تا زمانی که ممکن است برای راه حلی گفت‌وگویانه و بدون خشونت تلاش کند. بر این اساس هیئت اجرایی دانشگاه آزاد برلین FU این وظیفه را با تخلیه اردوگاه اعتراضی توسط پلیس بدون پیشنهاد قبلی برای گفتگو" نقض کرد. FU قبلاً تأکید کرده بود که اعتراض "با هدف گفت و گو" نبود.

کای وگنر ، شهردار برلین از این نامه سرگشاده انتقاد کرد. وگنر در پاسخ به سوال روزنامه دی ولت گفت: "من مطلقاً هیچ همدردی با نویسندگان این جزوه ندارم." دانشگاه‌های برلین مکان‌های دانش، گفتمان انتقادی و تبادل آزاد هستند و باقی می‌مانند. وی در موضعی همسو با دولتمردان آلمانی اعلام کرد که با این حال، یهود ستیزی و نفرت از اسرائیل ابراز عقیده نیست، بلکه جرایم جنایی است. او اطمینان کامل دارد که پلیس به اقدامات مستمر در برابر چنین جنایاتی مطابق با حاکمیت قانون ادامه خواهد داد.

مدیریت دانشگاه آزاد برلین FU اعلام کرد که تظاهرکنندگان روز سه شنبه سعی کردند به اتاق ها و سالن های سخنرانی نفوذ کنند تا آنها را اشغال کنند. این اعتراض علاوه بر خسارت به اموال و درگیری، بیانیه‌های ضدیهودی نیز داشت. FU چندین اتهام جنایی علیه معترضان تنظیم کرد.

آندره لیندهولز، سیاستمدار داخلی حزب سوسیال مسیحی این نامه را "نقطه پایینی برای علم آلمان" توصیف کرد. نایب رئیس گروه پارلمانی اتحادیه احزاب متحد مسیحی به این روزنامه گفت: «زمانی که استادان و اساتید از گروهی از به توصیف خود یهودی‌ستیزان و اسرائیلی‌ستیزان دفاع می‌کنند را درک نمی‌کند».

در این میان لیث عرفه، سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در آلمان، انتقاد از اعتراضات طرفدار فلسطین را رد کرد. سفیر گفت که دامنه آزادی بیان و آزادی آکادمیک در رابطه با اسرائیل و جنگ غزه در حال کاهش است. او گفت: «ما همه اشکال تعصب، از جمله یهودی ستیزی را محکوم می کنیم. ما همچنین استفاده سیستماتیک از اتهامات نادرست یهودی ستیزی علیه همه صداهایی که خواستار پایان جنگ هستند را محکوم می کنیم.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها