کد خبر: 710982
تاریخ انتشار :

گزارش الجزیره از نقش شهید رئیسی در همگرایی منطقه‌ای

الجزیره با تمجید از مواضع شهید آیت‌الله رئیسی و امیرعبداللهیان در حمایت از مقاومت فلسطین اعلام کرد که ایران در دوره ریاست جمهوری آقای رئیسی شاهد پیشرفت چشمگیر در روابط با کشورهای همسایه بود و امروز فلسطین یکی از بزرگترین حامیان خود را از دست داد.

گزارش الجزیره از نقش شهید رئیسی در همگرایی منطقه‌ای
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که بعد از اعلام خبر شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی و دکتر حسین امیرعبداللهیان و هیئت همراه ایشان در سانحه دردناک سقوط بالگرد، رسانه‌های مختلف منطقه و جهان واکنش‌های زیادی به این ضایعه دردناک داشتند و یادداشت‌ها و تحلیل‌های زیادی در این رسانه‌ها درباره زندگینامه و سوابق مقامات شهید ایرانی منتشر می‌گردد، شبکه الجزیره قطر در یادداشتی به قلم «سید امین» نویسنده و روزنامه نگار برجسته مصری نوشت: خداوند آقای ابراهیم رئیسی رئیس جمهور و آقای حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و همه کسانی که در سانحه هوایی سقوط بالگرد در شمال غربی این کشور حضور داشتند را بیامرزد.

مقاومت فلسطین یکی از بزرگترین حامیان خود را از دست داد

نویسنده این مطلب گزارش خود را با اشاره به حمایت دائمی جمهوری اسلامی ایران از ملت و آرمان و مقاومت فلسطین آغاز و تاکید کرد: امروز مقاومت فلسطین یکی از بزرگترین حامیان خود را از دست داد؛ آن هم در شرایط حساسی که بیش از همه زمان‌ها فلسطین نیاز به حامیان موثر و واقعی دارد. ما در اینجا کاری با دلیل سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور و سایر مقامات ایرانی نداریم و در این زمینه بحث نمی‌کنیم. بعد از این حادثه دولت ایران به خوبی عمل کرد و با صدور بیانیه‌ای تاکید نمود که در اداره کشور کوچک‌ترین نقص و خللی به وجود نخواهد آمد و این کشور با خستگی ناپذیری به مسیر عزت و سربلندی ادامه می‌دهد.

نقش مهم آیت‌الله رئیسی در بهبود روابط منطقه‌‌ای

نویسنده مصری شبکه الجزیره در ادامه به دستاوردهای دولت ایران در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی در دوره ریاست جمهوری شهید آیت الله رئیسی اشاره و اعلام کرد: باید توجه داشته باشیم که آقای رئیسی در دوره ریاست جمهوری خود تلاش زیادی برای خاموش کردن آتش اختلافات با کشورهای همسایه کرد و مسیر آشتی را در همه سطوح با کشورهای عربی آغاز نمود. او همچنین با برقراری یک آشتی تاریخی میان ایران و عربستان سعودی به تنش‌های طولانی میان دو کشور پایان داد.

در ادامه این یادداشت آمده است، آیت الله رئیسی همچنین با میانجی‌گری عمان به سمت احیا کردن روابط با مصر و از سرگیری مناسبات دیپلماتیک با این کشور که طی چهار دهه گذشته دچار رکود و تنش شده بود حرکت کرد. آقای رئیسی همچنین با تقویت همکاری میان ایران و الجزایر زمینه‌ای برای گسترش روابط با سایر کشورهای آفریقایی به وجود آورد، آن هم در حالی که اسرائیل در سال 2020 در چهارچوب توافق‌های سازش با کشورهای عربی که امارات و بحرین در آن حضور داشتند روابط خود را با سودان و مغرب در آفریقا نیز عادی کرده بود.

نویسنده این گزارش ادامه داد، علاوه بر آن روند اصلاح و بهبود روابط ایران با کشورهای همسایه در دوره ریاست جمهوری آیت الله رئیسی صرفاً محدود به کشورهای عربی نبود و شامل پاکستان و افغانستان و ترکیه نیز می‌شد. در دوره‌ای که نزدیک بود بحران ناشی از تحرکات تروریستی در مرزهای ایران و پاکستان تبدیل به یک تنش بزرگ شود آقای حسین امیرعبداللهیان به پاکستان سفر و آتش نزاع و درگیری را خاموش کرد. همچنین ایران در این دوره در تامین امنیت مرزها با افغانستان نیز به خوبی عمل کرد و در برابر خطراتی که بعد از تحولات اخیر افغانستان در مرزهای این کشور با ایران به وجود آمده بود ایستاد و مانع آن شد.

در ادامه این یادداشت به تقویت روابط ایران و ترکیه در دوره ریاست جمهوری آیت الله رئیسی اشاره شده و آمده است: با وجود تحریم‌های فزاینده آمریکا علیه ایران اما همکاری‌های اقتصادی میان این کشور با ترکیه در همه زمینه‌ها افزایش یافت و دو طرف در مشترکات سیاسی نیز همکاری‌های زیادی داشتند. به ویژه در زمینه حمایت از مقاومت فلسطین، ترکیه و ایران مواضع مشترکی‌ اتخاذ نمودند و روسای جمهور دو کشور با رهبران مقاومت فلسطین از جمله اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس دیدار و بر حمایت قاطع خود از فلسطین تاکید کردند که همین موضوع چالش بزرگی برای دولت آمریکاست که تلاش می‌کرد حماس را مجرم جلوه دهد.

سید امین، نویسنده برجسته مصری در پایان این مطلب خود نوشت: شما می‌توانید هر نظری که می‌خواهید درباره ایران داشته باشید و این کشور را دوست بدارید یا نه و حتی می‌توانید اهداف ایران را در حمایت از مقاومت فلسطین زیر سوال ببرید اما لطفاً به من بگویید آیا در جهان صدایی بلندتر از صدای ایران برای حمایت از مقاومت آن هم در شرایط حساس کنونی وجود دارد؟ آیا شما می‌توانید تصور کنید زمانی که حوادث طوفان الاقصی اتفاق افتاد اگر مثلاً ایران همانند بسیاری از اعراب، پنهانی در کنار رژیم اشغالگر اسرائیل می‌ایستاد چه اتفاقی می‌افتاد؟ آیا شما این را می‌خواهید؟ خداوند همه پیروان راه حق را بیامرزد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها