کد خبر: 712257
تاریخ انتشار :

مونولوگ|دلایل بحران بی سابقه در روابط مصر و اسرائیل

در پی حمله ارتش رژیم اشغالگر قدس به رفح در روز ۶ مه ۲۰۲۴، روابط مصر و این رژیم دچار بحرانی جدیدی شده و تقابل و درگیری نظامیان دو طرف را در منطقه گذرگاه مرزی رفح به همراه داشته است.

مونولوگ|دلایل بحران بی سابقه در روابط مصر و اسرائیل
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «احمد بروایه»، پژوهشگر مسائل مصر و شمال آفریقا در یک ویدیوی تحلیلی به بررسی اختلافات روزافزون مصر و رژیم صهیونیستی درباره بحران غزه به ویژه پس از درگیری نظامی اخیر نظامیان طرفین در گذرگاه مرزی رفح پرداخته است.

بروایه در تشریح ریشه های این بحران اظهار داشت: روابط میان مصر و رژیم صهیونیستی دچار بحران سیاسی عمیقی شده که به گفته بسیاری از تحلیل‌گران از هنگام توافق کمپ دیوید 1978 بی‌سابقه یا دست‌کم، کم سابقه بوده است. دلیل اصلی بحران یاد شده این است که مصر از زمان حمله اسرائیل به رفح دریافته این رژیم و ایالات متحده خواستار حفظ خط قرمزهای قاهره نیستند.

این پژوهشگر مسائل شمال آفریقا در تشریح خطوط قرمز قاهره در قبال بحران غزه گفت: یکی از خط قرمزهای مصر باز باقی ماندن گذرگاه رفح است که این خواسته با ورود نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی و تصرف مناطقی از گذرگاه مرزی رفح نقض شده است. در نتیجه مصری ها فعلا ارسال کمک به غزه از طریق این گذرگاه را متوقف کرده اند.

بروایه با اشاره وضعیت حاکم بر محور فیلادلفیا در نقطه صفر مرزی میان غزه و مصر و اشغال آن توسط نظامیان ارتش اسرائیلی افزود:  تل آویو و واشنگتن قبلاً در چند مرحله به قاهره اطمینان داده بودند ارتش اسرائیل وارد این محور نخواهد شد و آن را به تصرف در نخواهد آورد، ولی شاهد آن بودیم که این محور توسط صهیونیست‌ها اشغال شد و پرچم اسرائیل در آن به اهتزاز درآمد. در نتیجه این رویداد عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر دچار وضعیت بغرنجی در برابر افکار عمومی این کشور شد.

بیشتر بخوانید

دروغ‌های مضحک صهیونیست‌ها برای فرار از رسوایی جنایت در رفح

جنون اسرائیل در رفح؛از اجساد سوخته تا کودکان با سرهای بریده

بروایه در بخش پایانی این ویدئوی تحلیل با اشاره به دغدغه های دولت عبدالفتاح السیسی در قبال بحران غزه گفت: مصری ها خواستار برقراری هرچه سریع‌تر آتش بس میان حماس و اسرائیل هستند. علاوه بر این قاهره در چند مرحله پیشنهادهایی را برای برقراری آتش بس به دو طرف داده ولی اسرائیل تاکنون زیر بار این پیشنهادها نرفته است. اسرائیل در این مدت بر ادامه جنگ اصرار ورزیده و تقریباً همه پیشنهادهای مصر را رد کرده است. در نتیجه به نظر می رسد بحران موجود، فعلاً تداوم خواهد یافت. البته نشانه‌هایی نیز وجود دارد که رژیم صهیونیستی نهایتاً ناچار از پذیرش پیشنهادهای مصر برای مذاکره برای آزادی اسیران و آتش بس در غزه است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها