امکان حل بحران اوکراین؛ موضوع مذاکرات پوتین و او ربان
رئیسجمهور روسیه و نخستوزیر مجارستان طی مذاکراتی در مسکو که بیش از دو ساعت و نیم طول کشید، راههای مسالمت آمیز حل و فصل مناقشه نظامی در اوکراین را بررسی کردند و پوتین گفتگوی خود با او ربان را جامع، بسیار صریح و مفید ارزیابی کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اعلام کرد که به همراه ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان در جریان مذاکرات انجام شده در مسکو راههای حل و فصل درگیری در اوکراین را بررسی کردند.
پوتین عصر روز جمعه در کنفرانس خبری پس از این مذاکرات گفت: «بدون تردید، تبادل نظر کاملاً جامعی، صریح و صادقانه در مورد مسائل بینالمللی فعلی، از جمله درگیری اوکراین، صورت گرفت و ما درباره راههای ممکن برای حل و فصل این مناقشه صحبت کردیم.»
رئیسجمهور روسیه با یادآوری اینکه گفتگوهایش با اوربان بسیار صریح و مفید بود، افزود: «مهم است که حتی در شرایط ژئوپلیتیکی پیچیده کنونی، ما به گفتگو ادامه میدهیم. مانند بسیاری از دیدارهای قبلی، ما واقعاً یک گفتگوی مفید و صریح داشتیم.»
ولادیمیر پوتین با اشاره به اینکه در جریان مذاکرات، اوربان او را از نتیجه سفر اخیر خود به کییف و پیشنهاد مطرح شده به طرف اوکراینی برای آتشبس و شروع مذاکرات با روسیه مطلع کرد، افزود: «به نظر ما، وضعیت امور، از جمله با توجه به مواردی که امروز از آقای نخستوزیر شنیدیم، نشان میدهد که کییف همچنان آماده نیست از نظریه جنگ تا پایان پیروزمندانه آن دست بردارد.»
رئیس جمهور روسیه ابراز عقیده کرد که مقامات کییف به دلیل اینکه در صورت توقف درگیریها، بهانهای برای تمدید وضعیت نظامی در کشور از بین میرود و باید انتخابات ریاستجمهوری به تعویق افتاده را برگزار کند، اصلاً تمایلی به توقف جنگ ندارند، چرا که «شانس پیروزی در این انتخابات برای حاکمان کنونی اوکراین که اعتبار و مشروعیت خود را از دست دادهاند، نزدیک به صفر است».
علاوه بر این، او با اشاره به اینکه حامیان کییف همچنان سعی دارند از مردم اوکراین به عنوان «سپر» و قربانی در مقابل روسیه استفاده کنند، تاکید کرد: «ولی روسیه به دنبال پایان کامل و نهایی درگیری نظامی در اوکراین است. البته این باید نه آتشبسی موقت یا توقف موقت درگیریها باشد تا رژیم کییف بتواند از این فرصت استفاده کند و خسارت خود را جبران کرده و تجدید قوا کند.»
رئیسجمهور روسیه افزود: «شرایط برای این کار، همانطور که قبلاً گفتم، در سخنرانی من در وزارت امور خارجه بیان شده: صحبت بر سر خروج کامل تمامی نیروهای اوکراین از جمهوریهای دونتسک و لوگانسک، و مناطق زاپروژیه و خرسون است. شرایط دیگری نیز وجود دارد، اما این موضوع نیازمند بررسی دقیق در جریان همکاریهای مشترک احتمالی است.»
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که مذاکرات ولادیمیر پوتین و ویکتور اوربان در مسکو بیش از دو ساعت و نیم ادامه داشت و موضوعات گفتگوها، به ویژه، درگیری اوکراین و روابط دوجانبه بین مسکو و بوداپست بود. به گفته او، نخستوزیر مجارستان به این نکته اشاره کرد که در غرب تعداد کشورهایی که قادر به گفتگو با هر دو طرف باشند، بسیار کاهش یافته است. پسکوف افزود که مقامات مسکو برای موضع گیری نخستوزیر مجارستان ارزش زیادی قائل هستند.
یوری اوشاکوف، مشاور سیاسی رئیسجمهور روسیه نیز به نوبه خود اعلام کرد که ولادیمیر پوتین و نخستوزیر مجارستان گفتگوی کاملاً صریحی درباره مسائل مربوط به بحران اوکراین داشتند. او شب گذشته به خبرنگاران گفت: «نخستوزیر و رئیسجمهور یکدیگر را به خوبی میشناسند، بنابراین گفتگوی آنها درباره مسائل حساس مربوط به بحران اوکراین که مهمترین موضوع این مذاکرات بود، کاملاً صریح و شفاف بود.»
اوشاکوف توضیح داد که نخستوزیر مجارستان هیچ پیامی از طرف ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، برای رئیسجمهور روسیه به همراه نداشت. دستیار رئیسجمهور روسیه همچنین اشاره کرد که اوربان در وهله نخست به عنوان نخستوزیر مجارستان به مسکو آمد، اما او در عین حال وظیفه رئیس شورای اتحادیه اروپا را نیز بر عهده دارد و دیدگاهش بر عملکرد این شورا تاثیر خواهد داشت.
نخستوزیر مجارستان همراه با هیئتی بلندپایه ظهر روز جمعه وارد پایتخت روسیه شد. پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان که همراه با اوربان به مسکو آمده بود، ابراز امیدواری کرد که این دیدار به نزدیک شدن به راه حلی مسالمتآمیزی برای پایان دادن به درگیری در اوکراین کمک کند. به گفته او، در طی دو سال و نیم گذشته مشخص شده که این بحران فقط با آتشبس و مذاکرات قابل پایان است.
پیش از این در دوم جولای، ویکتور اوربان به کییف سفر کرده و با ولادیمیر زلنسکی ملاقات نمود. نخستوزیر مجارستان به رئیس جمهور اوکراین پیشنهاد داد تا امکان آتشبس و شروع مذاکرات با روسیه را بررسی کند. البته اوربان بعد اعتراف کرد که ایده توقف درگیریها و طی این مدت تهیه برنامهای برای حل و فصل مسالمتآمیز مناقشه چندان مورد توجه زلنسکی قرار نگرفت.
دیدگاه تان را بنویسید