کد خبر: 727227
تاریخ انتشار :

تلاش ناامیدانه دولت آلمان برای نجات بخش صنعت

وزیر اقتصاد آلمان تلاش می‌کند به منظور نجات صنعت این کشور طرح کمیسیون اروپایی برای اعمال تعرفه‌های تنبیهی بر خودروهای الکتریکی چینی را با کمک دیگر اعضای اروپایی لغو کند.

تلاش ناامیدانه دولت آلمان برای نجات بخش صنعت
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، روزنامه "برلینر سایتونگ" در مطلبی از تلاش ناامیدانه وزیر اقتصاد آلمان برای نجات صنعت این کشور و راضی کردن کمیسیون اروپا برای مدارا کردن با کشور چین خبر داده و نوشت: مدت کوتاهی قبل از رأی گیری در مورد تعرفه های بلندمدت بر خودروهای الکتریکی از چین، دولت فدرال آلمان در تلاش است تا این طرح را - برخلاف میل فرانسه و فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی - لغو کند.

در ادامه این مطلب آمده است: بحران در صنعت خودروسازی آلمان در حال بدتر شدن است. شرکت خودروسازی مرسدس پیش بینی سود خود را برای سال جاری به دلیل ضعیف شدن تجارت در چین کاهش داده است. BWM هم قبلاً انتظارات فروش و سود خود را برای سال جاری کاهش داده بود و "فولکس واگن" هم به قرارداد امنیت شغلی با اتحادیه‌های آلمان که برای دهه‌ها برقرار بود، خاتمه داد و دیگر ایده تعطیلی کارخانه‌ها و اخراج‌های اجباری را رد نمی کند.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان در همین ارتباط شرکت های مربوطه را به "اجلاس خودرو" در روز دوشنبه دعوت کرد. جوایز اسقاط، پاداش خودروی الکتریکی جدید یا الزامات کمتر سختگیرانه CO2 در حال بحث است. وزیر اقتصاد همچنین می‌داند که چنین اقداماتی در بهترین حالت به صنعت خودروسازی آلمان فضای تنفسی می‌دهد، اما آن را نجات نخواهد داد. وی می داند که بلکه آینده صنعت خودروسازی آلمان در بروکسل تعیین خواهد شد. کمیسیون اتحادیه اروپا می‌خواهد حداکثر تا پایان ماه اکتبر در مورد تعرفه‌های بلندمدت بر خودروهای الکتریکی چین تصمیم‌گیری کند که این با عواقب مخرب بالقوه برای فولکس‌واگن و دیگر شرکت ها همراه است.

در ماه ژوئیه، کمیسیون اتحادیه اروپا در مورد تعرفه های موقت حدود 21 درصد علیه چین ​​تصمیم گرفته بود و زمانی که شورا - یعنی کشورهای عضو - درباره آن تصمیم بگیرند، آنها برای یک دوره پنج ساله وضع خواهند شد. در این مرحله اصل اکثریت واجد شرایط معکوس اعمال می شود و برای متوقف کردن کمیسیون و در نتیجه اعمال این تعرفه ها، به 15 کشور عضو نیاز است که نماینده 65 درصد از جمعیت اتحادیه اروپا هستند.

به گفته کمیسیون اتحادیه اروپا، چین در بازار خودرو منصفانه بازی نمی کند. بر اساس گزارش ها از بروکسل، آمار فروش خودروهای برقی چینی که به سرعت در حال افزایش است، تنها به لطف یارانه های بسیار بالای دولت امکان پذیر است. ایالات متحده آمریکا نیز این اتهام را مطرح می کند و بنابراین عملاً بازار خودروهای برقی خود را به طور کامل به روی چین بسته است.

با این حال، برای خودروسازان آلمانی، حتی تعرفه های تنبیهی کوچک بر خودروهای برقی چینی می تواند ناقوس مرگ باشد. تولیدکنندگانی مانند "فولکس واگن"، مرسدس بنز و بی ام و به شدت به فروش در چین وابسته هستند. "فولکس واگن" به اندازه چین به هیچ کشور دیگری در جهان خودرو نمی فروشد و در سال 2023 حدود 3.2 میلیون دستگاه فروخته بود.

بی ام و و مرسدس نیز سالانه صدها هزار وسیله نقلیه به چین تحویل می دهند. در صورت اعمال تعرفه های تنبیهی اتحادیه اروپا، چین به اقدامات متقابلی متوسل می شود که می تواند صنعت خودروسازی آلمان را نابود کند. هفته گذشته، تنظیم کننده بازار چین به BMW، مرسدس بنز و فولکس واگن در مورد خطرات در پی شکایات صنعت چین هشدار داد.

بنابراین، دولت فدرال آلمان در حال حاضر فعالانه برای متقاعد کردن سایر کشورهای اتحادیه اروپا برای دادن رای مخالف به این طرح، کار می کند.

اسپانیا قبلاً توانسته است نظر خود را تغییر دهد، اما این عمدتا به سفر پدرو سانچز، نخست وزیر این کشور به پکن در اوایل سپتامبر مربوط می شود. چین قول داده میلیاردها یورو در این کشور سرمایه گذاری کند و وعده داده که صنعت گوشت خوک اسپانیا را از تعرفه معاف کند. مجارستان نیز به احتمال زیاد علیه تعرفه های تنبیهی رأی خواهد داد. چین همچنین می‌خواهد میلیاردها دلار در این کشور اروپای شرقی سرمایه‌گذاری کند و از جمله، یک کارخانه BYD بسازد.

به گزارش "ساوت چاینا" مورنینگ پست، ایتالیا نیز در آستانه رأی گیری علیه این تعرفه ها قرار دارد. جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا در ابتدا پس از روی کار آمدن روابط خود را با پکن قطع کرد، اما این سیاستمدار چندین ماه است که تلاش می کند جبران کند. او همچنین امیدوار است که چینی ها کارخانه BYD را در کشور وی افتتاح کنند.

اگر کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا، اسپانیا و ایتالیا، به مواضع ضد تعرفه‌ای آلمان بپیوندند، این امر می‌تواند برخی از کشورهای کوچک‌تر را تشویق کند که از آن پیروی کنند. اگر اکثریت کشورهای عضو در نهایت علیه این تعرفه های تنبیهی صحبت کنند، اتحادیه اروپا با بحران جدیدی روبرو خواهد شد. مهم‌ترین شریک آلمان، فرانسه - حامی سرسخت تعرفه‌ها - احساس می‌کند به او خیانت شده و دستور کار سیاست تجاری و صنعتی اتحادیه اروپا به شدت متزلزل خواهد شد. به این ترتیب به طور خاص: تلاش برای خطر جلوه دادن چین به عنوان بخشی از استراتژی امنیت اقتصادی 2023 پیشنهاد شده توسط رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا منسوخ خواهد بود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندی ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها