ویروس های مخفی شده در گوشی خود را کشف کنید
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، ویروس ها در دستگاههای تلفن همراه کمتر از کامپیوترهای شخصی وجود دارند و در صورت وجود نیز با حقهها و کلاهبرداریهای دیگر همراه هستند. به عنوان مثال باجافزار mazar نه تنها اطلاعات کاربران را پاک میکند بلکه تلفن همراه را به باتنتها تبدیل خواهد کرد.
ویروسهای خطرناک موبایل کجا پنهان میشوند؟
برای یافتن پاسخ این سوال با ما همراه باشید اما پیش از آن بهتر است برخی از موارد را با یکدیگر بررسی کنیم تا هم سطح اطلاعات خود را ارتقا دهیم و هم ویروس های موبایل را کشف کنیم. پیش از هر موضوعی به این گزینه دقت کنید که هرگز روی لینکهای مشکوک در ایمیل، متنها و پیام های خود کلیک نکنید.
روی دستگاه تلفن همراه خود برنامه آنتی ویروس نصب کنید. به عنوان مثال نسخه اصلی اینترنت سکیوریتی کسپرسکی برای اندروید، اپلیکیشنها، لینکها و وبسایتهای مختلف را ارزیابی کرده و هرگونه لینک خطرناک و مشکوکی را مسدود ساخته است.
نگاهی به باجافزارهای تلفن همراه
این روزها، مردم به شدت به تلفن های هوشمند خود وابسته هستند که اگر نتوانند به موبایل ها دسترسی پیدا کنند، حاضرند هرکاری انجام دهند تا بتوانند مجددا از تلفن همراه خود استفاده کنند. با علم به این موضوع، سازندگان برنامههای مخرب، باجافزارهایی را به منظور مسدودسازی سیستم های قربانیان طراحی میکنند و از طرفی بابت بازیابی مجدد سیستم از آنها باج دریافت میکنند.
باجافزارها مانند دسکتاپ به دو نوع طبقه بندی میشوند: مسدود کنندهها و رمزنگارها
همانطور که از اسم آن مشخص است رمزنگارها فایلها را رمزنگاری میکنند و مسدودکنندهها جلوی دسترسی را میگیرند. آنها اغلب صفحه را قفل کرده یا از شما تقاضای PIN میکنند.
در ضمن، کار باجافزارهای تلفن همراه اغلب رمزنگاری و مسدود سازی است. به عنوان مثال تروجان Svpeng نیز به این شکل عمل میکند. به عنوان مثال ۸۳درصد باج افزارهای یافت شده در سال ۲۰۱۷ از خانواده تروجانهای Congur بود که سیستم قربانیان را قفل و از آنها تقاضای PIN میکرد.
مانند مسدود کنندههای دسکتاپ، نسخههای موبایل آنها نیز معمولا کاربران را به نقض برخی مسائل متهم خواهند کرد و فرد به پرداخت جریمه کاری که انجام نداده است متهم خواهد شد. طبیعتا این جریمه نوعی کلاهبرداری بوده و به جیب مجرمان سایبری خواهد رفت.
وایپرهای تلفن همراه (پاک کنندهها)
همانطور که از اسمش مشخص است وایپرها به سیستم قربانی حمله کرده و تمام اطلاعات او را پاک میکنند. برای کلاهبردارانی که با گرفتن جریمه از کاربران درآمدزایی میکنند پاک کردن اطلاعات این کاربران هیچ سودی ندارد. از وایپرها بیشتر در مجادلات سیاسی و حقوقی استفاده میشود.
وایپرها در دستگاههای تلفن همراه کمتر از کامپیوترهای شخصی وجود دارند و در صورت وجود نیز با حقهها و کلاهبرداری های دیگر همراه هستند. به عنوان مثال باجافزارهایی مانند Mazar نه تنها اطلاعات کاربر را پاک می کنند بلکه تلفن همراه را به باتنتها تبدیل خواهند کرد.
کاربردی ترین ماینرهای تلفن همراه
اگر گوشیهای هوشمند شما به طور ناگهانی شروع به داغ شدن، کند شدن و تخلیه باتری سریع کردند، احتمالا دلیل اصلی آن وجود ماینری مخفی است که ناگهان وارد سیستم تلفن همراه شما شده است.
این ماینرها به صورت مخفیانه از سیستم شما به منظور اهداف کریپتوکارنسی (رمزنگاری های دیجیتالی) استفاده میکنند. در صورت خرید از فروشگاههای آنلاین معتبر نیز امکان آلوده شدن وجود دارد.
چنین برنامههایی در ظاهر به عنوان برنامههای کاربردی معرفی میشوند در حالیکه در پس پرده فقط به دنبال درآمدزایی برای توسعه دهندگان هستند. در همین حال، برنامههای دانلود شده از منابع شخص ثالث تمام تلاش خود را برای جعل برنامهها از منابع اصلی می کنند. گاهی این باج افزارها خود را به عنوان اپلیکیشنی در Google Play به منظور آپدیت برنامه ها جا میزنند.
اگرچه ماینرها اموال شما را سرقت یا اطلاعات شما را پاک نمی کنند، اما نسبت به خطری که برای سیستم شما خواهند داشت نباید بیتوجه باشید. لازم به ذکر است که بارگذاری بیش از حد نه تنها میتواند سرعت و شارژ دستگاه را کم کند، بلکه گرمای زیادی به دستگاه وارد می کند که خود موجب خسارات جبران ناپذیری خواهد شد.
چگونه امنیت سیستم خود را حفظ کنیم؟
با وجود اینکه رعایت نکات امنیتی در سیستم کاری دشوار و زمانبر است، اما با رعایت نکات امنیتی میتوان از تهدیدات پیش رو جلوگیری کرد:
اپلیکیشنهای خود را تنها از فروشگاههای رسمی و معتبر مانند Google Play یا Amazon Store دریافت کنید. این کار اگرچه ۱۰۰درصد تضمینی برای عدم آلوده شدن سیستم شما نیست ولی میتواند میزان این خطر را کاهش دهد.
ویروسهای خطرناک موبایل کجا پنهان میشوند؟
در بخش تنظیم سیستم خود حتما گزینه installation of apps from third-party sources را غیر فعال کنید. این کار بسیاری از تهدیدات مربوط به دانلود نرمافزار ها را کاهش میدهد.
از دادههای مهم خود در ابرها، فلش USB یا منبع ذخیره خارجی و غیر متصل به اینترنت بک آپ بگیرید.
سیستم عامل ها و اپلیکیشن ها را به سرعت بعد از اینکه در دسترس عموم قرار گرفتند به روزرسانی کنید چراکه این آپدیتها آسیبپذیریهایی را که مجرمان قادر به اکسپلویت آنها هستند، پچ میکنند.
منبع: کالاسودا
دیدگاه تان را بنویسید