نقد و بررسی هیوندای i20 وارداتی و مزایا و معایب آن
خودرو های هیوندای در ایران همواره به برخورداری از امکانات و تجهیزات متعدد معروف هستند.
درواقع هیوندای i20 را باید خودرویی مابین هیوندای i30 و هیوندای i10 دانست که در دو نسخه ۳ و ۵ در تولید میشد و فقط مدل ۵ در آن به بازار ایران راه یافت. طراحی نسخههای اولیه هیوندای i20 شباهت بسیاری به هیوندای i30 داشت، اما با گذشت زمان و اعمال فیسلیفت سال ۲۰۱۳، به زبان طراحی جدید هیوندای شباهتهای بیشتری پیدا کرد. هیوندای i20 در داخل کابین نیز از طراحی و کیفیت متریال خوبی برخوردار است. ابعاد کابین بهدلیل ماهیت این خودرو چندان بزرگ نیست، ولی برای خودرویی در این کلاس مناسب به نظر میرسد.
امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی
خودرو های هیوندای در ایران همواره به برخورداری از امکانات و تجهیزات متعدد معروف هستند. ازجمله امکانات این خودرو میتوان به ۶ عدد کیسه هوا، سیستمهای ترمز و پایداری ABS ،EBD BAS ،ESC ،TCS، سیستم صوتی با ۶ بلندگو و دکمههای کنترلی روی فرمان، سیستم ورود بدون کلید، تهویه مطبوع اتوماتیک، پشتسریهای فعالشونده، صندلی برقی راننده، اتولایت، کروزکنترل، سنسور باران سیستم قفل خودکار درها، آینههای جانبی برقی و سنسور پارک جلو و عقب اشاره کرد. البته ممکن است در نسخه قبل از فیسلیفت نیز شاهد امکانات کمتری باشید. در ضمن هیوندای i20 موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی از مؤسسه یوروانکپ شده است.
مشخصات فنی هیوندای i20
نسخههای اولیه هیوندای i20 با پیشرانه ۱٫۶ لیتری عرضه شد که قادر به تولید ۱۲۲ اسب بخار قدرت و ۱۵۷ نیوتنمتر گشتاور است. شتاب صفر تا صد هیوندای i20 با این موتور، ۹٫۵ ثانیه و حداکثر سرعتش ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت است. مصرف سوخت ترکیبی i20 با این پیشرانه که استاندارد آلایندگی یورو ۳ دارد، در حدود ۶٫۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.
این خودرو در نسخه فیسلیفت به موتوری ۱٫۴ لیتری با بیشینه قدرت ۱۰۰ اسب بخار و گشتاور ۱۳۷ نیوتنمتر مجهز شد. در نسخه جدید گیربکس ۵ سرعته دستی قبلی نیز جای خود را به یک جعبهدنده ۴ سرعته اتوماتیک داد. شتاب صفر تا ۱۰۰ هیوندای i20 جدید ۱۱٫۶ ثانیه و حداکثر سرعت آن نیز ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت است. مصرف سوخت ترکیبی این پیشرانه با استاندارد آلایندگی یورو ۵ در حدود ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. برای بررسی کامل تر و جزئیتر به دیدن مشخصات هیوندای i20 مراجعه کنید.
مزایا و معایب هیوندای i20
فضای کافی، پایداری خوب، ترمز مناسب، استهلاک کم و ظاهری زیبا ازجمله مواردی است که میتوانیم بهعنوان نقاط قوت این خودرو به آنها اشاره کنیم. اگر کندی شتاب و عدم وجود برخی از آپشنها برایتان مشکلی ایجاد نمیکند، میتوانید با خیال راحت از رانندگی با چنین خودروی با کیفیتی لذت ببرید و به خرید هیوندایi20 جدیتر فکر کنید.
هیوندای i20 برخلاف اینکه یک هاچبک شهری محسوب میشود، درون کابین خود فضای بسیار خوبی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد. هیوندای i20 مناسب ۴ سرنشین است؛ بااینحال اگر مجبور به حضور یک مسافر پنجم باشید نیز در صورت متناسببودن وزن سرنشینان، با مشکل جدی مواجه نخواهید شد. البته شاید فضای سرنشینان صندلیهای ردیف عقب برای افراد بلند چندان راحت نباشد، اما بدون شک در مقایسه با رقبا وضعیت مناسبی دارد.
هنگام نشستن پشت فرمان هیوندای i20 دید خوبی به اطراف دارید. کیفیت ساخت هیوندای i20 مناسب است و عایقبندی کابین نیز شرایط خوبی دارد؛ ضمن اینکه موتور هیوندای i20 بسیار کم سروصدا است و آرامش داخل کابین را مختل نمیکند. عملکرد گیربکس اتوماتیک این خودرو رضایتبخش است و هماهنگی خوبی با پیشرانه دارد و در تعویض دندهها نرم و روان عمل میکند.
هیوندای i20 از نظر میزان مصرف سوخت خودروی بهنسبت کممصرفی است و مصرف ۶ لیتر سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر این موضوع را ثابت میکند. با وجود پیشرانه نهچندان قدرتمند، شتاب هیوندای i20 خوب به نظر میرسد و درمجموع میتوان i20 را هاچبکی چابک دانست. البته باید اضافه کرد که این خودرو برای استفادههای شهری تولید شده است بر کاهش مصرف سوخت و آلایندگی تمرکز دارد؛ بههمیندلیل گاهیاوقات میتوان حس کرد که وزن ۱٫۲ تنی این خودروبر روی دوش موتور آن کمی سنگین است و میتوانیم در سربالاییها شاهد این موضوع باشیم.
ظرفیت صندوق بار هیوندای i20 باتوجهبه هاچبک بودن این خودرو قابلقبول است و با خواباندن صندلیهای ردیف عقب شرایط بهتر نیز خواهد شد. سیستم ترمز عملکرد مناسبی دارد و بهخوبی از پس این خودرو برمیآید. سیستم تعلیق هیوندای i20 اندکی خشک است و نمیتوان انتظار یک سواری کاملاً نرم و راحت را از آن داشت. بهدلیل وزن کم، چسبندگی خودرو چندان تعریفی ندارد و در برخی موارد انتهای آن تمایل به چرخیدن دارد.
دیدگاه تان را بنویسید