کد خبر: 679227
تاریخ انتشار :

فرصت تکرارناشدنی برای جاماندگان سهام عدالت| سهام عدالت میخوای فقط تا این تاریخ فرصت نام‌نویسی داری+ لینک سایت ثبت درخواست

کل ارزش بازار پرتفوی سهام دولت در تابلوی بورس حدودا ۱۸۶ هزار میلیارد تومان است که حدود ۸۶ هزار میلیارد تومان یعنی نزدیک ۴۰ تا ۴۵ درصد آن وثیقه وام‌هایی است

فرصت تکرارناشدنی برای جاماندگان سهام عدالت| سهام عدالت میخوای فقط تا این تاریخ فرصت نام‌نویسی داری+ لینک سایت ثبت درخواست
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نشان: سهام عدالت به مرحله پرداخت سود رسیده است. مسئولان مربوط با فراه‍م کردن زیر ساخت های لازم شرایط پرداخت سود را به شماره شبای دارندگان سهام عدالت فراهم کردند. مردم نیاز نیست برای دریافت سهام عدالت مراجعه حضوری داشته باشند. سود سهام عدالت در پایان سال گذشته نیز به حساب دارندگان آن واریز شد. امسال نیز سود سهام عدالت به همین ترتیب پرداخت می شود.

 

اگر می پرسید چطور بفهمیم سهام عدالت داریم یا خیر پیشنهاد می کنیم از طریق راهکار زیر آن را پیگیری و استعلام کنید. سود سهام عدالت معمولا هر ساله به حساب افراد واریز می شود. قرار بود افرادی که جزو جاماندگان سهام عدالت هستند ثبت نام شوند که تا این لحظه این امکان فراهم نشده است. در ادامه به جزییات این موضوعات پرداخته ایم. مراحل استعلام سهام عدالت را بخوانید.

از سال ۱۳۸۵ واگذاری سهام عدالت آغاز شد، در این سهام مالکیت سهام تعدادی از شرکت‌ها و کارخانه‌های دولتی در اختیار افراد قرار گرفت، اما امکان استفاده از این سهام وجود نداشت تا اینکه در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ فرایند آزادسازی این سهام شروع شد. با این مقاله همراه باشید تا بفهمید چگونه بفهمیم سهام عدالت داریم یا نه؟

 

پیگیری سهام عدالت من

بسیاری از مردم هنوز نمی‌دانند مشمول سهام عدالت هستند یا خیر. به همین منظور سامانه https://sahamedalat.ir برای استعلام سهام عدالت طراحی شده است که سهام‌داران از طریق این سامانه می‌توانند اطمینان حاصل کنند که آیا مشمول سهام عدالت شده اند یا خیر، و در صورتی‌که مشمول این سهام هستند، برگه سهام خود را مشاهده کرده و سهام را به مالکیت خود درآورند. این برگه سهام همچنین شامل اطلاعاتی همچون ارزش اسمی سهام و لیست سود‌های واریزی توسط دولت نیز می‌باشد.

مراحل استعلام سهام عدالت با کارت ملی:

    ۱- در اولین مرحله وارد سامانه سهام عدالت به نشانی https://sahamedalat.ir شوید.

    ۲- در این مرحله عبارت ورود به سامانه را انتخاب کنید.

    ۳- اگر گزینه مطالب فوق را مطالعه نموده و می‌پذیرم را داشت تیک‌دار کنید و روی ادامه یا متوجه شدم کلیک کنید.

    ۴- کد ملی خود و کد امنیتی موجود در صفحه را وارد کرده و روی ادامه کلیک کنید.

    ۵- در صورتی که مشمول این سهام نباشید، یک پیام با کادر قرمز رنگ مشاهده می کنید.

    ۶- اگر کد ملی شما در سیستم ثبت شده باشد شما به مرحله بعدی می روید.

    ۷- اینجا در صورت صحیح بودن اطلاعات هویتی سهامدار، روی تایید و ورود کلیک کنید.

    ۸- گزینه مشاهده صورت وضعیت دارایی سهام را برای مشاهده برگه سهام عدالت انتخاب کنید.

    ۹- در مرحله آخر و در برگه سهام؛ ارزش اسمی سهام، وضعیت واریز سود، تعداد، زمان و مبلغ سود‌های واریزی تا امروز را مشاهده می‌کنید.

پس از استعلام سهام عدالت و مطمئن شدن از دارایی سهام عدالت،می توانید آزادسازی سهام خود را انتخاب کنید تا جهت فروش یا استعلام قیمت لحظه‌ای سهام خود اقدام کنید.

سهام عدالت در بورس

مجید عشقی از پرداخت سود سال ۱۴۰۱ شرکت‌های پذیرنده سهام عدالت در بورس پس از بررسی و برگزاری مجامع شرکت‌ها حداکثر تا شروع نیمه دوم سال خبر داد.

مجید عشقی عصرپنجشنبه ۴ خردادماه سال ۱۴۰۲ درحاشیه نشست با مدیران واحدهای تولیدی وصنعتی مازندران درمرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران به خبرنگارایسنا گفت: برای پرداخت سود سهامداران عدالت، شرکت هایی که در سال ۱۴۰۱ به مرحله سوددهی رسیده اند، همانند سود سهام عدالت ۱۴۰۰ شرکت‌های سرمایه‌پذیر و برابر برنامه زمانبندی پرداخت می شود.

وی اضافه کرد: امسال شرایط و زمانبندی پرداخت سود سهامداران معمولاً ۴ تا ۶ ماه بعد از برگزاری مجامع شرکت ها است که تلاش خواهد شد حداکثر درکوتاه ترین زمان پرداخت شود.

رییس سازمان بورس واوراق بهادار کشور دربخش دیگری درخصوص مشکلات کمبود نقدینگی درخرید برنج که اکنون درمازندران به وجود آمده است، اشاره کرد وگفت: دراین راستا مرکزبین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران، از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس واوراق بهادار اقدام  پیگیری خواهد کرد.

عشقی ادامه داد: در بازار فرابورس با تامین مالی انتشار اوراق برای خرید برنج انجام خواهد شد تا بخشی از مشکلات نقدینگی  تجار و بازرگانان حوزه خرید برنج انجام شود.

وی یادآورشد، جلسه ای با برخی فعالان اقتصادی شهرستان آمل برگزار شد، درخواست مدیران واحدها به واسطه طرح های توسعه ای که داشتند، نیازمند حمایت وتامین مالی بودند.

عشقی همچنین دربخش دیگری یکی ازمشکلاتی که درحوزه واحدهای تولیدی وصنعتی وبنگاه های اقتصادی درکشور وجود دارد، به موضوع عدم آشنایی بنگاه های اقتصادی با ابزارهای مالی بازار سرمایه اعلام کرد وگفت: برای این منظور مدیران واحدهای تولیدی وصنعتی که نیازها وطرح های توسعه ای داشتند، مقرر شد برای هر یک از واحدها که شرایط و ویژگی های آنها متفاوت است، سازمان بورس برای انتشار اوراق اعلام آمادگی کرده که برای برخی ازاین شرکت ها انتشار اوراق بدهی در بازار سرمایه فراهم شود.

وی افزود: برخی ازواحدها از جمله مرکزبین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران، اعلام آمادگی کرد تا برای این مرکز با انتشار اوراق بدهی داشته باشیم و امکان پذیرش در بورس یا فرابورس پیشنهاد داده شد.

وی اضافه کرد، واحدهای تولیدی که درخواست پذیرش در بورس دهند، پیگیری کنند درنخستین فرصت اقدام و درخواست پیگیری کنند که درهمین راستا مرکزبین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران درخواست پذیرش در فرابورس را داشته که سازمان بورس واوراق بهادارکشور این موضوع را پیگیری خواهد کرد تا هرچه سریع پذیرش انجام شود.

اطلاعات مهم درباره تخصیص سهام عدالت جاماندگان

حسین قربانزاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تصویب تخصیص سهام عدالت به جاماندگان در هیات دولت اظهار کرد: بر این اساس افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و ایثارگرانی که سهام عدالت ندارند فاز نخست جاماندگان سهام عدالت محسوب می‌شوند.

وی درمورد پرتفوی جاماندگان نیز گفت: پرتفوی جاماندگان از قبل در سازمان خصوصی سازی پیش‌بینی شده بود اما یکی از شرکت‌ها در هیات دولت حذف شد و باید جابه‌جایی پرتفو صورت بگیرد تا بتوان امور را پیش برد. البته این طرح بعد از هیات دولت باید به هیات تطبیق مجلس برود و چنانچه ایرادی نداشته باشد، لازم‌الاجرا است.

به گفته رئیس سازمان خصوصی‌سازی، تعداد جاماندگانی که در فاز نخست شناسایی شده‌اند حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است.

بر اساس این گزارش، طبق مصوبه مجلس، دولت موظف شد از محل باقی مانده سهام متعلق به دولت یا شرکت های دولتی در بنگاه های قابل واگذاری در هر بازار موضوع گروه های (۱) و (۲) ماده (۲) قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۲۵ خردادماه ۱۳۸۷ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، نسبت به واگذاری سهام عدالت به مددجویان جامانده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) مددجویان سازمان بهزیستی کشور و تمامی افرادی که از سهام عدالت برخوردار نشده اند اقدام کند.  

تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت همچنان روی میز دولت قرار دارد و گفته‌های مسئولان حاکی از این است که جاماندگان شناسایی شده‌اند اما منابعی که به عنوان سهام عدالت قرار است در اختیار این افراد قرار بگیرد، هنوز مشخص نیست.

با آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ و قیمت قابل توجه این سهام متاثر از وضعیت بازار سرمایه در آن روزها، بحث مشمول بودن یا نبودن سهام عدالت داغ شد. درحالی که طبق آمار حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، همواره صدای اعتراض عده‌ای به گوش می‌رسید که چرا با وجود اینکه جزو دهک‌های کم درآمد جامعه هستند، مشمول این سهام نمی شوند.

در هر حال، دولت دوازدهم درحالی به کار خود پایان داد که اعلام شد پرونده ثبت نام سهام عدالت بسته شده است و امکان اینکه مشمول جدیدی پذیرفته شود وجود ندارد. با این حال برخی نماینده های مجلس همچنان قول تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را میدادند و آمارهای مختلفی نیز از جاماندگان ارائه می شد و در نهایت نیز زمزمه های یک جامعه آماری ۲۰ میلیون نفری نیز به گوش رسید. البته این آمار هرگز از سوی هیچ مسئولی تایید نشد تا اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، در مصوبه ای راهکاری برای تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت در سال ۱۴۰۱ مشخص کردند

طبق مصوبه مجلس، دولت موظف شد از محل باقی مانده سهام متعلق به دولت یا شرکت های دولتی در بنگاه های قابل واگذاری در هر بازار موضوع گروه های (۱) و (۲) ماده (۲) قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۲۵ خردادماه ۱۳۸۷ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، نسبت به واگذاری سهام عدالت به مددجویان جامانده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) مددجویان سازمان بهزیستی کشور و تمامی افرادی که از سهام عدالت برخوردار نشده اند اقدام کند.  

بر این اساس، حدود سه ماه قبل حسین قربازاده - رییس سازمان خصوصی سازی - از شناسایی جاماندگان سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی خبر داد و اعلام کرد که تعداد جاماندگان تحت پوشش این دو نهاد در مجموع حدود سه میلیون و ۳۳۷ هزار و ۷۰۰ نفر هستند که حدود دو میلیون و ۲۵ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی و حدود یک میلیون و ۳۰۰ نفر تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.

پرتفوی جاماندگان از چه سهامی تشکیل خواهد شد؟

هنوز مشخص نیست چه سهامی در پرتفوی جاماندگان قرار بگیرند. آنطور که اعلام شده است اسامی بنگاه‌هایی مطرح شده که برخی بر این باورند که جزو ۲۰ درصدی است که دولت باید نگه دارد. درواقع بند ج سیاست‌های کلی اصل ۴۴، به ۸۰ درصد بنگاه‌ها اجازه داده بود واگذار شوند اما در تبصره یک بند ب ماده سه قانون اصل سیاست ۴۴ ذکر شده است که دولت اجازه دارد تا ۲۰ درصد سرمایه گذاری کند. تفسیر حقوقی این است که دولت مکلف است ۸۰ درصد ارزش بازار این بنگاه‌ها را واگذار کند. ۲۰ درصد دیگر را مجاز است حفظ کند و زمانی که میزان شناوری آن پایین آمد، دوباره دولت می‌تواند از طریق سازمان توسعه آن مورد را سرمایه گذاری کند.

باید توجه کرد که دولت دیگر سهام حداکثری ندارد. هرچه سهام باقی مانده از همین شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاه و... است. این شرکت‌ها جزو همان ۲۰ درصد است، ولی تفسیر این است که دولت می‌تواند آن‌ها را واگذار کند. البته برخی هم معتقد هستند دولت نمی‌تواند. این موضوع از معاونت حقوقی استعلام شده است و این معاونت باید پاسخ دهد.

باید به این نکته توجه شود که دولت منابع دیگری برای تخصیص به سهام عدالت ندارد. کل ارزش بازار پرتفوی سهام دولت در تابلوی بورس حدودا ۱۸۶ هزار میلیارد تومان است که حدود ۸۶ هزار میلیارد تومان یعنی نزدیک ۴۰ تا ۴۵ درصد آن وثیقه وام‌هایی است که از سال ۱۳۷۹ به بعد اخذ شده است و امکان واگذاری آن‌ها از هیچ طریقی وجود ندارد. در نهایت هر زمانی معاونت حقوقی پاسخ خود را اعلام کند، امکان تخصیص سهام به مشمولین کمیته امداد و بهزیستی امکان‌پذیر می‌شود.

تکلیف جاماندگان دیگر چه می‌شود؟

در مورد سایر افراد واجد شرایط وزارت اقتصاد و وزارت رفاه باید در یک ساز و کار علمی افراد را شناسایی کنند. در حال حاضر سازوکاری به غیر از پایگاه رفاه ایرانیان وجود ندارد و معاونت مربوطه در وزارت رفاه لیست افرادی که در شش دهکی درآمدی هستند و سهام عدالت ندارند را مشخص کرده است اما تعداد نهایی نیست. زمانی هم که تعداد مشخص شود، باید برای منابع از سوی دولت و مجلس آن تدبیری اندیشیده شود.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

Markets

دیگر رسانه ها