سکه ممنوع، دلار هزار برگ، تومان 1.7 میلیارد
برخلاف دورههای قبلی، پاداش قهرمانان بازیهای آسیایی به جای سکه و دلار به شکل ریالی به آنها پرداخت میشود.
به گزارش "ورزش سه"، با اعلام رسمی وزارت ورزش میزان دقیق پاداش ورزشکاران مدال آور در بازی های آسیایی و پاراآسیایی مشخص شد تا پایانی برای حرف و حدیث هایی که طی روزهای اخیر در این رابطه به وجود آمده بود، باشد.
با توجه به اینکه پاداشی هم از سوی کمیته ملی المپیک به عنوان پاداش پای سکو به مدال آوران اهدا شده بود، حالا میزان دقیق مجموعه پاداش های قهرمانان این رویداد مشخص شده؛ اگرچه علاوه بر پاداش هایی که از سوی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک پرداخت می شود، معمولا قهرمانان از مسئولان شهری و استانی و محلی خود نیز بعد از بازگشت هدایایی را دریافت می کنند. از سوی دیگر فدراسیون ها نیز معمولا جوایزی را برای مدال آوران بازی های آسیایی به صورت جداگانه در نظر می گیرند.
* 800 میلیون بلافاصله بعد از طلا
براساس تصمیم هیات اجرایی کمیته ملی المپیک که از مدت ها قبل اعلام شده بود، پاداش پای سکو برای مدال طلا ۱۵ هزار دلار، مدال نقره ۶ هزار دلار و برنز ۳ هزار دلار تعیین شد. البته که این مبالغ به صورت ریالی به حساب ورزشکاران واریز شد و خبری از اهدای دلار مثل دوره های قبل در دهکده ورزشکاران نبود. از سوی دیگر با مصوبه ای که در جلسه آخر کمیته ملی المپیک قبل از اعزام وجود داشت، هزار دلار جایزه ویژه برای طلایی ها نیز از سوی سرپرست کاروان ایران در همان محل برگزاری بازی ها به این ورزشکاران اهدا شد. در حالی که 750 میلیون تومان در تهران به حساب طلایی های هانگژو واریز می شد، هزار دلار که حدود 50 میلیون تومان تخمین زده می شود، در هانگژو به آن ها داده می شد تا قهرمانان بازی های آسیایی 800 میلیون از کمیته المپیک پاداش دریافت کنند. البته تمامی این پاداش ها برای رشته های تیمی همچون والیبال و کبدی نصف در نظر گرفته شده بود.
* 900 میلیون به جای 100 سکه!
در ماده ۷۸ برنامه هفتم که در کمیسیون تلفیق مجلس تصویب شده، پاداش قهرمانی در المپیک و پارالمپیک ١۵٠ سکه بهار آزادی و قهرمانی در جام ملتهای آسیا در رشته فوتبال و بازیهای آسیایی نیز ١٠٠ سکه بهار آزادی عنوان شده است. این موضوع در یک ماه اخیر چند باری از سوی نمایندگان مجلس مورد بررسی و تصویب قرار گرفته، اما گویا در دستور کار دولت قرار ندارد. در صورتی که 100 سکه بهار آزادی به مدال آوران طلایی بازی های آسیایی تعلق می گیرد، مبلغ آن چیزی حدود 3 میلیارد تومان تخمین زده می شد، اما امروز وزارت ورزش رسما اعلام کرد پاداش مدال آوران طلایی بازی های آسیایی هانگژو 900 میلیون تومان است! پاداش مدال آوران هانگژو از سوی وزارت ورزش احتمالا تا پایان سال طبق جدول زیر پرداخت می شود:
طلا: انفرادی ۹۰۰ میلیون تومان، تیمی ۴۵۰ میلیون تومان
نقره: انفرادی ۵۰۰ میلیون تومان، تیمی ۲۵۰ میلیون تومان
برنز: انفرادی ۲۵۰ میلیون تومان، تیمی ۱۲۵ میلیون تومان
* 1.7 میلیارد برای طلای هانگژو
با این تفاسیر که 800 میلیون پاداش کمیته ملی المپیک بوده و 900 میلیون هم وزارت ورزش پرداخت می شود، 11 مرد طلایی هانگژو 1.7 میلیارد پاداش دریافت می کنند. دو طلای تیمی ایران در رشته های والیبال و شطرنج هم برای هر بازیکن احتمالا چیزی حدود نصف این مبلغ را به عنوان پاداش در پی خواهد داشت.
نقره ای های هانگژو نیز چیزی حدود 800 میلیون در مجموع پاداش دریافت خواهند کرد و برنزی ها مجموع پاداششان چیزی حدود 400 میلیون خواهد بود.
* پاداش ویژه برای مربی و رییس فدراسیون
با اینکه پاداش وزارت ورزش برای مربیان اعلام نشده، اما از سوی کمیته ملی المپیک به روسای فدراسیون ها و مربیان تیم های اعزامی با فرمولی جدید پاداش تعلق گرفت. بالاترین رنگ مدال در هر تیم به عنوان میزان پاداش کمیته ملی المپیک برای مربیان و رییس فدراسیون در نظر گرفته شد. به این شکل که مثلا در کشتی و رشته هایی که مدال طلا داشتند، مربیان به اندازه یک قهرمان طلایی پاداش دریافت می کنند.
دیدگاه تان را بنویسید