یک استادیوم زیبا تقدیم به فوتبال ایران!
ورزشگاه آیتالله رئیسی با الگو گرفتن از ورزشگاه وی سن ته کال درون مادرید در یک بازه زمانی طولانی 18 ساله سرانجام افتتاح شد تا یک استادیوم مدرن دیگر به فوتبال کشور اضافه شود.
به گزارش "ورزش سه"، در سال ۱۳۸۳ جمعی از مدیران باشگاه مس توسط شرکت ملی صنایع مس به یک تور اروپایی و بازدید از ورزشگاههای مهم دنیا اعزام شدند که پس از بازدید از ورزشگاههای کشورهای اسپانیا، انگلیس و ایتالیا در نهایت با توجه به بررسی شرایط، مدل ساخت ورزشگاه ویسنته کالدرون را برای شهر کرمان مناسب دانستند.
کلنگ ساخت ورزشگاه اختصاصی مس کرمان در سال ۱۳۸۵ به زمین خورد و مقرر شد که این ورزشگاه طی دو سال به بهرهبرداری برسد. اما در سال ۱۳۸۷ روند ساخت ورزشگاه پس از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل آنچه مسائل مرتبط با تحریم اعلام شد، متوقف ماند.
پس از 5 سال بار دیگر در سال ۱۳۹۲ کار ساخت ورزشگاه از سر گرفته شد و اعلام شد ظرف یک سال این مجموعه افتتاح خواهد شد، اما یک مانع دیگر در مسیر تکمیل پروژه بود و در سال ۱۳۹۴ اعلام شد استحکام سکوهای ساخته شده در این ورزشگاه استاندارد لازم را ندارد، تا مجددا سکوهای این ورزشگاه با هزینه زیاد برداشته و مجددا بارگذاری شود. این اتفاق ضمن تاخیر زمانی زیاد در بهره برداری مجموعه، خسارت سنگین مالی نیز به روند تکمیل آن وارد کرد و موجب شد افتتاح مجموعه با یک تاخیر بلندمدت دیگر مواجه شود.
سرانجام در سال ۱۴۰۳ در حالی که بارها زمان افتتاح این ورزشگاه به تاخیر افتاد و چندین بار وعده برگزاری بازی فینال جام حذفی در آن به ثمر ننشست، روز گذشته (4 تیرماه 1403) به صورت رسمی با حضور احمد وحیدی وزیر کشور، کیومرث هاشمی وزیر ورزش و مقامات استانی کرمان و شرکت صنایع مس ایران مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
این مجموعه در فاز اول افتتاح خود شامل یک ورزشگاه ۳۰ هزار نفری است که چهار زمین تمرینی شامل دو زمین چمن مصنوعی و دو زمین چمن طبیعی نیز در کنار آن ساخته شده که این زمین های تمرینی از سال ۱۳۹۵ توسط باشگاه مس کرمان مورد استفاده قرار گرفته است.
این ورزشگاه تازه تاسیس حالا یکی از مجهزترین ورزشگاههای کشور محسوب میشود که دارای چهار رختکن با امکانات کامل، محوطه گرم کردن در راهرو ورزشگاه، محیط مناسب برای ساخت موزه و تالار افتخارات، سالن کنفرانس ۷۰ نفری و سایر تجهیزات یک ورزشگاه استاندارد برای برگزاری مسابقات ملی و بین المللی است.
نکته قابل توجه این ورزشگاه که آن را از سایر استادیومهای کشور متفاوت و متمایز میکند، حذف پیست دو میدانی از اطراف آن است که موجب تسلط بیشتر تماشاگران به زمین مسابقه و تحت فشار قرار گرفتن بیشتر تیمهای میزبان میگردد و بیشک حالا مدیران باشگاه مس و قبلتر از آنها مدیران شرکت صنایع مس میتوانند با انگیزه بیشتری تیم فوتبال مس را برای بازگرداندن به لیگ برتر تجهیز کنند تا بار دیگر خاطرات خوش دهه 80 زنده شود.
یکی از موضوعاتی که در طول ساخت ورزشگاه محل اختلاف شد، حذف سقف آن بود که با انتقادات بسیار شدید به خصوص از سوی هواداران همراه شد. البته گفته میشود با توجه به طرح های فنی و مهندسی ورزشگاه، قابلیت افزودن سقف به ورزشگاه در فاز دوم آن وجود دارد. همچنین طبق نقشه های در نظر گرفته شده برای ورزشگاه، می توان ۲۰ هزار جمعیت دیگر به سکوهای ورزشگاه در فازهای بعدی به این مجموعه اضافه کرد ولی در حال حاضر با ظرفیتی 30 هزار نفری که به نظر میرسد کاملا مناسب مس کرمان باشد از بازیهای این تیم میزبانی خواهد کرد.
این تمام طرحهای مورد نظر در استادیوم تازه تاسیس کرمان نیست و با توجه به وسعت زمینی که برای این مجموعه در نظر گرفته شده قرار است یک سالن ورزشی بزرگ چند منظوره، خوابگاه، محیط اداری، استخر و سالن بدنسازی نیز به آیت مجموعه اضافه شود.
این ورزشگاه در حالی که در بین هواداران مس کرمان به نام "مسآرنا" نیز شناخته می شود، در ابتدا قرار بود با نام "شهدای مس" به بهره برداری برسد، اما پس از شهادت آیت الله رئیسی به عنوان اولین پروژه بزرگ کشور به نام ایشان نامگذاری شده است.
دیدگاه تان را بنویسید