زنی به ارزش هزار مرد: بوکسور جنجالی طلا گرفت!
ایمان خلیف، بوکسور جنجالی الجزایری در فینال بوکس 66- کیلوگرم المپیک پاریس حریف چینی خود را شکست داد و به مدال طلا رسید.
به گزارش "ورزش سه"، ایمان الخلیف، دختری از صحرای غرب الجزایر، کاری بزرگ را به سرانجام رساند و دستاوردی تاریخی به دست آورد. او که در المپیک 2024 هویت جنگی و زنانگیاش را زیر سوال برده و روزهایی تلخ برایش ساخته بودند ورق را برگرداند و به آنها بهترین پاسخ را داد: پاسخی که از یک قهرمان برمیآید، پاسخ یک بوکسور زن در رینگ.
ایمان خلیف را باید یکی از جنجالیترین ورزشکاران حاضر در المپیک پاریس دانست. او با وجود همه جنجالها و انتقادها امروز در فینال ماده 66- کیلوگرم در سه راند مقتدرانه حریف چینیاش یانگ لیو را شکست داد و مدال طلا را به دست آورد.
ایمان دیروز وقتی موفق شد به فینال صعود کند گفت: "برای مدال طلا از همه توانم مایه میگذارم". او در بازی امشب آنقدر نسبت به حریف خود برتر بود که نیازی هم به مایه گذاشتن از همه توانش نداشت. هر پنج داور امتیاز کامل را به ایمان دادند تا او قهرمان المپیک شود.
چند ماه پیش فدراسیون جهانی بوکس او را از حضور در رقابتهای جهانی زنان منع کرده بود ولی کمیته بینالمللی المپیک بعد از جنجالها در پاریس اعلام کرد که الخلیف هیچ مشکلی برای حضور در رقابتهای بوکس زنان المپیک ندارد. ایمان در دور اول المپیک آنجلا کارینی ایتالیایی را بعد از 46 ثانیه شکست داد چرا کارینی بعد از دریافت چند ضربه از او دیگر حاضر به ادامه مسابقه نبود. همه جنجالها از همان مبارزه شروع شد. کارینی بعد از یک روز از الخلیف عذرخواهی کرد و گفت برای او آرزوی موفقیت میکند. جنجالها نهایتا امشب با رسیدن ایمان به مدال طلای بوکس زنان به پایان رسید.
او حالا در الجزایر یک اسطوره است. دومین مدال طلای المپیک 2024 برای الجزایر توسط او به دست آمد و جالب اینکه طلای اول هم توسط یک دختر به دست آمده بود: کیلیا نمور در ژیمناستیک.
بعد از آن مبارزه عجیب در قدم اول مقابل کارینی، ستاره بوکس الجزایر لوکا هاموری را مقتدرانه با امتیاز 5-0 پشت سر گذاشت و در نیمهنهایی حریف تایلندی را باز هم با همان نتیجه شکست داد تا مدال طلا یا نقره را برای کشورش قطعی کند.
مدال ایمان خلیف هفتمین مدال تاریخ الجزایر در بوکس المپیک است. مصطفی موسی و محمد زاوی در المپیک 1984 دو برنز در بوکس به دست آورده و نقطه شروع محبوبیت این ورزش در کشورشان شدند. حسین سلطانی در 1992 بارسلون سومین برنز تاریخ بوکس الجزایر را کسب کرد و خود او در المپیک 1996 آتالانتا با طلا رسید. اولین طلای بوکس الجزایر. محمد بحاری و محمد علالو در سیدنی 2000 دو مدال برنز دیگر به مدالهای بوکس الجزایر اضافه کردند.
بوکس الجزایر بیست و چهار سال منتظر ماند تا بار دیگر به مدال المپیکی برسد. این بار نوبت به مردان نبود بلکه در اتفاقی تاریخی ایمان الخلیف به عنوان یک زن الجزایری موفق شد هفتمین مدال بوکس این کشور و دومین طلای تاریخ الجزایر در این رشته را به گردن بیاویزد.
دیدگاه تان را بنویسید