اختصاصی: استقلال زیر و رو میشود
تغییرات مد نظر هلدینگ خلیج فارس برای باشگاه استقلال تا آخرین لحظه حضور عبدالعلی علی عسکری در سمت خود ادامه داشت.
به گزارش "ورزش سه"، از همان ابتدای روی کار آمدن دولت جدید مشخص بود که تغییراتی در هلدینگ بزرگ نفتی خلیج فارس به وقوع خواهد پیوست و فرد دیگری جانشین عبدالعلی علی عسکری، رئیس سابق سازمان صدا و سیما خواهد شد. این تغییر در این واحد اقتصادی بزرگ اما جزء آخرین تصمیمات دولت جدید برای جابهجایی پستهای کلیدی محسوب میشود. هم به این دلیل که علی عسکری شخصی پرسابقه و پرنفوذ در بدنه سیاسی کشور است و هم به این دلیل که وزارت نفت برای این تغییرات احتیاج به زمان کافی داشت.
در نهایت، محمد شریعتمداری، وزیر سابق بازرگانی و از چهرههای مطرحی که پیش از تایید صلاحیتها خود نامزد ریاست جمهوری هم بود، پس از گمانهزنیها، روز گذشته رسماً به عنوان رئیس هلدینگ خلیج فارس روی این صندلی مهم و کلیدی در اقتصاد ایران نشست.
البته هلدینگ خلیج فارس مدتی است که بدل به ورد زبان اهالی فوتبال و ورزش در ایران هم شده است. اتفاقی که پس از تحویل مالکیت باشگاه استقلال به این هلدینگ اتفاق افتاد. جالب اینکه بانک تجارت اولین خریدار باشگاه استقلال در مسیر خصوصیسازی بود اما با نارضایتی هواداران از حضور این بانک دولتی به عنوان مالک باشگاه استقلال و مقایسه آن با بانک ملت که قرار بود در آن زمان پرسپولیس را خریداری کند، علی خطیر، مدیرعامل وقت استقلال، تلاش بسیاری کرد تا خصوصیسازی را در مسیر شرکت قویتری قرار بدهد و در نهایت هلدینگ خلیج فارس را با اصرار بسیار زیاد و مذاکره با قربانزاده، رئیس وقت سازمان خصوصی سازی، جایگزین بانک تجارت کرد.
جالب اینکه هلدینگ خلیج فارس، که امور ورزشی خود را به شهریاری، مدیرعامل سابق باشگاه صبا و معاون سابق اداره مالی سازمان صدا و سیما در دوره علی عسکری واگذار کرده بود، با قدرت گرفتن در این باشگاه پرطرفدار تهرانی، امور اجرایی را از خطیر گرفت و این مدیر موفق آن زمان استقلال را، علیرغم صدرنشینی، به سمت درهای خروج هدایت کرد تا خطیر اولین قربانی تصمیمی باشد که برای انجام آن زحمات زیادی کشیده بود! اتفاقی که در نهایت باعث شد قهرمانی فصل گذشته نیز از دست استقلال بپرد.
با این حال، با توجه به پشتوانه مالی این هلدینگ نفتی، هواداران همچنان به امیدواری خود ادامه داده و در انتظار تغییرات مثبتی در این فصل بودند اما عملکرد عجیب و غریب در باشگاه استقلال در نهایت رضایت آنها را جلب نکرده و حالا آبیپوشان شرایط مساعدی در آسیا و لیگ ندارد و تغییر پیش رو، مورد استقبال طرفداران استقلال قرار خواهد گرفت.
نکته مهم درباره شریعتمداری که اختصاراً محمد شریعت خوانده میشود، حضور او در سمت عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال در زمان فدراسیون موفق محمد دادکان است و او بعدها نیز در دولت روحانی علاقهمند بوده دادکان را به بدنه ورزش وصل کند. اتفاقی که البته در آن زمان رخ نداد. با این حال، به محض تغییر در سمت ریاست هلدینگ خلیج فارس و ورود شریعت، شایعه حضور دادکان به عنوان عضوی از مجموعه ورزشی این هلدینگ، بر سر زبانها افتاده که هنوز مشخص نیست تا چه حد درست باشد. در عین حال، استقلال قطعاً با تغییراتی جدی مواجه خواهد شد.
رئیس هیئت مدیره: احمد شهریاری در حال حاضر ریاست هیئت مدیره استقلال را بر عهده دارد و قطعاً با جدایی علی عسکری از هلدینگ، اولین فردی است که این مجموعه بزرگ را ترک خواهد کرد.
مدیرعامل: فرشید سمیعی به عنوان مدیرعامل باشگاه استقلال عملکرد موفقی در این باشگاه نداشته و اگرچه ممکن است خود ادعا و دلایل دیگری را برای این موضوع اعلام کند اما به نظر، او نیز قربانی تغییرات پیش روی استقلال خواهد بود. در عین حال، ممکن است این موضوع کمی با تاخیر پیش برود چرا که برخی از چهرههای نزدیک، درباره احتمال ابقای وی تا انتخاب بهترین گزینه صحبت میکنند. از جمع مدیران سابق باشگاه استقلال و برخی چهرههای جدید، به عنوان جایگزینهای احتمالی سمیعی نام برده میشود.
اعضای هیئت مدیره: در حال حاضر مهدی حیدرزاده، مصطفی کارخانه و مهدی افضلی عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال هستند که گفته میشود که تمامی این افراد تغییر خواهند کرد. بیژن طاهری یکی از چهرههایی است که به عنوان پیشکسوت، برای حضور در هیئت مدیره مد نظر قرار دارد و همچنین به اسمهایی مانند هادی طباطبایی و مجید نامجومطلق نیز اشاره شده است. رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل، به اضافه یک پیشکسوت و دو عضو دیگر که احتمالاً یکی از آنها اقتصادی و دیگری یک چهره شناخته شده ورزشی - مدیریتی خواهد بود، ترکیب هیئت مدیره استقلال را تشکیل خواهند داد.
رئیس آکادمی: با توجه به روابط قدیمی میان احمد شهریاری و محمدحسین ضیایی این احتمال جدی وجود دارد که ضیایی به سرعت جای خود را به فرد دیگری بدهد، بهخصوص که برآیند کلی فعالیت او در باشگاه استقلال از دید هواداران و رسانهها چندان مثبت نبوده اگرچه بود سعی کرده کارش را به بهترین شکل انجام بدهد.
تذکر:
- بحث حضور محمد دادکان در تصمیمات کلان ورزشی هلدینگ خلیج فارس در شرایطی مطرح شده که با توجه به پیشینه حضور این مدیر با سابقه در پرسپولیس، ممکن است حضور او در هلدینگ و اثرگذاری تصمیمات او بر آینده استقلال، کمی خوشایند هواداران این تیم نباشد اگرچه با حضور افراد مستقل این اتفاق رخ نخواهد داد.
- هاشم ساعدی، عضو سابق هیئت مدیره باشگاه استقلال که از همراهان و نزدیکان جدی شریعتمداری است، قطعاً در تصمیمات کلان باشگاه استقلال نقشآفرینی خواهد کرد.
- به عنوان نکته پایانی باید گفت که با توجه به تغییرات در هلدینگ، هواداران استقلال در انتظار بهترین انتخابها و حضور افراد امیدوار کننده در رأس مدیریت باشگاه هستند تا روح و خون تازهای در باشگاه جریان پیدا کرده و مسیر تعالی در باشگاه شروع شود.
دیدگاه تان را بنویسید