قیمت بنزین | افزایش قیمت بنزین
قیمت بنزین به این شرط گران می شود + جزئیات
فاطمه کاهی سخنگوی پخش و پالایش گفت: قیمت بنزین به 14 هزار تومان نمی رسد. و افزایش قیمت بنزین وجود ندارد.
مه شو : فاطمه کاهی سخنگوی پخش و پالایش گفت: قیمت بنزین به 14 هزار تومان نمی رسد. و افزایش قیمت بنزین وجود ندارد. آخرین اخبار را درباره قیمت بنزین بخوانید. مشروح خبر درباره قیمت بنزین را در ادامه بخوانید.
قیمت بنزین به چه شرطی گران می شود؟
رئیس کمیسیون برنامه وبودجه مجلس شورای اسلامی در مورد احتمال افزایش قیمت حامل های انرژی در لایحه بودجه ۱۴۰۱گفت: لایحه بودجه یک بسته است، باید ببینیم بسته را چگونه می بندند و برای ما می آورند. اگر بسته ای که بستند و برای مجلس آوردند، همه بندها هم افزایی و همراهی داشتند، مصوب می کنیم؛ اگر نداشتند تغییر می دهیم.حمیدرضا حاجی بابایی اظهار کرد: قطعا جامعه چنین کششی ندارد و افزایش قیمت حامل های انرژی کار عاقلانه ای نیست، با وضعیت معیشت فعلی و زندگی امروز چنین چیزی امکان پذیر نیست ولی اگر وضعیت اقتصادی بهتر شود، زندگی ها متحول شود، جامعه شرایطش را ایجاد کند و دولت بتواند با مردم تعامل کند که درآمدها به مردم منتقل شود افزایش قیمت حامل ها امکان پذیر است؛ که البته در این شرایط هم باید دولت بسته کاملی را به مجلس ارائه دهد که کسی آسیبی نبیند، اما با شرایط فعلی افزایش قیمت عاقلانه نیست.
وی ادامه داد: ما از لایحه دولت خبر نداریم و احتمال اینکه دولت تصمیمی برای افزایش قیمت حامل های انرژی داشته باشد کم است.
حاجی بابایی در مورد افزایش قیمت یارانه نقدی نیز گفت: اگر شرایط تغییر کند متناسب با آن یارانه پرداخت می شود اگر شرایط تغییر پیدا نکند همین یارانه فعلی به مردم پرداخت می شود .وی در پاسخ به این سوال که آیا منظورتان از تغییر شرایط برداشتن تحریم هاست گفت: نه بحث تحریم ها مد نظر نیست، بر فرض مثال، در بحث ارز ترجیحی دولت تغییر ایجاد می کند که حتما باید یارانه اش را به مردم پرداخت کند؛ اما اگر نخواهد تغییر دهد که هیچگونه تغییری در بحث یارانه نقدی هم ایجاد نمی شود.
قیمت بنزین 14 هزار تومان خواهد شد؟
فاطمه کاهی سخنگوی پخش و پالایش ضمن تکذیب احتمال افزایش قیمت بنزین به ۱۴ هزار تومان، گفت: فعلا هیچ برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد و هیچ تصمیمی دراینباره گرفته نشده است.
او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا احتمال حذف یارانه بنزین در بودجه ۱۴۰۱ و واقعی سازی قیمت ها وجود دارد، گفت: هرگونه تصمیم گیری در اینباره بر عهده دولت بوده و مجلس هم تصویب آن را بر عهده دارد. شرکت پخش و پالایش تنها مجری مصوبه های دولت است.
گفتنی است در روزهای گذشته اخباری مبنی بر احتمال افزایش قیمت بنزین به لیتری ۱۴ هزارتومان شنیده شده و در فضای مجازی این طور بیان می کنند که قرار است قیمت بنزین سال آینده به ۱۴ هزارتومان رسیده و درآمد حاصله از آن صرف افزایش یارانه نقدی مردم شود. احتمالا این همان طرحی پیشنهادی است که قبل از انتخابات و به شکل بسته های مختلف در محل اتاق بازرگانی تهران رونمایی شده بود.
قیمت بنزین لیتری 14 هزارتومان خواهد شد؟
دولت سیزدهم اصلاحات لازم را برای واقعی سازی قیمت حاملهای انرژی از پرمصرف ها و رانتی های فولاد و پتروشیمی در موضوع قیمت برق آغاز کرده است.
باتوجه به رسیدن قیمت نفت به ۸۵ دلار در هر بشکه، قیمت بنزین در بازارهای جهانی و منطقهای نیز در مسیر افزایش قرار گرفته است.
وانسا یورکویچ (Vanessa Yurkevich) خبرنگار سی ان ان در گزارشی زنده از یک پمپ بنزین در شهر نیویورک گفت: ما در برخی ایالت های آمریکا شاهدیم که قیمت هر گالن بنزین ( 3.79 صدم لیتر) بیش از چهار دلار شده است. در نیویورک قیمت هر گالن بنزین بیش از چهار دلار و 15 سنت است.
قیمت بنزین در ایران باید نسبتی از قیمت فوب خلیج فارس باشد، در غیر اینصورت، حاشیه سود قاچاق به کشورهای همسایه به هر لیتر ۲۳ هزار تومان یا ۷۰۰ درصد میرسد که میل به قاچاق را جهشی افزایش خواهد داد.
به همین دلیل دولت رئیسی می بایست قیمت بنزین را به هر لیتر ۱۴ هزار تومان رسانده و درآمد حاصله را صرف افزایش میزان یارانه نقدی به مردم کند.
بنابراین راهکار اصلاح مصرف افسارگسیخته حاملهای انرژی؛ ایران با ۸۵ میلیون جمعیت به اندازه چین با ۱.۵ میلیارد نفر مصرف انرژی دارد؛ اتخاذ یک تصمیم سیاسی و شجاعانه برای واقعی سازی قیمت سوخت است. گیرندگان اصلی این رانت که فولادی ها، پتروشیمی ها و میلیاردرهای دارنده چندین خودرو و خانه های بزرگ هستند، جوسازی برای ممانعت از اصلاحات را به بهانه عدم فشار بر مردم آغاز کرده اند.
اتفاق عجیب درباره قیمت بنزین
ایرانیها در حالی در ۶ ماهه نخست امسال و همزمان با شرایط قرمز کرونایی، روزانه ۸۵ میلیون لیتر بنزین مصرف کردهاند که این عدد برای ۶ ماهه اول سال ۹۹، حدود ۷۴.۵ میلیون لیتر بوده است و حکایت از رشدی ۱۴ درصدی دارد.
هر زمان که رشد مصرف بنزین شتاب گرفته، مجموعه سیاستگذاران کشور به فکر راهکارهایی برای کنترل مصرف و بهینه سازی آن افتادهاند. برای نخستین بار اواخر دهه ۸۰ بود که سهمیهبندی بنزین مطرح شد.
همین موضوع قیمت واقعی بنزین را افزایش داد اما در عمل قیمت در ایران ثابت بود که باعث میشد مصرف هر روز بیشتر شود.
همچنین قاچاق سوخت نیز بیشتر شده بود و روزانه تا ۲۵ میلیون لیتر سوخت که از آن جمله میتوان به بنزین نیز اشاره کرد، از کشور قاچاق میشد.
با آن اقدام، مصرف بنزین تا حدی فروکش کرد اما این روند دوام چندانی نداشت. کاهش قیمت نفت و ثبات قیمت ارز از سال ۹۳ به بعد سبب شد تا به تدریج سهمیهبندی بی اثر شود. در میانه دهه ۹۰ بود که بنزین تکنرخی شد و سهمیهبندی دیگر لزومی نداشت.
نوسانهای شدید نرخ ارز که از اواخر سال ۹۶ آغاز شد اما دوباره فاصله قیمت بنزین را با قیمت واقعی آن افزایش داد و آبان سال ۹۸ بود که بنزین بار دیگر سهمیهبندی شد.
با آن اقدام نیز مصرف بنزین از بالای ۱۰۰ میلیون لیتر در روز به حدود ۷۵ میلیون لیتر رسید. اواخر سال ۹۸ با شیوع کرونا و اعمال محدودیتها، مصرف بنزین کمتر شد. فروردین سال ۹۹، حتی در روزهایی مصرف تا ۴۰ میلیون لیتر در روز پایین آمد.
میانگین مصرف بنزین اگرچه در سال گذشته حدود ۸۰ میلیون لیتر در روز بود اما از ابتدای امسال مصرف بنزین دوباره اوج گرفت.
افزایش مصرف بنزین باعث شد تا میانگین مصرف این سوخت در ۶ ماهه اول امسال، به ۸۵ میلیون لیتر در روز برسد.
این در حالی است که میانگین مصرف بنزین در مدت مشابه سال قبل، ۷۴.۵ میلیون لیتر در روز بوده که نشان میدهد ایرانیها ۱۴ درصد بیشتر از سال گذشته بنزین در باکهای خود سوزاندهاند.
ادامه روند کنونی مصرف در صورت رفع محدودیتهای کرونا میتواند مصرف بنزین در کشور را به شدت افزایش دهد.
موضوعی که ایران را از دایره صادرکنندگان بنزین خارج کرده و حتی تا ۲ سال آینده دوباره به واردکننده بنزین تبدیل کند.
البته با اصلاح الگوی مصرف و افزایش بهینهسازی مصرف سوخت میتوان از این اتفاق جلوگیری کرد. با این حال در کنار اصلاح الگوی مصرف باید افزایش مصرف سی. ان. جی را نیز در دستور کار قرار داد.
ایران در شرایط فعلی ۴۰ میلیون مترمکعب ظرفیت توزیع روزانه سی. ان. جی دارد که میتوان با توجه به ظرفیت خالی موجود که نزدیک به ۲۰ میلیون متر مکعب میشود، افزایش مصرف بنزین را کنترل کرد.
همچنین ایران که دومین دارنده ذخایر گاز جهان به شمار میرود، میتواند با تکیه بر این سوخت ملی، در مصرف سوخت مایع صرفهجویی کند.
میانگین مصرف بنزین ۶ ماهه ۹۹
۷۴.۵
میانگین مصرف بنزین ۶ ماهه ۱۴۰۰
۸۵ میلیون لیتر
قیمت بنزین گران می شود؟
تبعات برخی تصمیمات اقتصادی در سطح کلان تاثیر گسترده ای دارد در همین راستا، طرح حذف یارانه های پنهان، تعیین تکلیف مبلغی بالغ بر ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان از همین دسته طرح هاست که بی شک در صورت اجرایی شدن، قیمت بنزین را صعودی خواهد کرد!
درحالیکه در برخی رسانه ها پیشنهاد حذف یارانه بنزین و در ادامه گرانی آن پیشنهاد می شود، با خبر هستیم که اواسط هفته گذشته نیز عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از گران نشدن بنزین در سال آینده سخن گفته بود.اما طرحی که مجلسی ها برای حذف یارانه های پنهان رونمایی کردند، در صورت اجرایی شدن، ادعای عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس را نقض خواهد کرد.
افزایش قیمت بنزین از زبان نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس
افزایش قیمت بنزین به گفته بابایی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس بر خلاف مصوبه مجلس است. این مقام مسئول تاکید کرد افزایش قیمت هر نوع کالای استراتژیک تا پایان سال جاری ممنوع است و درباره افزایش قیمت بنزین نباید نگرانی وجود داشته باشد به این دلیل که افزایش آن خلاف قانون به حساب می آید.
دیدگاه تان را بنویسید