در گفتوگو با «نامهنیوز» مطرح شد
یحیی آل اسحاق: اقتصاد ما سیاستزده است/ باید اولویت مجلس آینده اقتصاد عاری از سیاست باشد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
گروه سیاست نامهنیوز: در هیاهوی رقابتهای انتخاباتی آنچه مهم به نظر میرسد تبیین اولویتهایی است که باید برای مجلس آینده در نظر گرفت؛ به این معنا که در شرایط بحرانی اینروزهای ایران نمایندگان مجلس آینده باید بر چه موضوعاتی تمرکز کنند و مترصد رفع چه مشکلاتی باشند؟ این مهم میتواند در شعارهای نامزدهای نمایندگی مجلس هم مؤثر باشد زیرا معمولا ایشان مسائلی را مطرح میکنند که مورد درخواست عموم مردم است اما این خطر نیز وجود دارد که میان شعار تا عمل فاصله زیادی وجود داشته باشد؛ از اینرو ضرورت دارد که مهمترین اولویتهایی که باید درنظر گرفته شود تبیین و تشریح شود.
یحی آل اسحاق، فعال اقتصادی در تشریح اولویتهای مجلس آینده به «نامهنیوز» گفت: «باید مهمترین اولویت مجلس اقتصاد باشد. ما در حوزه اقتصاد آسیبهای فروانی را تجربه کردهایم و واقعیت این است که سالهاست که در حوزه اقتصاد سیاستگذاری دقیقی نشده است و سیاست بر اقتصاد حاکم شد. اگر مجلس آینده میخواهد مشکلات کشور را حل کند باید عمده فعالیت کار را معطوف به اقتصاد کند و بپذیرد که در الگوها و مدیریت اقتصادی ضرورت دارد که تغییراتی اساسی شکل بگیرد. اکثر قریب به اتفاق حوزهها متأثر از اقتصادند و برای ساماندهی امور یک نگاه جامع اقتصادی لازم است. اگر چنین زمینهای ایجاد شود، میتوان امید داشت که توفیقی حاصل شود اما اگر قرار باشد که همه چیز با شاخصهای سیاسی سنجیده شود، همین آش است و همین کاسه. اقتصاد ما سیاستزده شده است و توان کشور در راههای سیاسی خرج میشود؛ ایران با منابع بالای خود و موقعیت بینظیر جغرافیاییاش که میتواند با تکیه به آنها پیرفت حیرتانگیزی داشته باشد، بزرگترین آسیبهای اقتصادی را متحمل شده است. متأسفانه هیچوقت در طول این چند دهه اقتصاد در ایران فرصت نیافت که با شاخصهای خودش برنامهریزی شود. تردید نکنید که اگر بازهم مجلس به هر دلیل و توجیهی با اقتصاد، سیاسی برخورد کند هیچ نتیجهای نخواهد گرفت».
او ادامه داد: «افرادی که میخواهند وارد مجلس آینده شوند بدانند که باید میان اقتصاد و سیاست تفکیک قائل شوند تا در چنان فضایی با آزادی بیشتری بحثهای اقتصادی کنند و از محدودیتهایی در موضوعات سیاسی وجود دارد رها شوند. من پیشنهاد میکنم در مجلس یک کمیسیون تخصصی اقتصادی شکل بگیرد که شرط اولش عدم ورود به مسائل سیاسی باشد و اعضای متشکل از افرادی باشند که در امور اقتصادی متخصص باشند زیرا اقتصاد یک علم پیچیده و کاملا تخصصی است و نمیشود یک فردی از راه برسد و بگوید چون من نمایندهام میتوانم هرچیزی در باب اقتصاد بگویم و با سیاستبازی درباره اقتصاد کشور تصمیم بگیرد. دومین شرط برای عضویت اعضا در چنان کمیسیونی این است که افراد اقتصاد ایران را هم به دقت بدانند. ممکن است شخصی فارغالتحصیل از بهترین دانشگاههای اقتصاد دنیا باشد اما نسبت به اقتصاد ایران چیزی نداند. نماینده مجلس این کشور باید مشکلات اقتصادی ایران را حل کند پس باید به امور اقتصادی ایران آگاه باشد. البته پر واضح است که در بحثهایی اقتصاد و سیاست با یکدیگر آمیخته میشوند اما در موضوعات کلان مانند بهرهوری، هزینههای مالی، سیاستهای بانکی و... اقتصاد و نه سیاست حاکم است».
آلاسحاق در پایان از ضرورت ایفای نقش نظارتی نمایندگان مجلس هم چنین گفت: «وظیفه اصلی نمایندگان تقنین خوب و نظارت بر اجرای قوانین وضع شده است و باید به این دو وظیفه عمل کنند. نظارت هم صرفا بر دولت نیست؛ به این معنا که نمایندگان باید بر حسن اجرای قوانین در تمام نهادها از جمله دولت نظارت کنند تا قانون وضعشده روی زمین نماند و بهترین شکل اجرا شود».
دیدگاه تان را بنویسید