کد خبر: 556957
تاریخ انتشار :

سلاح «مصاف» تکاوران نوهد ارتش کجا تولید شد؟ + تصاویر + بررسی کیفیت و مقایسه با کلاشینکف

سلاح «مصاف» تکاوران نوهد ارتش کجا تولید شد؟ + تصاویر + بررسی کیفیت و مقایسه با کلاشینکف
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، بطور معمول کار طراحی و ساخت سلاح در ایران بر عهده نهادهای نظامی است که مجموعه‌هایی نظیر وزارت دفاع و سازمان‌های جهاد خودکفایی نیروهای مسلح این وظیفه را بر عهده دارند، اما این بار یک موسسه فرهنگی هنری به همت جوانان متخصص اقدام به طراحی یک سلاح انفرادی کرده است.

موسسه فرهنگی «مصاف ایرانیان» در روز قدس سال 96 از یک سلاح انفرادی با نام «ذوالفقار» رونمایی کرد که مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفت.

این موسسه با مدیریت علی‌اکبر رائفی‌پور از سال 1391 بطور رسمی فعالیت خود را در زمینه دشمن شناسی و مهدویت و با هدف زمینه سازی ظهور آغاز کرده و تا کنون در زمینه‌های مختلفی فعالیت داشته است.

سلاح «مصاف» تکاوران نوهد ارتش کجا تولید شد؟ + تصاویر + بررسی کیفیت و مقایسه با کلاشینکف

گفتنی است که چندی پیش در رژه نیروهای مسلح سلاح انفرادی «مصاف» در دستان تیپ 65 نوهد ارتش که تکاوران ویژه نیروی زمینی آجا به حساب می آیند، در رسانه ها انعکاس یافت. اما این سلاح چگونه سلاحی است؟

طرح کلی این سلاح بر اساس پلتفورم خانواده ام ۱۶، ام ۴ یا اچ کا ۴۱۶ است. این اسلحه بدون خشاب وزنی در حدود ۳ کیلوگرم دارد. وزن مصاف بدون خشاب ۳ کیلو و ۲۰۰ گرم، این عدد برای کلاشینکوف روسی ۳ کیلو و ۴۷۰ گرم و برای ژ-۳ آلمانی بیش از ۴ کیلو است.

سلاح «مصاف» تکاوران نوهد ارتش کجا تولید شد؟ + تصاویر + بررسی کیفیت و مقایسه با کلاشینکف

پلاتفرم خشاب «مصاف» از دو نوع 20 و 30 تیره است و امکان تولید و نصف خشابهای بزرگتر عملیاتی روی آن ممکن است.

نواخت تیر سلاح در حدود ۷۰۰ الی ۱۰۲۵ گلوله در دقیقه و برد موثر آن در حدود ۳۵۰ متر است. سرعت دهانه گلوله نیز بین ۸۵۰ الی ۹۵۰ متر بر ثانیه است.

البته نباید از یاد برد که برخلاف کلاشینکف و ژ3، لگد این سلاح به شدت کاهش یافته است. درباره کالیبر ۵.۵۶ میلی متر هم ذکر نکاتی قابل توجه است. در سالهای اخیر در کشورهای مختلف جهان، بحث هایی پیرامون ضعف کالیبر ۵.۵۶ و قدرت بازدارندگی پایین آن را مطرح کرده اند. در پاسخ باید گفت که در مقایسه با کالیبر ۷.۶۲ و به دلیل وزن بالاتر، این گلوله ها از میزان تخریب بیشتری خصوصا در برابر اجسام سخت برخوردار هستند اما زمانی که بحث در مورد برخورد با اندام انسان و تخریب آن مطرح می شود گلوله های ۵.۵۶ هیچ کمبودی ندارند.

سلاح کلاشینکف که سلاح اکثر نیروهای رزمی ایران است، کالیبر کمتر از 5.5 دارد که بسیار از مصاف پایین تر است.

برد موثر کلاشینکف 300 متر (50متر کمتر از مصاف) و نواخت تیر آن به صورت عملی 110 گلوله در دقیقه است که این مورد در باره سلاح مصاف نزدیک به (1025) یعنی 10 برابر است!

برخلاف کلاشینکف این سلاح بجای مگسک از سامانه دقیقتر دوربین کوچک برخوردار است و قابلیت نصب دوربین بزرگ هم دارد. سرعت خروج گلوله از دهانه برای سلاح مصاف 900 متر بر ثانیه و سرعت کلاشینکف تنها کمتر از 700 کیلومتر بر ثانیه است. این موارد جدا از مباحثی مثل قلق گیری آسان تر و انحراف کمتر و دقت و خان بیشتر لوله در «مصاف» است.

طراحی سلاح در موسسه فرهنگی

علی اکبر رائفی‌پور در ابتدای این گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه این سلاح (ذوالفقار) را با افتخار تقدیم به رهبر انقلاب می‌کنم، گفت: وقتی می‌دیدم که ایشان (رهبری) در نمازجمعه و خطبه‌هایشان اسلحه‌ای غیرایرانی به دست می‌گیرند، به عنوان یک مسلمان ایرانی به من برمی‌خورد زیرا کشوری مثل ایران که از قدرت‌های نظامی و همین الان هم درگیر نبردهای نیابتی است، باید اسلحه بومی خود را داشته باشد.

وی افزود: بنده به سبب کارها و سخنرانی‌هایی که دارم به مکان‌های مختلف می‌روم و وقتی اسلحه‌های قدیمی را در دست سربازان می‌دیدم و از طرفی شاهد قیمت بالای سلاحی مثل کلاش در کشورهای درگیر جنگ در منطقه بودم و با توجه به علاقمندی خودم در این حوزه، این پروژه را آغاز کردیم.

سلاح «مصاف» تکاوران نوهد ارتش کجا تولید شد؟ + تصاویر + بررسی کیفیت و مقایسه با کلاشینکف

رائفی‌پور ادامه داد: ما در مؤسسه مصاف همه چیز را می‌سازیم و اعتقادمان این است که می‌توانیم خودمان تولیدکننده باشیم. این موسسه از هیچ کجا بودجه نمی‌گیرد زیرا اعتقاد دارم در ازای این پول‌ها انتظارات سیاسی از ما خواهند داشت .

مدیر مؤسسه مصاف گفت: به تبع اینکه بسیاری از جوانان، مخاطب سخنرانی‌های بنده هستند و به من رجوع می‌کنند، یک روز بحثی در دفترمان پیش آمد و با چند نفر از همین دوستان که در حوزه نظامی سررشته داشتند در مورد آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا صحبت کردیم و آنجا مطرح کردم که مگر تولید اسلحه تکنولوژی بالایی را می‌طلبد؟ البته جدا از بحث آلیاژ بدنه و غیره که یکی از این دوستان گفت خیر و در مجموع دلایلی که عرض کردم موجب شد جرقه تولید سلاح همانجا بخورد.

استفاده از تجربیات نظامی دیگر کشورها

رائفی‌پور تصریح کرد: ما تا چند وقت فقط در این خصوص تحقیق می‌کردیم و بهترین سلاح‌های دنیا را مورد بررسی قرار دادیم. مثلا G36 که آلمان آن را ساخته پدر FN SCAR بلژیکی و ACR آمریکایی است و مشاهده کردیم که آنها چقدر نسبت به مدل‌های قدیمی ژ3 و کلاش و M4 ترقی کردند.

وی اظهار داشت: ما همچنین یکسری از تجربیات سربازان غربی که از این سلاح‌ها در افغانستان و عراق استفاده کرده بودند و ایرادات آنها را گفته بودند را بررسی کردیم. لذا به معایب این سلاح‌ها هم آگاه شدیم. از طرف دیگر اتاق‌های گفت‌وگویی در اینترنت وجود داشت که مهندسین خارجی در مورد این سلاح‌ها بحث کرده بودند. ما همه این‌ها را کنار هم قرار دادیم و در مرحله اول متوجه شدیم که در دنیا به چه سطحی از تکنولوژی رسیده‌اند.

سلاح «مصاف» تکاوران نوهد ارتش کجا تولید شد؟ + تصاویر + بررسی کیفیت و مقایسه با کلاشینکف

تمرکز بر روی کالیبر 7.62

​مدیر مؤسسه مصاف ادامه داد:‌ در ثانی معایب این سلاح‌ها را هم فهمیدیم و پس از آن متوجه شدیم که به چه چیزی نیاز داریم. در همین راستا جلساتی با برخی از دوستان نظامی هم برگزار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که با توجه به درگیری‌های جنوب شرق و سمت عراق نیاز به یک اسلحه سبک داشته و داریم و به همین خاطر است که بخشی از طراحی‌های نظامی ما در گذشته به سمت کالیبر 5.56 رفته بود که خیلی هم لازم است زیرا معمولا اشرار و قاچاقچی‌ها از ضدگلوله استفاده نمی‌کنند و یک اسلحه سبک کار را راه می‌اندازد . کما اینکه الان در عراق می‌بینیم که کلاش جواب می‌دهد.

رائفی‌پور با بیان اینکه ارتش‌های دنیا در حال تغییر کالیبر سلاح خود هستند، گفت: حتی مشاهده می‌کنیم ناتو هم اسلحه‌های جدیدش کالیبر 7.62 است. زیرا کالیبر 5.56 از ضدگلوله عبور نمی‌کند. از طرفی این کالیبری بود که ما آن را از قدیم با سلاح ژ3 و کلاش داشتیم.

سلاح «مصاف» تکاوران نوهد ارتش کجا تولید شد؟ + تصاویر + بررسی کیفیت و مقایسه با کلاشینکف

وی افزود: همچنین ما مقادیر بسیاری گلوله تولید شده برای سلاح‌های ژ3 و کلاش داشتیم که باید استفاده شود. لذا دیدیم که برای مقرون به صرفه بودن پروژه باید از همین گلوله‌ها بهره ببریم پس ما باید سلاحی تولید می‌کردیم که با همین گلوله‌ها عموم نیازمندی‌های یک سرباز را رفع کند.

​مدیر مؤسسه مصاف تاکید کرد: همچنین سلاح مورد نظر ما باید دقیق و قابلیت نفوذ بالا داشته و تاکتیکال و با قابلیت کوچک شدن بدون بر هم خوردن آرگونومی آن باشد. این سلاح جدید باید به سرعت قابل آموزش دادن برای سرباز نیز باشد.

رائفی‌پور اظهار داشت: این اسلحه سه مرتبه در طراحی‌های خود تغییر کرده و معایب آن را برطرف کرده‌ایم و در جلسه ای که با وزارت دفاع داشتیم طراحی مدل دوم را به آنها نشان دادیم که مدل رونمایی شده مدل سوم و بهینه شده است که نسبت به مدل دوم تغییرات بسیار زیادی داشته است.

انتخاب نام «ذوالفقار» با تاسی از موشک‌های سپاه

وی در مصاحبه با فارس افزود: ما از ابتدا در نظر داشتیم با توجه به اینکه اسم مؤسسه‌مان مصاف است این سلاح را نیز مصاف نام‌گذاری کنیم اما با خبر شدیم که عزیزان وزارت دفاع این نام را بر روی اسلحه تولیدی خود که کالیبر 5.56 است گذاشته اند لذا یک روز مانده به رونمایی از این اسلحه با توجه به حمله موشکی سپاه به مواضع داعش و عملکرد موفق موشک‌های ذوالفقار اسم این سلاح را هم ذوالفقار گذاشتیم . تا هم موشک هم تانک و هم اسلحه ذوالفقار در کشور داشته باشیم.

از تولید بازی و فیلم تا سلاح در موسسه فرهنگی مصاف

رائفی‌پور با اشاره به برخی حواشی مبنی بر اینکه چگونه یک مؤسسه فرهنگی اقدام به طراحی و تولید سلاح می‌کند، گفت: به نظرم مهم این است که ببینیم آیا این محصول سوای اینکه تولید کجاست، کارایی لازم را دارد یا نه؟ در ثانی آیا تمرکز بر ساخت این سلاح و موارد مشابه آن از توجه به ضرورت های فرهنگی می‌کاهد؟ که بنده در پاسخ به سوال اول عرض کنم باید این محصول توسط نهادهای ذیصلاح تاییدیه‌های لازم را بگیرد و در سوال دوم، خیر. پروژه‌هایی از این دست توسط کارگروهی کاملا مجزا انجام می‌شود و به فعالیت های دیگر اعضای موسسه که در حوزه‌های غیر دفاعی کار می‌کنند صدمه‌ای وارد نمی‌کند و حتی پیگیری‌ها و مراحل طراحی و ساخت در محیطی دیگر انجام می‌شود و اینجا بنده هستم که باید توان مدیریت پروژه‌های گوناگون را داشته باشم.

مدیر موسسه مصاف تاکید کرد: هرچند معتقدم طراحی و ساخت اسلحه تحت عنوان یک مجموعه فرهنگی، برای دشمنان انقلاب و ایران پیام بسیار مهمی دارد که وقتی یک مجموعه فرهنگی چنین محصولی تولید می‌کند بطریق اولی مجموعه‌های نظامی و تخصصی با محصولاتشان خواب را از چشمان دشمنان خواهند ربود، به نظر شما همین پیام، کار فرهنگی نیست؟

وی گفت: ما در این مؤسسه هر اقدامی که موجب کارآمدی نظام شود را انجام می‌دهیم. از تولید بازی،‌ موسیقی، فیلمنامه و انیمیشن گرفته تا کار در حوزه‌های کشاورزی، جمعیت، امنیت و پدافند غیرعامل و ... و با نهادهای مختلفی هم ارتباط کاری داریم.

محصولات دیگری در راه است

رائفی‌پور افزود:‌ ما در مؤسسه مصاف کارگروه‌های مختلفی داریم که یکی از این کارگروه‌ها، دفاعی است و یک بخش آن مربوط به سلاح انفرادی است ان‌شاء‌الله و به فضل الهی هم میهنان عزیزمان و همه دوستداران جبهه مقاومت و انقلاب اسلامی در آینده نه چندان دور خبرهای خیلی خوبی در دیگر حوزه‌ها از محصولات موسسه خواهند شنید .

ساخت دستگاه 180 میلیونی با هزینه 50 میلیون تومان

وی اظهار داشت: در جریان طراحی و ساخت این اسلحه ما به این نتیجه رسیدیم که خودمان باید همه کار آن را انجام دهیم. مثلا نمی‌توانستیم قطعات را به یک تراش‌کار بیرون از مجموعه بدهیم تا آن را بسازد زیرا ممکن بود به دانش ساخت این اسلحه دسترسی پیدا کند. پس خودمان کار ساخت آن (دستگاه CNC) را نیز آغاز کردیم و به این نتیجه رسیدیم که خودمان یک دستگاه CNC بسازیم و نیاز به یک دستگاه CNC چهارمحوره داشتیم. از سوی دیگر ساخت دستگاه CNCچهارمحوره به خودی خود یک پروژه بزرگ است و دانش خاصی را می‌طلبد. به خاطر دارم در گذشته اگر اشتباه نکنم دانشگاه شریف یک دستگاه CNC چهارمحوره ساخته بود که خبرگزاری‌ها و صدا و سیما آن را پوشش دادند. با این حال ما خودمان این دستگاه را به عنوان پیش نیاز تولید اسلحه ذوالفقار ساختیم و زمانی که دوستان وزارت دفاع به کارگاه‌ ما رفته بودند خیلی برایشان جالب بود ما چگونه این دستگاه را ساخته‌ایم.

​مدیر مؤسسه مصاف گفت: ما اگر می‌خواستیم این دستگاه را از خارج وارد کنیم حدود 180 میلیون تومان هزینه داشت ولی ما آن را با حدود 50 میلیون تومان ساختیم. از طرفی تمام این هزینه‌ها بدون یک ریال بودجه دولتی صورت گرفت که یا خیرینی پیدا میکردیم و یا بچه‌ها از جیب خودشان خرج می‌کردند.

رائفی‌پور گفت: ما عرصه‌های وقف را تغییر دادیم. مثلا سراغ یک گاودار می‌رویم و می‌گوییم کمک مالی کنند تا بتوانیم بازی بسازیم که طرف می‌گوید اینجا برای خرید جهیزیه، ساخت حسینیه و .. آمده‌اند اما بازی جای تعجب دارد.

سلاح «مصاف» تکاوران نوهد ارتش کجا تولید شد؟ + تصاویر + بررسی کیفیت و مقایسه با کلاشینکف

وی با بیان اینکه طراحی و ساخت این اسلحه حدود یک سال زمان برد ، گفت:‌ بخش قابل توجهی از این زمان بی‌جهت و به دلیل نداشتن دستگاه CNC بود.

​مدیر مؤسسه مصاف اظهار داشت: در نمونه‌ای که ما از ذوالفقار نمایش دادیم قطعات پلاستیکی آن بعلت نداشتن هزینه تولید قالب های صنعتی، پرینت سه بعدی بود اما در مدل‌هایی که بخواهد تولید شود جنس آن خیلی فرق می‌کند و با کیفیت‌تر و مستحکم‌تر خواهد بود.

تست سرد ذوالفقار در حضور وزیر دفاع

رائفی‌پور گفت:‌ حدود 20 روز پیش این اسلحه را نزد وزیر دفاع بردم و حتی در حضورشان تست سرد هم انجام دادیم ، اسلحه را دیدند و از آن استقبال کرده و دستوراتی برای پیگیری کارهای مربوطه دادند.

هزینه ساخت ذوالفقار 2 تا 2.5 میلیون تومان

وی اظهار داشت: ساخت اسلحه ذوالفقار به دلیل نوع طراحی که صورت گرفته بسیار ساده، کم هزینه و سریع است. به عنوان مثال یک لوله 6 متری را می‌توان بصورت اکسترود (extrude)تکه تکه کرد و در بدنه آن به کار گرفت. در حالی که برای سلاحی مثل M4 یک قطعه فلزی باید 10 ساعت ماشین‌کاری شود. از طرفی هزینه تولید انبوه ذوالفقار برابر با کلاش و حدود 2 تا 2.5 میلیون تومان است .

مدیر پروژه ذوالفقار یک کارآفرین نمونه است

​مدیر مؤسسه مصاف خاطرنشان کرد: یک کارآفرین نمونه را به عنوان مدیر پروژه این سلاح به کار گرفتیم زیرا با نگاه اقتصادی که داشت برای بنده مهم بود که اسلحه گران تمام نشود و کارکردهای اقتصادی سلاح هم در نظر گرفته شود مخصوصا در چنین شرایطی که ما در تحریم هستیم و باید پیگیر اقتصاد مقاومتی و صرفه جویی باشیم.

تمام مواد تولید بدنه ذوالفقار در ایران وجود دارد

مدیر مؤسسه مصاف اظهار داشت:‌ مدل‌های دیگر اسلحه ذوالفقار به زودی رونمایی می‌شود یکی با کالیبر کلاش 7.62x39 و یکی با کالیبر 5.56x45 برآورد ما این است که طی چند ماه آینده تست گرم این سلاح هم انجام شود . از طرفی ما در حال کار بر روی بحث گازی آن هستیم که بتوانیم گلوله‌های سابسونیک هم شلیک کنیم که کار طراحی آن انجام شده است.

رائفی‌پور با اشاره به توانمندی‌های ذوالفقار گفت: طبعا وقتی شما اسلحه‌ای را بسازید در مرحله بعدی مجموعه‌های مسئول در نهادهای دفاعی کشور تست‌های لازم را روی انجام می‌دهند.

وی در خصوص مواد اولیه مورد نیاز ساخت سلاح گفت: تمام مواد تولید بدنه این اسلحه در ایران وجود دارد و ما نیازی نداریم که ماده‌ای از خارج وارد شود.

رائفی‌پور گفت: برای افزایش دقت اسلحه از سیستم لوله آزاد استفاده شده تا هم دقت بالا برود و هم ارتعاش به بدنه وارد نشود، این اسلحه همانطور که اعلام شد مکانیزم مسلح شدن سلاح با فشار گاز و پیستون کوتاه است.

سلاح «مصاف» تکاوران نوهد ارتش کجا تولید شد؟ + تصاویر + بررسی کیفیت و مقایسه با کلاشینکف

وی تاکید کرد: یکی از نکات مهم این اسلحه قرینه بودن آن در دو طرف است و همه قابلیت‌ها در دو طرف آن وجود دارد که یکی از موارد استفاده آن برای چپ دست‌هاست.

دو سایت فارسی و 10 سایت خارجی موسسه مصاف برای معرفی انقلاب اسلامی

مدیر موسسه مصاف در بخش دیگری از این گفت‌وگو تصریح کرد:​ من اصلا نمی‌گویم انقلاب برای ما چه کرده بلکه باید ببینیم ما برای انقلاب چه کردیم؟ من وقتی شهدای مدافع حرم را می‌بینم، دائم به این موضوع فکر می‌کنم که ما چه کاری می‌توانیم برای آنها بکنیم؟

رائفی پور افزود: یک بخش، کار فرهنگی است که نگاه جوانان ما درست شود. از سوی دیگر روی تکفیری‌ها کار می‌کنیم که شیعه را درست بشناسند و تحت القائات انحرافی رسانه های صهیونیستی - تکفیری قرار نگیرند. ما در موسسه مصاف دو سایت فارسی و 10 سایت خارجی داریم که به معرفی صحیح تشیع و انقلاب اسلامی و دشمنانشان می‌پردازیم اما این دلیل نمی‌شود که وارد عرصه‌های دیگر نشویم یعنی وقتی می‌شود و پتانسیل آن وجود دارد چرا باید بنشینیم؟

رائفی‌پور افزود: تمامی بچه‌ها در موسسه با اعتقاد پای کار طراحی و تولید این اسلحه بودند و همانطور که خدا هم وعده داده به آنها کمک کرد و موفق شدند این پروژه‌ها مربوط به مؤسسه است نه شخص من و اگر فردا روزی هم من نبودم این پروژه‌ها ادامه پیدا خواهد کرد ان شاء الله.

وی اظهار داشت: در بخش عربی راشاتودی(روسیاالیوم) وقتی فیلم رونمایی و تست سرد این سلاح را مشاهده کردند تیتر زدند «"ذوالفقار" فخر الصناعة الإیرانیة!» آنها می‌فهمند که این سلاح چه قابلیت‌هایی دارد چون خودشان در تولید سلاح حرف برای گفتن دارند.

رائفی‌پور گفت: تولید ذوالفقار یک پیام هم برای دشمنان دارد و آن این است که وقتی یک مؤسسه فرهنگی چنین چیزی تولید می‌کند ببینید مؤسسات نظامی ما چه سلاح‌هایی را تولید می‌کنند و باید حساب کار دست‌شان بیاید.

مدیر موسسه مصاف افزود: ما این محصول را به مهندسان توانمند وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تقدیم خواهیم کرد تا ضمن بهینه سازی در صورت صلاحدید مقدمات تولید انبوه آن فراهم شود.

وی در پایان اظهار داشت: قطعا برادران ما در وزارت دفاع و جهاد خودکفایی سپاه و ارتش پروژه‌هایی دارند که دشمنان به خواب شبشان هم نمی‌بینند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها