کد خبر: 562072
تاریخ انتشار :

عضو کمیسیون امنیت ملی در گفتگو با نامه نیوز :

فلاحت پیشه: چهره‌های بزرگ برای مجلس آینده نمی‌آیند / مانور تمرینی انتخابات مجلس سکوی پرش چهره‌های پشت صحنه برای انتخابات 1400 است

فلاحت پیشه: چهره‌های بزرگ برای مجلس آینده نمی‌آیند / مانور تمرینی انتخابات مجلس سکوی پرش چهره‌های پشت صحنه برای انتخابات 1400 است
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه نیوز- گروه سیاست: حواشی مربوط به انتخابات مجلس شورای اسلامی و بحث برسر لیست‌ها و سرلیست‌ها داغ است. این موضوع در تهران با حواشی مربوط به گمانه‌زنی حضور بزرگان اصولگرا در روزهای جاری داغ‌تر شده است. پیرامون آرایش احتمالی لیست‌ها و شاکله مجلس یازدهم با «حشمت‌الله فلاحت پیشه» نماینده مجلس و استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی به گفتگو نشستیم. مشروح این گپ و گفت را در ادامه می‌خوانید:

مجلس آینده مجلس چهره‌ها نیست

حشمت‌الله فلاحت پیشه در پاسخ به سوالی در رابطه با آرایش مجلس آینده و نقش چهره های مطرحی چون علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف که در این روزها درباره حضورشان در انتخابات گمانه‌زنی‌های بسیاری مطرح است گفت: «درباره تصمیم اشخاص مطرح نمی‌توان مجلس آینده مجلس چهره‌های بزرگ سیاسی نخواهد بود و بعید است چهره‌ها در این انتخابات حضور پیدا کنند».

نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در ادامه با تاکید بر این نکته که «شرایط حاضر، شرایطی نیست که در آن چهره‌ها خود را بسوزانند» گفت: مردم نیز در شرایط فعلی دل خوشی از شخصیت‌های سیاسی ندارند، بلکه اگر استقبالی هم صورت بگیرد، احتمالا از برنامه‌ها استقبال خواهند کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به اینکه در انتخابات آینده ما شاهد رقابت اشخاص نخواهیم بود و باید شاهد محوریت جریان‌ها باشیم، افزود: لیست‌ها برای انتخابات این دوره مجلس بیشتر باید برنامه خود را ارائه دهند.

نخبگان و چهره‌های اصلی در پشت پرده صحنه‌گردان هستند

این عضو هیئت علمی دانشگاه در پاسخ به این سوال که «ممکن است چهره‌های برجسته و مطرح سیاسی شناخته شده در پشت صحنه نیروهای گمنام‌تر را مدیریت و هدایت کنند؟» اظهار کرد: بنده هم معتقدم که چنین اتفاقی بیفتد و نخبگان سیاسی شناخته شده در شرایط حساس فعلی خود را در معرض رای عمومی قرار ندهند. بیشتر چهره‌هایی مطرح خواهند شد که جریانات سیاسی و مردم آن‌ها را در فضای عمومی دنبال کرده و حرف آن‌ها برایشان به‌عنوان اظهارنظر کارشناسی شناخته شود. چهره‌هایی که در انتخابات مجلس پیش رو مطرح می‌شوند قاعدتا نباید کسانی باشند که پیش از این از سوی جناح‌های چپ و راست برچسب‌هایی خورده یا در مظان اتهاماتی باشند. این اتفاقا یکی از دلایلی است که خود چهره‌های بزرگتر نیز شخصا تمایلی به شرکت در این دوره از انتخابات به‌عنوان نامزد نداشته باشند.

وی درباره احتمال آمادگی چهره‌های مطرح سیاسی پشت صحنه انتخابات مجلس در انتخابات ریاست جمهوری نیز توضیح داد:«چهره‌های بزرگ سیاسی مطرح اصولگرا و اصلاح‌طلب در پشت صحنه تلاش می‌کنند به مسیر انتخابات و آرایش آتی کرسی‌های مجلس جهت بدهند».

جوان‌گرایی پر رنگ نخواهد بود / احتمال تکثر لیست در اصولگرایان همچنان بیشتر از اصلاح طلبان است

وی همچنین تصریح کرد: چهره‌ها سعی می‌کنند صحنه‌گردانی کنند تا نهایتاً در مانور تمرینی انتخابات مجلس بتوانند میوه کاشته شده خود در مجلس را در انتخابات ریاست جمهوری برداشت کنند. البته عدم شرکت چهره‌های شناخته شده و با سابقه بزرگ به معنای تحقق آرمان «جوان‌گرایی» در مجلس نیست. چرا که شانس افرادی که دارای سابقه قابل دفاع هستند، در انتخابات‌ها بسیار بیشتر است. به‌این معنا می‌توانیم شاهد حضور برخی چهره‌ها از میان نمایندگان ادوار پیشین نیز در مجلس باشیم.

این کارشناس مسائل سیاسی در پایان در جواب سوالی پیرامون احتمال ارائه چند لیست متفاوت از جریانات اصولگرا و اصلاح‌طلب (باتوجه به تشتت‌های پیش آمده در این جریانات) پاسخ داد: البته در این رابطه بین هر جریان سیاسی خاصی تفاوت وجود دارد و سطح انشقاق و تشتت و اختلافات یکسان نیست. جریان اصلاح‌طلب باتوجه به وجود چهره‌های محوری در این جناح، ممکن است دچار تکثر لیست نشوند، اما از سوی دیگر به‌دلیل مسئله شورای نگهبان و فقدان ظرفیت سیاسی لازم در این جناح، با کمبود کاندید مطرح مواجه خواهد شد. ولی در جریانات اصولگرا متاسفانه شاهد تشتت آراء و اختلافات بیشتری هستیم که می‌تواند زمینه چند لیستی شدن این جریان را فراهم آورد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها