زبان ترامپ را فقط احمدی نژاد میفهمد!
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است سوم نوامبر ۲۰۲۰ یعنی سیزده آبان ۱۳۹۹ برگزار شود. در این رقابتها «دونالد ترامپ» رییس جمهور فعلی آمریکا با یک یا چند نفر از نامزدهای این انتخابات به ویژه «جو بایدن» کاندیدای حزب دموکرات و معاون «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق ایالات متحده برای تصدی کرسی ریاست جمهوری و باقی ماندن در قدرت برای چهار سال دیگر رقابت خواهد کرد؛ انتخاباتی که بی تاثیر در فضای سیاسی کشور ما هم نخواهد بود.
به گزارش «تابناک»، طبق آنچه رسانههای آمریکایی اعلام کرده اند سران حزب جمهوری خواه آمریکا در ادامه حمایت خود از ترامپ دچار تردید شده اند و شاید برای انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ مسیری متفاوتتر اتخاذ کنند و ترامپ را در صحنه رقابتها تنها بگذراند. روزنامه نیویورک تایمز نوزدهم خردادماه سال جاری فاش کرده بود که "جورج دبلیو بوش" رئیس جمهور سابق آمریکا و "میت رامنی" سناتور جمهوریخواه ایالت یوتا از انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده حمایت نخواهند کرد.
نیویورک تایمز نوشته بود: برخی رهبران جمهوریخواه آمریکا با این چالش روبه رو شدهاند که آیا از رئیس جمهور فعلی ایالات متحده یا از نامزدی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ میلادی حمایت کنند.
انتخابات آمریکا در حالی قرار است نوامبر ۲۰۲۰ برگزار شود که سیاستهای تحریمی دولت «دونالد ترامپ» و همچنین ترور شهید سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» در دیماه ۹۸ سبب شده تا روابط تهران_واشنگتن، تاریکترین روابط را طی چند دهه اخیر به خود بگیرد و خروج یکجانبه ترامپ از برجام راه هرگونه مذاکره مجدد بین ایران با سردمداران کاخ سفید را بسته است.
درست شش ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز در اردیبهشتماه یا خردادماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد و «حسن روحانی» کلید پاستور را پس از هشت سال سکانداری به شخص دیگری تحویل خواهد داد.
کارشناسان سیاسی معتقدند که ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۰ آمریکا تاثیر مهمی بر شرایط سیاسی ایران نیز خواهد داشت، چون در صورت پیروزی یک دموکرات در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا میتوان به بازگشت آمریکا به برجام و سپس باز کردن راه مذاکره مجدد با این کشور امیدوار بود؛ اما انتخاب ترامپ میتواند مسیر دیگری را در این راه ترسیم کند.
هرچند هنوز در ایران هیچ فردی برای انتخابات ۱۴۰۰ رسما اعلام آمادگی نکرده و تا نامنویسی برای انتخابات زمان زیادی مانده است، از گوشه و کنار جریانات سیاسی اصولگرایان و اصلاحطلبان گمانهزنیهایی مطرح میشود و نام برخی افراد به عنوان کاندیدای احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ به گوش میخورد.
شنیدههای خبرنگار «تابناک» حکایت از خبر قطعی و موثق در خصوص کاندیداتوری «محمود احمدی نژاد» رییس دولتهای نهم و دهم دارد که گفته میشود در آذرماه در یک سفر استانی رسما اعلام کاندیداتوری خواهد کرد تا بار دیگر شاهد ورود و حضور او در عرصه انتخابات باشیم؛ اما به نظر میرسد، همچنان برای تایید صلاحیت احمدی نژاد تفاوتی نسبت به انتخابات گذشته شاهد نباشیم.
یکی از نزدیکان احمدی نژاد که نخواست نامش فاش شود، در همین رابطه به خبرنگار «تابناک» گفته است: احمدی نژاد قطعا نامزد خواهد شد، چون واقعا اگر میخواهند مشارکت بالا برود این کار فقط با تایید احمدی نژاد ممکن است!
وی درباره مذاکره ایران با آمریکا در صورت کاندیاتوری احمدی نژاد و پیروزی وی نیز گفت: زبان امثال ترامپ را فقط احمدی نژاد میفهمد.
اخیرا یکی از سایتهای خبری در خصوص احتمال کاندیداتوری احمدی نژاد، نوشته بود: احمدی نژاد که در انتخابات ۱۳۹۶ رد صلاحیت شد، بر این باور است در سال ۱۴۰۰ شرایط برای او و همفکرانش فراهم خواهد شد و شورای نگهبان چارهای جز تایید او نخواهد داشت و از این روی، آنها میتوانند در عرصه انتخابات حضور یابند. آیا این تحلیل گروه احمدی نژاد عینیت خواهد یافت یا آن که او بختی برای عبور از فیلتر شورای نگهبان نخواهد داشت، باید منتظر ماند.
سخنان و کنشگری احمدی نژاد درباره مسائل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و بین المللی حکایت از تلاش و تقلای او برای حضور جدی در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در سال ۱۴۰۰ دارد.
او چند روز پیش طی یک گفتوگوی اسکایپی با شبکه «یو. اس. ایران. تیوی» از «دونالد ترامپ» رییسجمهور آمریکا خواسته بود در مشی دولت آمریکا تغییر ایجاد و رویه هایش را اصلاح کند. احمدی نژاد گفته بود: انتظار از آقای ترامپ این است که در مشی دولت آمریکا تغییر ایجاد کند و بیاید و گفت وگو کند.
وی تصریح داشته بود: تنظیم یک طرفه توافق و لغو یک طرفه توافق، میان دو ملت بدبینی درست کرد. اصلاح جهان فقط در فضای تفاهم ممکن است.
صحبتهای احمدی نژاد درباره مذاکره با ترامپ، موضوع جدیدی نیست و او چهارم تیرماه ۹۸ نامهای به ترامپ نوشت و او را به تفصیل پند و اندرز داد. البته رئیس دولت مهرورز در دوره ریاست جمهوری اش و پس از آن اشتیاق زیادی برای مذاکره با آمریکاییها از خود نشان داده و نامههایی که او بارها به اوباما و ترامپ نوشته و البته با بی اعتنایی آنها مواجه شده نیز حکایت از این داستان دارد.
او بیست روز بعد از نامه اخیرش به ترامپ، گفت و گویی با روزنامه نیویورک تایمز صورت داد و خواستار مذاکره با رئیس جمهور آمریکا شد و گفت: ترامپ مرد عمل است. او همچنین یک تاجر است و بنابراین قادر به محاسبه سود و زیان و تصمیمگیری بر این مبناست. ما به او میگوییم، بگذارید هزینههای بلندمدت (تنش و یا همکاری) بین دو کشور را محاسبه کنیم و کوتهبین نباشیم.
به نظر میرسد محمود احمدی نژاد نیز همچون برخی از اصلاحطلبان، که چشم به انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا بسته تا متناسب به نتیجه انتخابات سوم نوامبر استراتژی خود را تعیین کند، اندک نگاهی به انتخابات آبانماه امریکا دارد و پس از نتایج آن کنشهای سیاسی و فعالیتهای تبلیغاتی وی برای ۱۴۰۰ حالت رسمیتر و جدیتری خواهد یافت.
دیدگاه تان را بنویسید