از انتخابات آمریکا چه خبر؟/ آخرین وضعیت بایدن و ترامپ، ۵۰ روز مانده به انتخابات
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، کمتر از ۵۰ روز به انتخابات آمریکا باقی مانده و نتایج متعددی از نظرسنجیهای آمریکا در رسانههای این کشور منتشر میشود. برای فهم این نظرسنجیها و اینکه بدانیم کدام یک را باید جدی بگیریم و کدام را باید نادیده گرفت نیاز به تحلیل بیشتری است. در این یادداشت بخشی از نظرسنجیها و میزان اعتبار آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
نظرسنجیهای آمریکا چه میگویند؟
میانگین نظرسنجیهای نهادهای مختلف از پیروزی بایدن خبر میدهد. در حال حاضر بایدن ۳۳۴ رای الکترال ایالات آمریکا را در برابر ۲۰۴ رای ترامپ به خود اختصاص داده است. برای پیروزی در انتخابات هر یک از کاندیداها تنها به ۲۷۰ رای الکترال نیاز دارد.
در ایالت ویسکانسین یعنی جایی که در ۲۰۱۶ ترامپ پیروز شده بود، بایدن با ۶ امتیاز از رقیب خود پیش افتاده. بایدن در آریزونا که تا کنون تنها یک بار به کاندیدای دموکرات در ۷۰ سال گذشته رای دادهاند نیز از رقیب خود جلوتر است. در کارولینای شمالی هم که معمولا به کاندیدای جمهوریخواه رای میدهند، بایدن جلوتر است. تگزاس نزدیکترین رقابت میان بایدن و ترامپ در میان ایالتهای تعیین کننده است.
نظرسنجیهای ملی همگی نتایج را به نفع بایدن نشان میدهد. نظرسنجیهای انجام گرفته از میان گروه کهنسالان سفید پوست که یکی از گروههای تعیین کننده در انتخابات ۲۰۱۶ بود نیز بی علاقگی این گروه نسبت به انتخاب مجدد ترامپ را نشان میدهد.
یکی از نهادهای مسئول برگزاری نظرسنجیها در آمریکا، رسانه سی.ان.ان است. هری اتن یکی از کارشناسان سیاسی مسئول نظرسنجی در این رسانه درباره تعدد نظر سنجیها و میزان اعتبار آنها توضیحاتی ارائه کرده است. او در وهله نخست گفته باید این نظرسنجیها را در کانتکس دیگر نظرسنجیها به طور همزمان مطالعه کرد. اگر یکی از اینها خیلی متفاوت بود باید از خودتان بپرسید چطور این اختلاف ایجاد شده و چه چیزی را بررسی کردهاند که دیگران نکردهاند.
اتن تاکید کرده نظرسنجیها تنها ابزارند و پیش گویی نمیکنند. حاشیها که برای این نظرسنجیها در نظر گرفتهاند به این دلیل است که بدانید در نهایت نتیجه به تک تک رای دهندگان بستگی دارد. به گفته اتن، میانگین نظرسنجیهای موجود از بقیه معتبرتر است.
او همچنین به حمایتهای مالی انجام شده از هر یک از نهادهای نظرسنجی در آمریکا اشاره کرده و گفته باید توجه داشته باشید که هر یک از ستادهای انتخاباتی برای این نظرسنجیها هزینه میکنند از این رو هیچ نهادی نیست که سوگیری نداشته باشد.
آیا نظرسنجیها درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا معتبرند؟
اکثر رسانههای آمریکایی نسبت به اعتبار نظرسنجیها هشدار میدهند و مثال آنها انتخابات ۲۰۱۶ و رای بیشتر هیلاری کلینتون در همه نظرسنجیها تا دقیقه نود است.
نشریه کانورسیشن به این ابهام پاسخ داده است. این رسانه در یادداشتی به نوع خاص انتخابات آمریکا اشاره کرده و نوشت: انتخابات آمریکا دو مرحلهای است. هر ایالت بسته میزان جمعیتش از امتیازی برخوردار است که به آن «دلیگیت» گفته میشود. در مجموع ۵۳۸ دلیگیت در آمریکا وجود دارد. رای آمریکاییها در نهایت نشان میدهد که چه کسی در کالج الکترال بیشترین دلیگیت را به خود اختصاص داده است. در بیشتر ایالتها کاندیدایی که بیشترین رای را آورده باشد همه دلیگیت را از آن خود میکند. کاندیدایی که اکثریت قاطع (۲۷۰ دلیگیت یا بیشتر) داشته باشد پیروز انتخابات است.
در انتخابات ۲۰۱۶ برای پنجمین بار در تاریخ آمریکا مجموع آرای ملی با رای الکترال متقاوت بود. این یعنی هیلاری کلینتون کاندیدای دموکراتها ۲.۹ میلیون رای بیشتر نسبت به ترامپ داشت، اما در نهایت در انتخابات شکست خورد. ترامپ در سال ۲۰۱۶ در ایالات کلیدی همه دلیگیتها را از آن خود کرد.
برای این دوره نیز تحلیلگران بیشتر بر نظرسنجیهای ملی تمرکز دارند تا نظرسنجی ایالتهای به اصطلاح خاکستری که تعیین کننده نتیجه انتخاباتند. ایالتهای خاکستری که شامل ایالات میشیگان، ویسکانسین، پنسیلوانیا، فلوریدا و کارولینای شمالی هستند در واقع ایالتهاییاند که رای دهندگان در طول تاریخ انتخاباتهای آمریکا نسبت به یک حزب خاص سوگیری نداشتهاند و بین دو حزب اصلی در گردش بودهاند.
نشریه کانوسیشن معتقد است حتی دو یا سه ایالت از این بین میتواند تکلیف انتخابات ۲۰۲۰ را تعیین کند. این نشریه در قالب یک پروژه تحقیقاتی با مرکز مطالعات آمریکا، دادههای به دست آمده از میانگین نظرسنجی ایالتهای خاکستری ۱۲۰ روز قبل از انتخابات را با مشابه این دوره در انتخابات ۲۰۱۶ مقایسه کرده است. نتایج این پروژه برای نحوه مطالعه نظرسنجیهای ۲۰۱۰ حیاتی است.
تحقیقات نشان داده بایدن در بیشتر ایالتهایی که باراک اوباما در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ در آنها رای آورده بود و در سال ۲۰۱۶ به سمت ترامپ چرخش داشتند، رای بالاتری دارد. ایالتهای فلوریدا، میشیگان، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین از جمله این ایالتها هستند. این پنج ایالت در مجموع ۹۰ دلیگیت را به خود اختصاص دادهاند. بایدن همچنین در ایالت آریزونا که یک ایالت جمهوریخواه است نیز رای اول را دارد. با این وصف اگر این مقایسه را بخواهیم مد نظر قرار دهیم، ترامپ ۱۰۱ رای الکترالی که در انتخابات پیش داشت از دست خواهد داد و شکست خواهد خورد.
چرا نظرسنجیهای انتخابات آمریکا در سال ۲۰۱۶ اشتباه کردند؟نشریه کانورسیشن به این سوال پاسخ داده و گفته نظرسنجیهای ایالتی در سال ۲۰۱۶ به خاطر دست کم گرفتن ترامپ مورد انتقاد زیادی قرار گرفتند. نظرسنجیهای نهایی این سال در واقع حاشیه رای ترامپ در برابر کلینتون را در ایالتهای کلیدی دست کم گرفته بود.
یک بازبینی درباره نظرسنجیهای ۲۰۱۶ توسط انجمن سنجش افکار عمومی آمریکایی انجام شده که فرضیهها درباره میزان سوگیری نظرسنجیهای ایالتی در ۲۰۱۶ را بررسی کرده است. این تحقیقات حاکی از آن است که دو فاکتور اولیه در واقع منجر به این اختلاف نتیجه شده است:
۱) تعداد معمولا بالای افرادی که تا دقیقه نود تصمیم نهایی نگرفته بودند در نهایت به ترامپ گرایش داشتند. تعداد افراد بلاتکلیف در انتخابات ۲۰۱۶ تقریبا دو برابر انتخاباتهای قبلی بود. از این میان تعداد بالایی در نهایت به ترامپ رای دادند. اما در ۲۰۲۰ تحقیقات نشان میدهد افراد بلاتکلیف بسیار کمترند و در نتیجه احتمال اختلاف نظرسنجیها و نتایج نهایی کمتر خواهد بود.
آمار میزان رای دهندگان بلاتکلیف آمریکایی در چهار دوره انتخاباتی از ۱۲۰ روز مانده به انتخابات رنگ سبز نشان دهنده میزان افراد بلاتکلیف در انتخابات پیش روست
۲) تغییر میزان مشارکت: در ۲۰۱۶ ترامپ موفق شد رای دهندگانی را که معمولا در انتخاباتها مشارکت نمیکردند را به نفع خود بسیج کند. اینها معمولا رای دهندگان غیر شهری بودند که تحصیلات کمتری داشتند. امسال احتمالا از هر دو سمت میزان بالای مشارکت را خواهیم داشت و بررسیها نشان میدهد شاید بالاترین نرخ مشارکت در تاریخ آمریکا رقم بخورد. همین مساله میتواند به بی اعتبارتر شدن نظرسنجیها نیز بیانجامد.
تفسیر دوباره نظرسنجیهای انتخابات ۲۰۲۰آخرین میانگین نظرسنجیهای ملی نشان میدهد که بایدن پیروز انتخابات است، اما اگر فرض کنیم نظرسنجیهای ۲۰۲۰ نیز مانند ۲۰۱۶ بیاعتبار است، این یعنی نظرسنجیهای ایالات نیوهمپشایر، کارولینای شمالی و ویسکانسین به نفع بایدن اشتباه است. اگر بایدن در این ایالتها شکست هم بخورد باز با ۳۰۵ رای الکترال در برابر ۲۳۳ رای پیروز انتخابات خواهد بود.
در هفتههای اخیر اختلاف رای بایدن و ترامپ در پنسیلوانیا و فلوریدا کمتر شده. اگر ترامپ در نهایت در این ایالتها پیروز شود و بقیه نتایج نیز نعل بالنعل با انتخابات ۲۰۱۶ یکی باشد، ترامپ با اختلاف رای پایینی با ۲۸۲ رای الکتورال پیروز خواهد شد. با توجه به طیف آماری مختلفی که از ارورهای نظرسنجیهای سال ۲۰۱۶ مشاهده کردیم، ترامپ هنوز شانس پیروزی در انتخابات سوم نوامبر را دارد.
چه فاکتورهایی در انتخابات آمریکا تعیین کنندهاند؟کانورسیشن در گزارش خود به اهمیت پندمی کرونا و جدالهایی که در دولت ترامپ بر سر انتخابات شکل گرفته در تعیین نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ اشاره کرده و نوشته آمارهای رسمی آمریکا نشان میدهند بسیاری از رای دهندگان دقیقه نود بین رای دادن حضوری با پستی تصمیمگیری میکنند. این در حالی است که دسترسی به رای پستی در سراسر آمریکا به یکسان فراهم نشده در نتیجه تبعات سیاسی این وضعیت بر کسی روشن نیست.
ترامپ و جمهوریخواهان درباره اعتبار رای پستی از چندین ماه قبل از انتخابات تردیدهایشان را آغاز کردهاند. ترامپ در یک گفتگو با فاکس نیوز درباره پذیرش نتایج انتخابات پستی تردید کرد و از قبول نتیجه احتمالی آن سر باز زد. نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد ۷۲ درصد دموکراتها و ۲۲ درصد جمهوری خواهان به رای گیری پستی اعتقاد دارند.
با همه اینها باید در نظر داشت که این انتخابات نسبت به انتخاباتهای قبلی تعداد کمتری رای دهنده بلاتکلیف دارد و از این رو نتایج نظرسنجیها باید معتبرتر از سایر دورههای انتخاباتی باشد، اما همچنان تردیدهای زیادی در مورد میزان مشارکت وجود دارد.
منبع:خبر فوری
دیدگاه تان را بنویسید