کد خبر: 549272
تاریخ انتشار :

رصد ویژه رسانه‌ها؛ ۱۴ مرداد ۹۸؛ از قطع همکاری «استقلال» با صداوسیما تا حمله «کزازی» به مشروطه و خنده معنادار ظریف

پرونده قاچاق ارز دو هزار میلیارد تومانی «عراقچی» گشوده شد

پرونده قاچاق ارز دو هزار میلیارد تومانی «عراقچی» گشوده شد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه نیوز- گروه سیاست: هرگاه آب و هوای حواشی و حوادث عجیب و غریب مساعدتر باشد، معمولا جیب رسانه‌ها در پرداخت به مسائل فربه‌تر از دیگر زمان‌هاست. اما تو گویی پس از ماجراهای تنش نفتکشی و ظریف و نجفی، هوا آرام شده و حاشیه‌های مهم‌تر از متن نیز به تبع آن فراموش شده است. با این حال، معمولا در همین هوای آرام است که می‌توان با تیز کردن گوش، از رویدادهایی پرده برداشت و به آن پرداخت که گاه خود خبر از روزهای توفانی می‌دهند. اوضاع و احوال این روزهای رسانه‌ها چنین وضعیتی دارد و گاه در لابه‌لای اخبارشان نکات جالبی به چشم می‌رسد. نکاتی که در کل مربوط به روزهای شلوغ نیز هست:

دادگاه فساد برادرزاده آقای دیپلمات

روزنامه «خراسان» امروز در تیتری خبری، عکس سید احمد عراقچی برادرزاده «سیدعباس عراقچی» معاون سیاسی ظریف و از اعضای اصلی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای را در دادگاه رسیدگی به جرائم مربوط به فساد ارزی سال‌های گذشته منتشر کرده است. خراسان تیتر «آغاز محاکمه مدیران ارزی سابق» را با توضیح «پرونده احمد عراقچی، سه مدیر سابق بانک مرکزی و یک دلال عمده ارز در دادگاه گشوده شد» به استقبال این خبر رفت.

پرونده قاچاق ارز دو هزار میلیارد تومانی عراقچی گشوده شد

ماجرای سیداحمد عراقچی از این قرار بود که وی در زمان تصدی «ولی‌الله سیف» یعنی در تابستان سال 96 به معاونت ارزی بانک مرکزی که از معاونت‌های مهم و راهبردی این نهاد است منصوب شد. تحصیلات وی در زمینه اقتصادی بود، اما باتوجه به اینکه وی فاقد مدرک دکتری بوده و از تجربه مدیریتی برخوردار نبود، لذا بسیاری از انتقادات نسبت به این انتساب جهت‌دار سیف در همان زمان مطرح شد و برخی رسانه‌ها شائبه «پارتی بازی» برای فامیل «آقای دیپلمات» را مطرح کرده بودند. از جمله این انتقادات را «حسین دهباشی» مستندساز فیلم تبلیغاتی روحانی در دور اول انتخابش در توییتر مطرح کرد. وی صراحتا اعلام کرده بود: «جناب سیداحمد عراقچی تا قبل از معاونت ارزی بانک مرکزی (یعنی پنجمین نهاد مالی کشور) در سن 36سالگی، تنها یکسال سابقه کار دولتی و سه‌سال و نیم فعالیت در یک شرکت کامپیوتری را داشت. در مدت مدیریت او دلار از کمتر از سه‌هزار تومان به بیش از نه هزار تومان افزایش پیدا کرد.»

پرونده قاچاق ارز دو هزار میلیارد تومانی عراقچی گشوده شد

دقیقا یکماه پس از انتشار این توییت بود که عراقچی سال گذشته در همین روزها (13مرداد97) از سمت خود برکنار شد. این برکناری توسط «همتی» که خود تنها یک هفته قبل از این حکم توسط روحانی با «ولی الله سیف» تعویض شده بود، انجام گرفت.فردای روز برکناری عراقچی (14 مرداد سال قبل) او با حکم دادستانی بازداشت شد. اژه‌ای سخنگوی وقت قوه قضائیه در این باره اعلام کرده بود: در ادامه رسیدگی به پرونده اخلالگران در نظام پولی و ارزی کشور پرونده سه تن از کسانی که تکمیل شده بود با صدور کیفر خواست به دادگاه ارسال شد و چند تن از جمله معاون ارزی بانک مرکزی تحت بازداشت شدند.»

احمد عراقچی که فرزند «مجتبی عراقچی» رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف است، در شرایطی بازداشت شد که انتقادات نسبت به بانک مرکزی سر به فلک کشیده بود. اژه‌ای گفته بود که نوع اتهام «عراقچی» چنان است که باید در «دادگاه ویژه» محاکمه شود زیرا 9 متهم دیگر نیز وجود دارند. احمد هشتم مهرماه همان سال از زندان با قرار وثیقه سنگین آزاد شد، ولی هیچ نهادی بحث نحوه «ایجاد اخلال عمدی» در بازار ارز را باز نکرد. همچنین گفته نشد که ریشه این اخلال طمع اقتصادی بوده یا اهداف سیاسی و براندازانه را نیز در پس خود داشته است. اما حالا با برگزاری دادگاه این متهمان در روز گذشته، برخی نقاط کور توسط قهرمانی «معاون دادستان» روشن شده است.

معاون دادستان در اظهارات خود در دادگاه اعلام کرده است: در آن سال، بانک مرکزی در جهت سیاست‌های خود توزیع ارز با نرخ شناور را در دستور کار خود قرار داد تا مطابق مقررات در اختیار افراد قرار بدهد و یکی از منافذ فساد این ارز دولتی بوده است. عده ای نیز از این وضعیت سوء استفاده کردند و باعث سیر نزولی ارزش ریال در برابر دلار شدند. این اقدامات از طریق ارتباط «سالار آقاخانی»(دلال سرشناس) با «احمد عراقچی» صورت گرفته که علاوه بر تغییرات گسترده در نرخ ارز، سود هنگفتی به جیب این دلال ارز برود. براساس کیفرخواست دادستان، احمد عراقچی به قاچاق عمده ارز از طریق این شبکه به مبلغ 160میلیون دلار و 20میلیون یورو شده است. این فقط رقم (به ارزش بیش از 2هزار میلیارد تومان) مربوط به خود عراقچی است و رشوه‌های آقاخانی به افراد مختلف نیز می‌تواند به این ارقام اضافه کند.

پرتاب سنگ ریزه به دیو تورم با حذف صفر

روزنامه «شهروند» در صفحه آخر خود «شهرونگ» کاریکاتوری به قلم مهدی عزیزی منتشر کرده که در آن از زبان کارشناسان اقتصادی قید کرده «حذف صفر از پول ملی تورم را کاهش نمی‌دهد». در این تصویر تورم دیوی بزرگ نشان داده شده که مسئولین با چنین سیاست‌هایی گویی با سنگ ریزه این غول را هدف قرار می‌دهند.

پرونده قاچاق ارز دو هزار میلیارد تومانی عراقچی گشوده شد

احتمال قطع همکاری استقلال با صداوسیما به علت اهانت مجری

گویا هر چقدر هواداران فوتبال به واسطه شبکه‌های اجتماعی صاحب رسانه می‌شوند کار مجریان تلویزیون دشوارتر می‌شود. آنها باید بتوانند مواضع فوتبالی خود را سانسور کنند یا حداقل در قالبی توهین آمیز بیان نکنند. اما با وجود اصرار صداوسیما در رابطه با بحث دستورالعمل‌های اجرایی، باز هم شاهد برخی گاف‌ها در رسانه ملی هستیم.

در همین راستا، اخیرا «حسین کلهر» مجری برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر» در واکنش به خبر توقیف لوگوی باشگاه استقلال ادبیات نامناسبی به کار برده است. او در حالیکه کف دست‌هایش را به نشانه تسلیم و آماده بودن برای پذیرش بازخورد حرف‌هایش بالا برده بود به چهار حفره در لوگوی باشگاه استقلال اشاره کرد و گفت «بهتر است در طراحی جدید فکری برای این حفره‌ها کنند!»

پرونده قاچاق ارز دو هزار میلیارد تومانی عراقچی گشوده شد

پس از بازنشر این فیلم توسط هواداران پرسپولیس در فضای مجازی، سیل اعتراض استقلالی‌ها در این فضا حتی به باشگاه هم رسید و موجبات صدور بیانیه را هم توسط این باشگاه فراهم کرد. در بخشی از این بیانیه آمده بود:«در شرایطی که صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران با پول مردم اداره می‌شود و باید به مردم و علایقشان احترام بگذارد، متاسفانه یکی از مجریان این سازمان در یک برنامه تلویزیونی به طور آشکار و مستقیم به باشگاه استقلال و نشان رسمی آن اهانت کرده است باتوجه به سابقه این رفتارهای سخیف توسط مجریان مختلف تلویزیونی، باشگاه استقلال تا زمان عذرخواهی رسمی سازمان صداوسیما همکاری خود را با این سازمان صداوسیما قطع خواهد کرد».

این واکنش به صداوسیما در کنار فشار استقلالی‌ها، موجب شد تا دیروز حسین کلهر خود با انتشار فیلمی نسبت به توهینی که به استقلال و هواداران آن کرده بود عذرخواهی کند. حال پرسش این است که آیا استقلال باتوجه به ادعای کم لطفی‌‌ای که مدت‌هاست در حق این باشگاه صورت گرفته، هنوز با این وجود به عدم همکاری با صداوسیما ادامه می‌دهد؟

حمله «کزازی» به مشروطه؛ مقلد بودیم!

میرجلال‌الدین کزازی استاد ادبیات شناخته شده دانشگاه علامه طباطبایی تهران که با لحن حماسی و لفظ قلم صحبت‌کردن‌های به شیوه پارسی میانه شناخته می‌شود، در مصاحبه‌ای سیاسی با روزنامه مردم سالاری، در سالگرد فرمان مشروطیت، به انتقاد از نهضت مشروطه پرداخته است. وی در بخشی از این مصاحبه با «مردم‌سالاری» از موضعی سنت‌گرایانه گفته است: «من پروایی ندارم که بگویم خیزش مشروطیت در کنار آن سودها که به ارمغان آورد و به دریغ باید گفت، پایدار نماند، زیان‌هایی را نیز به همراه داشت. چون خیزش به نابی ایرانی نبود و در زمینه‌هایی بر گرفته از فرهنگی دیگر، اندیشه‌ای دیگر شمرده می‌شد، به بیراهه افتاد. در برون ایران آن روزگار کشوری فرادید می‌آمد واپس مانده، گسترش نیافته. در سنجش با کشورهای غربی که ایرانیان می‌انگاشتند کشورهایی پیشرفته، توانمند و شهرآیین هستند. پس کوشیدند که از همان راه‌هایی بروند که آنان پیش‌تر رفته بودند.»

پرونده قاچاق ارز دو هزار میلیارد تومانی عراقچی گشوده شد

وی درباره تقلید ایرانیان از غرب ادامه داده است: «ایرانیان در نهایت راه‌هایی را جستند برای اینکه این نیاز برآورده شود که ایرانی نبود. این پرسمانی است که ما هنوز هم با آن دست به گریبانیم. پیامدها و نشانه‌های آن را در همین روزگار هم می‌بینیم.»

وی در پاسخ به این سوال که«جامعه امروز هم در پی دموکراسی، مثل جامعه آن زمان درگیر مسیرهای اشتباه شده؟» پاسخ داده: «پاسخ من آری است. من می‌اندیشم که برای دردهای ایرانی باید درمان‌های ایرانی یافت. می‌خواهم این نکته را با نمونه‌ای نه چندان همساز با سخن اما آشنا با دیدگاه خود، روشن کنم. شما اگر بخواهید دردی که از آن ایرانی است با درمان یا دارویی که از دیگران ستانده شده است، درمان شود، شاید آن درد را بتوانید از میان ببرید، اما دردهای دیگری را ناخواسته پدید خواهید آورد. آن درمان «نیرانی» شاید در زمانی کوتاه آشکارا دیده بشود. ما هم شادمان باشیم که درد را درمان کرده‌ایم. اما این ناسازی در میانه درد و درمان خود دردهایی دیگر را پایه می‌تواند ریخت، نهانی و نهادین که نشانه‌های آسیب‌شناختی آن به زودی به آسانی آشکار نمی‌تواند شد. ما همیشه می‌توانیم بی‌گمان از دیگران بهره ببریم. همواره در درازنای تاریخ خود نیز چنین کرده‌ایم. ما مردمانی هستیم که همواره به سوی دیگران، بیگانگان آغوش گشوده‌ایم. بی آنکه از این آغوش گشایی، از این پذیرندگی گرم و مهرآمیز زیان ببینیم. درست است که پذیرندگی برای ما سودها داشته است؛ پس چه شد که در خیزش مشروطیت ما زیان هم کردیم؟ این پرسشی بنیادین است. پاسخ من بدین پرسش این است که زیرا سراپا پذیرندگی بودیم. آری ما در مشروطه مقلد بودیم؛ آن زمان که ما به سوی جهان آغوش می‌گشودیم، نیرومند بودیم، باور ور به خویشتن بودیم؛ به بسندگی آشنا با فرهنگ و تاریخ و منش و پیشینه ایرانی و نیاکانی خویش. پس از جایگاهی برتر یا دست کم برابر با دیگران روبرو می‌شدیم. آگاهانه، سنجیده، به‌آیین، آنچه را به سودمان بود می‌ستاندیم آنچه به زیان بود، می‌راندیم. اما در روزگار خیزش مشروطیت، پذیرنده بودیم!»

خنده معنادار ظریف در دیدار سرزده لاریجانی + عکس

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز به سرزده با محمد جواد ظریف در ساختمان وزارت خارجه شتافت. به نظر می رسد این دیدار در پی تحریم محمد جواد ظریف از سوی دولت آمریکا و به منظور حمایت از وزیر امور خارجه کشورمان انجام شده باشد. ظریف در تصاویری که در این دیدار منتشر شده، باز هم همان لبخندهای معنادار خود را داشته است که فرزاد خبوشانی عکاس ایسنا آن را منعکس کرده است.

پرونده قاچاق ارز دو هزار میلیارد تومانی عراقچی گشوده شد

پرونده قاچاق ارز دو هزار میلیارد تومانی عراقچی گشوده شد

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها