کد خبر: 502143
تاریخ انتشار :

فواید درمانی شگفت انگیز سکنجبین را بشناسید

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، شربت سکنجبین یکی از نوشیدنی هایی با طبع خنک می باشد که مصرف آن برای افرادی که دارای طبع گرم هستند، بسیار توصیه می شود. سکنجبین را می توان با گیاه و عرقیات متفاوتی میل کرد، که هرکدام ارزش و خواص دارویی خود را دارند. به عنوان مثال مصرف کاهو و سکنجبین یک از طبیعی ترین و سالمترین راه های تصفیه خون و درمان کننده ی بیماری های صفراوی می باشد.
فواید سکنجبین
هر غذایی در طب سنتی دارای یک یا چند مصلح می‌باشد . منظور از مصلح یعنی نوعی مادهٔ غذایی یا گیاهی دارویی که مصرف آن به همراه غذای مورد نظر، در اصلاح و تعدیل عوارض جانبی احتمالی آن غذا و جذب غذا و اثر گذاری غذا را در بدن و ارگانهای مربوطه مضاعف خواهد کرد . در تغذیه سنتی ایرانیان مصرف مصلحات به طور کامل مراعات می‌شده است و تقریباً غذایی و میوه‌های یافت نمی‌شود که بدون مصلحات مصرف شود . سکنجبین نیز از ان جمله است: برای تسکین عطش، بازکردن انسداد عروق، رفع سر درد، گرم، برای تقویت معده و کبد مفید است. اگر سرکه و عسل برابر باشد برای بیمارهای بلغمی، بازکردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تب های مزمن نافع است ولی اگر از سرکه و شکر سرخ برابر استفاده شود، مزه آن ترش خواهد بود و نوشابه مایل به سردی است و برای رفع صفرا، تب، بازکردن انسداد عروق، رفع تشنگی، ناراحتی های طحال، کبد و معده مصرف می شود.
اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورند، اشتها آور است.
اگر شیرین‌بیان را در آب سکنجبین و فراسیون یا با ماءالجبن بخورید برای قولنج که در اثر غلبه سردی است، مفید خواهد بود.
اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب‌های طولانی و مداوم است.
در درد کبد اگر با سرخی رنگ و امتلا بدن همرا باشد. علاجش زدن رگ باسلیق، دادن شیره کاسنی با سکنجبین بزوری، مالیدن صندل سفید با گلاب و کافور به ناحیه کبد و نوشاندن جو آب و سکنجبین و خوراندن نان با آبغوره است.
اسطوخودوس گیاهی است بی ضرر که همه می‌توانند از آن استفاده کنند . فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نست و باعث آشفتگی می‌شود . اینگونه اشخاص باید آنرا با سکنجبین یا کتیرا بخورند.
فواید درمانی سکنجبین
یکی از نوشیدنی هایی که این روزها زیاد مصرف می شود، شربت سکنجبین است. سکنجبین یک شربت سنتی ایرانی است که داری طبع سرد و خنک بوده و تمام منافع سرکه را داشته و در بریدن صفرا شهرت فراوانی دارد. نام اصلی آن سرکنگبین است چرا که سابقا با سرکه وعسل آن را درست می کردند وگاهی از شیره نیز در تهیه آن استفاده می شود که در این صورت سرکه شیره نامیده می شود که در مقایسه با سکنجبین از فواید بیشتری برخوردار است. یکی از منافع سکنجبین آن است که چون آن را با یخ خنک کرده و همراه خیار رنده شده می نوشند تشنگی را رفع و صفرا را برطرف می کند و از التهاب ناشی از گرما می کاهد بطوری که دهان را تر ورطوبت غلیظ مزاج را که در مجاری تنفس باشد رفع می کند ودر نهایت سموم بدن را به همراه ادرار یا عروق بیرون می آورد. گاهی نیز این شربت ملین و مسهلی مفید بشمار می آید. اگر سکنجبین را باتخم کاسنی وکمی گلاب تهیه نمایید، نوشیدنی پرسودی خواهد شدو خصوصا برای آنهایی که طبعی گرم داشته یا کسانی که مبتلا به نفخ هستند منافع زیادی دارد، ولی برای مبتلایان به زخم معده زیان بخش است. بهتر است سکنجبین را در منزل بپزید و موقعی که درآن سرکه را با موادقندی جوشاندید قبل از سرد شدن یک دسته نعناع تازه در آن بریزید ومدتی بگذارید بماند تا عطر نعناع در سکنجبین حل شود. در این صورت سکنجبین دارای عطر وطعمی مطبوع شده وخواص بیشتری خواهد داشت. می توانید این شربت را به همراه کاهو یا در موقع تهیه سالاد ، بعنوان سس استفاده کنید. باید توجه داشت که شربت سکنجبین وخیار، شیرین وچاق کننده است و باید در مصرف آن اعتدال را رعایت نمود. همچنین هنگام تهیه سکنجبین مراعات نسبت سرکه و مواد قندی آن را بنمایید چرا که اگر سکنجبین ترش شود منافعی نداشته و برای اعصاب زیان آور بوده وآنهایی که معده ای ضعیف دارند و همچنین مبتلایان به اسهال ودرد سینه و خصوصا مسلولین نباید ازآن استفاده کنند. در ضمن کسانی که دچار سرماخوردگی شده اند وآنهایی که مبتلا به رعشه و دردهای عصبی هستند حتما باید از آن دوری کنند.
منبع: الو دکتر

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها