5 باور غلط درباره پوکی استخوان
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
5 باور غلط درباره پوکی استخوان
- پوکی استخوان یک بیماری جدی نیست. این یک بخش اجتناب ناپذیر از پیری است
در حالی که با افزایش سن برخی از ریزش استخوان اتفاق می افتد ، بسیاری از افراد طی چند سال خیلی سریع توده استخوانی را از دست می دهند. این ممکن است منجر به پوکی استخوان شود ، جایی که استخوان ها شکننده می شوند و به راحتی می شکنند. عواقب این بیماری می تواند شدید باشد ، از جمله درد ، ناتوانی ، از دست دادن استقلال و حتی مرگ. فعالیت های ساده روزانه ، مانند جاروبرقی ، بیرون بردن زباله یا بلند کردن کودک ، می تواند منجر به شکسته شدن استخوان شود. شکستگی های ستون فقرات باعث درد ، کاهش قد ، کاهش تحرک و حالت ایستاده می شود. شکستگی های باسن می تواند منجر به مرگ یا ناتوانی و مراقبت از خانه سالمندان شود.
- پوکی استخوان بیماری زنان است
اگرچه این بیماری در زنان شایع تر است ، پوکی استخوان یک مسئله بهداشتی جدی نیز برای مردان است. حداقل یک در هشت مرد بالای 50 سال مبتلا به پوکی استخوان است. براساس یک مطالعه کانادایی در مورد زنان و مردان سالم ، تعداد شکستگی های ستون فقرات در مردان و زنان بالای 50 سال مشابه است. مانند زنان ، علت شکستگی های مهره ها پوکی استخوان است. مردان مسن تقریباً 30 درصد موارد شکستگی لگن را تشکیل می دهند. مردان نیز بیشتر از زنان در معرض خطر شکستگی لگن قرار دارند. شکستگی در زنان و مردان اغلب به مشکلات جسمی و عاطفی قابل توجهی منجر می شود.
- من جوان هستم؛ من در معرض خطر پوکی استخوان نیستم
پوکی استخوان به عنوان یک بیماری کودکان با عواقب سالمندان گفته شده است. در دوران کودکی و بزرگسالی ، ما می توانیم استخوانی بسازیم که بقیه عمر ما را دوام آورد. ساختمان استخوان در واقع در سن 16 سالگی برای زنان و در سن 20 سالگی برای آقایان قله است. ایجاد استخوان های ضخیم و متراکم در زمان جوانی ممکن است یکی از بهترین راهها برای کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی پوکی استخوان بعدا در زندگی باشد.
4- من همه موارد درست را می خورم و مرتباً ورزش می کنم در معرض خطر نیستم
اگرچه یک رژیم غذایی متعادل سرشار از کلسیم و ویتامین D و فعالیت بدنی منظم استراتژی های مهم برای کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند ، اما عوامل مهم دیگری نیز باید در نظر بگیرید. این شامل:
- سابقه خانوادگی شکستگی پوکی استخوان (به خصوص اگر مادر شما دچار شکستگی لگن شده باشد)
- مصرف طولانی مدت (بیش از 3 ماه مداوم) از درمان گلوکوکورتیکوئیدی مانند پردنیزون که اغلب برای درمان شرایطی مانند آرتریت روماتوئید ، بیماری کرون ، کولیت و انسداد ریوی استفاده می شود
- 'شرایط پزشکی (مانند بیماری سلیاک ، بیماری کرون) که مانع جذب مواد مغذی می شود
- 'هیپوگنادیسم (تستوسترون پایین در مردان ، از دست دادن دوره قاعدگی در زنان جوان)
- 'یائسگی زودرس (قبل از 45 سالگی)
- c کافئین زیاد ، الکل بیش از حد و سیگار کشیدن
5- برای جلوگیری از پوکی استخوان ، برای من خیلی دیر شده است
هیچگاه دیر نیست که قدم بردارید یا این بیماری را متوقف کنید تا از دست دادن استخوان بیشتری رخ ندهد. تغییرات شیوه زندگی مانند افزایش میزان مصرف کلسیم و ویتامین D در صورت عدم کفایت ، فعال شدن بیشتر بدن ، قطع کردن نمکی که می خورید ، ترک سیگار یا مصرف داروهای پوکی استخوان در صورت لزوم و مطابق با پزشک می تواند همه به حفظ آن کمک کند. و حتی تراکم استخوان را به خوبی در سالهای بالاتر افزایش دهید.
بنابراین هیچگاه پوکی استخوان را جدی نگیرید و در صورت امکان به یک متخصص تغذیه مراجعه نمایید تا برنامه غذایی مناسب برای جلوگیری از این بیماری را برای شما تجویز کند.
دیدگاه تان را بنویسید