کد خبر: 584601
تاریخ انتشار :

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان چیست ؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

به گزارش نامه نیوز، ایمپلنت دندان یکی از از راه حال های جایگزینی دندان های پوسیده و خراب شده و کاشت دندان مصنوعی به جای دندان های از دست رفته است.

در این روش یک پایه فلزی با نام فیکسچر در داخل استخوان فک به جای ریشه دندان مصنوعی جدید قرار می گیرد و سپس بدنه و تاج روکش بر روی آن قرار می گیرد.

برای توضیح کامل در مورد ایمپلنت دندان ، اجزای ایمپلنت ، مزایای ایمپلنت دندان و قیمت ایمپلنت دندان در ادامه همراه باشید.

 

اجزای ایمپلنت دندان

 

ایمپلنت دندان انواع و اقسام متعدد و متفاوتی دارد. علت آن هم برند ها و کیفیت ها و جنس های متعدد برای نیاز های مختلف افراد است.

بنابراین در انواع مختلف تعداد این اجزا همیشه ثابت نیست. اما معمولاً با وجود تعداد مختلف قسمت های اصلی یک ایمپلنت دندان به سه مورد تقسیم می شود.

  1.  فیکسچر (پایه ایمپلنت دندان) : همان پایه فلزی است که باید در داخل استخوان فک قرار گیرد. این پایه قرار است تاج دندان را در موارد دشوار و تحت فشار قرار گرفتن همراهی کند و اجازه کج شدن را به آن ندهد.

 بنابراین باید به خوبی با استخوان فک پیوند برقرار کند و جنس و کیفیت و مقاومت خوب و بالایی داشته باشد.

 

  1.  اباتمنت : رابطی است که بین پایه و تاج دندان قرار می گیرد. این رابط امکان قرار گیری روکش دندان بر روی فیکسچر را به بهترین شکل قراهم می کند. از قسمت پایین شکلی مانند پیچ دارد که در داخل فیکسچر پیچ می شود و از قسمت بالایی سری گرد دارد که دندان مصنوعی جدید به طور کامل آن را در بر می گیرد و چفت و محکم می شود.

 

  1.  تاج دندان (روکش ایمپلنت) : دندان مصنوعی یا روکش دندانی است که به عنوان ویترین ایمپلنت در کنار سایر دندان های طبیعی قرار می گیرد. از آن جایی که این تاج در لابراتور و متناسب با ظاهر و رنگ و اندازه سایر دندان های طبیعی فرد ساخته می شود پس از اینکه در داخل دهان قرار می گیرد مشابه بقیه دندان ها جلوه می کند و ظاهری بسیار زیبا و طبیعی برای فرد به همراه خواهد داشت.

 

جنس ایمپلنت دندان

 

از آن جایی که ایمپلنت دندان از قسمت های متفاوتی تشکیل شده است ، جنس هر قسمت با قسمت دیگر متفاوت است. اما جنسی که ما از آن صحبت می کنیم در مورد پایه یا همان فیکسچر و اباتمنت است.

این قسمت از ایمپلنت دندان چون حکم پایه و اساس ایمپلنت را دارد باید بیش از هر نکته دیگری مقاومت بالایی داشته باشد. بنابراین معمولاً از فلزات یا آلیاژی از آن ها ساخته می شود.

از بین فلزات ، تیتانیوم یکی از پرکاربرد ترین موارد در زیرا میزان خوردگی بسیار پایین و مقاومت بالایی دارد و از طرف دیگر با بدن انسان ها به خوبی پیوند برقرار می کند.

البته در مواردی که حساسیت به تیتانیوم وجود داشته باشد می توان از سایر ایمپلنت های دندان نظیر ایمپلنت زیرکونیوم که به تازگی نیز محبوبیت یافته است ، استفاده کرد.

بیشتر بخوانید : مزایای ایمپلنت دندان

 

15

 

ایمپلنت دندان بی دلیل به این محبوبیت و شهرت در سطح جهان نرسیده است. مزایای بسیار متعددی دارد که با هم در زیر برخی از آن ها را بررسی می کنیم :

 

1-  زیبایی ظاهری : از آنجایی که تاج دندان هر شخص متناسب با دندان های طبیعیش تهیه و تولید و جایگذاری می شود وقتی در کنار سایر دندان ها قرار می گیرد ظاهری بسیار طبیعی و زیبا برای فرد به همراه دارد.

 

2-  مقاومت بسیار بالا : همانطور که گفته شد ایمپلنت از جنس تیتانیوم ساخته شده است و برای کاشت همانند ریشه های دندان در داخل استخوان فک قرار می گیرد و با استخوان فک پیوند برقرار می کند ، بنابراین مقاومت بسیار بالایی دارد.

 

3-  طول عمر بالا : بسته به شرایط متعدد ایمپلنت ها طول عمر بالایی دارند. کیفیت ، طرز کار گذاری جراح و نحوه مراقبت های فرد می تواند باعث بالاتر رفتن و یا پایین آمدن این طول عمر شوند.

 

  1. بالا بردن اعتماد به نفس : از آنجایی که ظاهر لبخند شخص بهبود یافته است و در طول روز با راحتی بیشتری لبخند می زند و صحبت می کند ، اعتماد به نفس بالاتری خواهد یافت.

 

مراحل انجام ایمپلنت دندان

 

در ابتدا پس از احساس نیاز به ایمپلنت دندان باید به یک مرکز تخصصی ایمپلنت دندان مراجعه کرد. در مرکز تخصصی ایمپلنت و تحت نظر مشاور و متخصص ایمپلنت ، دندان هایتان بررسی می شود و در صورت عدم وجود هیچگونه مشکلی قراری برای انجام عمل هماهنگ می شود.

در صورتی که مشکلاتی نظیر کمبود میزان استخوان فک یا از این قبیل مشکلات وجود داشت در ابتدا باید آن ها را رفع و رجوع کرد.

پس از بر طرف کردن مشکلات اولیه و مراجعه جهت عمل ، در ابتدا با بی حسی موضعی منطقه تحت عمل را بی حس کرده و سپس کار را با برشی بر سطح لثه ادامه می دهیم.

با این کار می خواهیم به استخوان دندان دسترسی پیدا کنیم. با دسترسی به استخوان دندان نیاز به مته یا دریل مخصوص دندان برای ایجاد سوراخی کوچک به منظور کاشت پایه ایمپلنت نیاز است.

جراح باید دقت کند که در هنگام دریل به عصب های استخوان یا سینوس ها آسیبی وارد نکند. پس از قرار گیری پایه یا فیکسچر خال نیاز به استراحتی چند ماهه برای استخوان فک و ایمپلنت است تا پیوند و همگام سازی انجام دهند.

در طول این مدت نیز تاج دندان شخص در لابراتور تهیه می شود.

پس از مراجعه مجدد و بررسی میزان مقاومت پایه ، اباتمنت و سپس روکش دندان نیز جایگذاری خواهند شد و در نهایت کار با گوش دادن به توصیه های پزشکی جراح در مورد نحوه مراقبت از ایمپلنت و بالا بردن طول عمر آن به پایان می رسد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها