علت اضافه شدن وزن بدن در ماه رمضان چیست؟
آنا/ در ایام ماه مبارک رمضان ایرانیها به طور متوسط 15 ساعت در طول شبانهروز روزه میگیرند و به گفته کارشناسان علم تعذیه همه کسانی که مکلف به روزهداری هستند باید نکاتی را رعایت کرده تا به سلامتی آنها آسیبی وارد نشود.
با وجود مدت طولانی روزهداری در کشورمان برخی از مردم در روزهای ماه رمضان چاقتر شده و به جای متعادل نگهش داشتن وزن خود و یا لاغرتر شدن وزن اضافه میکنند. شاید در وهله اول این اضافه وزن منطقی به نظر نرسد و بعضی از مردم تصور کنند متابولسیم بدشان دچار مشکل شده و هیچ گونه کاهش وزنی برای آنها رخ نمیدهد ولی چنین تصوری درست نیست و کارشناسان دلایل علمی برای چاقتر شدن در ماه رمضان بیان کردند.
چرا در ماه رمضان چاقتر میشویم؟
متخصصان تغذیه مصرف بیش از اندازه کربوهیدراتها در زمان افطار یا از افطار تا سحر و حذف وعده سحری را علل اصلی اضافه شدن وزن بدن در ماه رمضان میدانند. مریم محمودی پزشک و متخصص تغذیه گفت: روزه گرفتن فواید متعددی دارد و متخصصان در سراسر جهان به تأثیرات مثبت روزهداری اذعان کردهاند ولی اگر پس از افطار بیش از نیاز بدن مواد قندی و کربوهیدرات مانند زولبیا و بامیه و خرما میل شود اثر مفید روزه کاهش یافته و بدن قادر به انجام سوختوساز طبیعی خود نخواهد بود.
این متخصص تغذیه بیان کرد: بهتر است در هنگام افطار از غذاهایی که حاوی پروتئین هستند استفاده کنیم تا نیاز بدن به مواد غذایی مفید رفع شود. به عنوان مثال نانهای سبوسدار مانند نان جو و عدسی در افطار مصرف شود. یعنی افطار را باید به منزله صبحانه در نظر گرفت و پس از مدتی شام سبک میل کرد. همچنین حذف کردن وعده سحری اصلا درست نیست زیرا با این کار بدن بیش از مدت تحمل خود گرسنه میماند و در نتیجه سوختوساز چربیها ذخیره شده کم میشود. مصرف سبزیجات و میوهها در وعده سحر به روزهداران کمک میکند که در طول روز کمتر دچار تشنگی شوند.
دیدگاه تان را بنویسید