منابع آهن مورد نیاز برای بدنتان را بشناسید
خراسان/آهن برای تولید هموگلوبین ،( نوعی پروتئین موجود در گلبول های قرمز خون )که نقش حمل اکسیژن از ریه ها و انتقال آن به سراسر بدن را دارد ، مورد نیاز است. کمبود آهن میتواند به این معنی باشد که شما قادر به تولید گلبول های قرمز حامل اکسیژن کافی نیستید. بنابراین ممکن است شما احساس خستگی و ضعف کنید.
دفع یا از دست دادن آهن در خانمها به دلایل مختلف مانند عادت ماهیانه بیشتر از مردان است. خونریزیهای شدید در دوره عادت ماهیانه وضعیت آهن بدن را بدتر می کند و به مرور کم خونی فقر آهن ایجاد میشود. بنابراین نیاز آنها به غذاهای دارای آهن بیشتر است تا میزان از دست رفته آن را به بدن خود برگردانند.
در ادامه به شما بهترین خوراکیهایی که آهن مورد نیاز بدنتان را تامین میکنند معرفی میکنیم.
جگر
جگر منبع خوبی برای انواع ویتامینها و عناصر مختلف به شمار میرود و ویتامینهای گروه B به خصوص B1،B2 و B6 را هم دارد. همچنین منبع بینظیری برای ذخیره اسیدفولیک، ویتامین B12 و آهن محسوب میشود. هر 100 گرم جگر حاوی حدود 17.9 میلیگرم آهن است.
لوبیا
لوبیا سفید یکی از منابع گیاهی آهن است. نصف پیمانه لوبیا سفید بیش از ۳ میلیگرم آهن دارد. این مقدار از لوبیا حاوی ۶ میلیگرم فیبر و ۵۰۰ میلیگرم پتاسیم هم هست. لوبیا سفید سرشار از پروتئین، کلسیم، ویتامین B و آنتیاکسیدان است.
عدس
عدس غنی از ویتامین ب-کمپلکس مانند فولات یا اسید فولیک است. مصرف اسید فولیک در زنان باردار، برای پیشگیری از تولد کودک ناقص، بسیار موثر است.
همچنین آهن موجود در عدس به تشکیل سلولهای قرمز خون کمک میکند .
اسفناج
اسفناج همواره یکی از منابع توصیه شده برای تامین آهن مورد نیاز بدن بوده و به خصوص برای افرادی که کمبود آهن دارند پیشنهاد میشود.
طبق بررسیهای انجام شده، در هر 100 گرم اسفناج خام 2/7 میلیگرم آهن وجود دارد، این رقم برای اسفناج پختهشده (آبپز شده) چیزی حدود 3/5 میلیگرم در هر 100 گرم اسفناج است. همان طور که مشاهده کردید میزان آهن اسفناج پخته بیشتر از نوع خام آن است.
ماهی تن و ساردین
ماهی تن از جمله مواد غذایی سرشار از آهن است و هر قوطی آن، بیش از ۲/۳ میلیگرم آهن دارد. این ماده غذایی پتاسیم، ویتامین B، کمی ویتامین D و سدیم دارد.
دیدگاه تان را بنویسید